Mlađejuniorski kup: Mornaru naslov u produžecima

    Mlađi juniori Juga su u finalnoj utakmici, nakon produžetaka zasluženo poraženi od vršnjaka iz splitskoga Mornara sa 4:3. Kažem zasluženo, jer su svoju sudbinu imali u svojim rukama – imali su bar 3 prilike da oni povedu sa 4:3, no šutevi su redovito bili jako loši, iako je bila čista situacija za gol.

     Krenimo ispočetka, počelo je vodstvom Mornara, lopta se odbila od ruke obrambenoga igrača Juga i prevarila golmana Popadića Batinu. Odmah potom Jug ne iskorištava 2 igrača više, no odmah potom se i dobro brani. U idućem napadu gol s lijeve strane jugova napada postiže Luka Špetić, no uzvraća Mornar akcijom na igrača više, razvukli su obranu Juga, i igrač na lijevome krilu je uputio dugu loptu na drugu stativu gdje je sam ko’  duh bio Radilović, za 2:1 za Mornara, s čime je i završila iznimno čvrsta 1. četvrtina.

     Na početku 2. četvrtine odlično su Mornarevci iskontrirali Juga, po lijevoj strani je cijelom dužinom terena s loptom povukao Lozina, igrač Juga ga nikako nije mogao stići i rutinirano je pogodio, odličan individualni napor. Ostatak četvrtine je prošao u čvrstim obranama, pokrivenim šutevima koje su golmani lagano kupili.

     U 3. četvrtini, na samome početku imali su Mornarevci 2 igrača manje, postavili “kućicu” no Kolić je pronašao put do mreže šutem s 4m, rezultat je 3:2. Opet do kraja četvrtine tvrde obrane i dosta plivanja.

     U prvome napadu 4. četvrtine  je Popadić Batina imao obranu 1 na 1, zicer Mornara, i u polukontri je zaostao igrač Mornara, sam je ostao danas odličan Ivaniš i prekrasnim udarcem s nekih 8 m pogodio stativu gol, sa pozicije srednjega vanjskoga. Činilo se da će se tada igra Mornara raspasti, rezultat je bio 3:3.
     Nekih 50 sec do kraja 4. četvrtine, Mornar ostaje sa 2 igrača manje, Jug sa 1, situacija 5 na 4, no Kolićev šut sa 5m  brani odlični golman Anić, te u novome napadu opet Kolić pogađa blok i pretvara se u tragičara utakmice.

Produžeci
     Počinje bolje Mornar, u povratku u obranu Čučka je propustio zatvoriti igrača koji je išao ravno na gol, dobiva loptu i Čučka skrivljuje prekršaj za 5m. Na jugovu sreću, igrač Mornara pogađa gredu i produžava dramu u Gružu. Iako se tada opet činilo da će Mornar psihički pasti. U Jugovome napadu lopta opet dolazi do Kolića, ovoga puta na poziciji sidruna koji loše puca, sa čuvarom na leđima. Mornar konačno uspijeva postaviti napad, čista lopta dolazi do pozicije sidruna gdje će Radilović prelijepo oslobađa beka i šraubom rješava susret, 4:3 za Mornara. Sasvim zaslužena pobjeda.

     Mislim da su mladi Jugaši danas bili dosta ukočeni, naravno da je tome pogodovala iznimno čvrsta Mornareva obrana. Nije se događalo da “melju” protivnika tempom. Juga je cijelu utakmicu u igri držao sjajni Popadić Batina / Zvijer, da nije bio ovako raspoložen, utakmica bi se mnogo ranije riješila. Impresionirao me igrom Ivo Ivaniš, odličan pregled igre i sjajan šut, kad se odluči.
     Bez obzira na poraz u finalu, odličan turnir za Jugaše i njihovog trenera Lončarića.

    Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira, i to najbolji vratar Popadić Batina (Jug), najbolji strijelac Ivo Štambuk (Jadran), te najbolji igrač: Popadić Batina, vratar Juga.

 
 
 
 

16 komentara na “Mlađejuniorski kup: Mornaru naslov u produžecima”

 1. Malo nam se razlikuje viđenje utakmice, Najprije Kolic cijeli turnir igra dobro, pa i danas tako da zbog toga sto je preuzeo odgovornost kad nitko drugi nije htio,ne moze bit tragicar, prvi put mu je golman obranio a drugi put je pogodio stativu. Čučka je napravio peterac,ali mi se čini da je nečijeg igrača hvatao, ali bolje i to nego gol, pogotovo sto Popadić brani peterce ko od sale na ovom turniru. I ovaj je obranio tj. skrenuo ga je u precku. Sto se tice pobjednickog gola, gol iz dva metra se ne smije primit nikad, a u ovakvoj situaciji gdje odlucuje prvenstvo jos manje, pogotovo posto se zna da ce odlucit utakmicu. Uostalom Mornar do tad nije 20 minuta zabio gol, ne vidim razloga zasto bi jedan igrac vise to promijenio. Tu se treba trazit tragicar utakmice. No sve u svemu slazem se da je Mornar zasluzeno osvojio isto ko sto je Popadic-Batina najbolji golman i igrač turnira. uz njega bi osvojio golmana Mladosti Marcelića koji je cijel turnir primio 12 golova ?! što je bilo dovoljno tek za 5. mjesto(ustvari on ih je primio još i manje jer nije branio cijelo vrijeme), a od igrača Šarića iz Šibenika.
  Inače zanima me kako će se razvijat ova 2-3 glavna igrača Mornara pošto mi se čini da im je glavna prednost nad ostalim igračima to što su se ranije razvili,a ne neki talent ili tehnika mada ukoliko treneri obave svoj posao kako treba to se može promijenit.
  Inače što se tiče Popadića-Batine sa svoja 2 metra(ovako od oka) je ogromni potencijal, a najbolje je da unatoč dominaciji koju je pokazao na ovom turniru ima još mjesta za napredak, pošto mu je ovo ustvari prvi pravi turnir.
  I naravno čestitke Aljoši koji je napravio ogroman uspjeh s ovom inače neuspješnom generacijom i Baliću koji radi odličan poso s golmanima u Jugu.

  1. kako ne može bit tragičar ako je falio 2 čista udarca? druga je stvar što bi ja uvijek radije ispo tragičar, nego ne pokušo barem.

   1. S obzirom da nisi gledo utakmicu ipak mislim da nisi kompententan upustat se u neku raspravu 🙂

    1. pa moje pitanje je bilo načelno… a i ti i josh ste napisali da je momak falio. 2 zadnja napada za pobjedu, od čega jedan 5 na 4. pa da je do tada bio i uvjerljivo najbolji, opet može bit tragičar.

     ponavljam ja sam tebi postavio načelno pitanje, i to pitanje, s obzirom da si ti gledo, a ja ne.

     nego možeš li imenovat te ključne igrače mornara da znamo koga treba pratit da vidimo oće li postat dobri igrači. kao i ostale koji po tebi imaju perspektivu ako nastave marljivo trenirat. očigledno da je jedan popadić-batina

 2. Apsolutno se ne slažem s autorom. Iako Kolić nije realizirao 2 igrača više, mora se uzeti u obzir da je imao hrabrosti pucati kad nitko drugi nije, kao što je rekao kolega provokator. Isto tako Ivaniš je danas odigrao jednu od najgorih utakmica u svojoj, amo reć, dosadašnjoj karijeri. Apsolutno najbolji igrač juga općenito na turniru po meni, Jure Čučka, savršen u obrani, u napadu sasvim dobro odigra, te zabije kad treba, pogotovo uz to da se u obzir mora uzeti da je mlađi godinu dana od ostalih. Isto tako moram još jednom ispraviti autora, za nerealizirani peterac je zaslužan Popadić-Batina jer nije bila čista prečka nego je on skrenuo.

 3. mislim da se nismo razumjeli – protiv momka ja nemam apsolutno ništa, dapače, trebao sam naglasiti da mu skidam kapu što je imao hrabrosti pucati, 2 puta za redom. ono što inače ulazi, nije ušlo i to je to…
  da je pogodio, bio bi heroj dobivenoga finala, ovako nije ušlo, postao je tragičar, hvala dragome Bogu, biti će još prilika, momak je dobar centar.

  MEGAPOPULARNI Zambata se zafrkavao s njegovim ocem “danas mu nema objeda!” 🙂 🙂 🙂

  što se peterca tiče, meni se čini da je bila pliska – greda, što mi je potvrdio i Zambata (inače po vokaciji golman) …ako sam falio, ispričavam se, tako smo vidjeli s naših ekskluzivnih press mjesta :)))

  1. Gledatelji iza gola koji su to ipak najbolje vidjeli su potvrdili da je bila obrana. Mislim da se tragicar nema traziti jer ih po tome bar jos 3 mogu nac odmah.

 4. prestanite tražit tragičara, momci su odigrali na granici svojih mogućnosti, bilo je malo previše grešaka, moglo bi se pitat tko je izgubio zadnju loptu, tko je primo gol sa sidruna, tko je falio 5/4, tko je cijelu utakmicu forsirao šut a bez gola, tko se bojao opucat u čistoj šansi, itd. Moje česttke momcima, kapa do poda svima, posebmo vrataru. Bit će tu igrača za prvu momčad. I svakako čestitke Aljoši, učinio je čudo.

  1. Slazem se zato i kazem da se moze nac 5-6 tragicara, a u biti svim treba cestitat, jer su svi dali 110%.

 5. mislim da je snimka dala za pravo joshu, a demantirala provokatora u svezi glede obranjenog tj promašenog peterca.

  slažem se sa vjeverom ovo je za juga koji nije važio ni za prva 4 favorita prije turnira uspijeh, a jo posebno što su izbacili mladost koja se trebala “prošetat” do naslova.
  inače, čuo sam da u ovog golmana marcelića polažu velike nade

 6. a i bek je kod odlučujućeg gola mornara dobro postupio, izgurno je sidruna na 6 metara tako da njemu sigurno ne ide gol na dušu