Jug prelagano protiv Mornara

 

U drugoj ovosezonskoj utakmici Juga i Mornara još uvjerljivija pobjeda uz još manje napora. Vrhunac utakmice dogodio se u poluvremenu kad su na rub bazena izašli osvajači kupa od prije 20 godina.

 

 

 

Upravo zbog te prigode očekivao sam nešto više publike na tribinama. Došlo je samo 600 ljudi koji su imali dva velika pljeska. Na početku kad se Medo ukazao u sastavu momčadi, te jasno u poluvremenu kad se pljeskalo legendama. Došli su svi osim Elvisa Fatovića koji je u Australiji te Miha Klaića koji je u Zagrebu.

Najlošija je ovo utakmica Juga ove sezone koju sam gledao. Nakon +8 u Splitu sada je bilo +9, točnije 14:5. Međutim Mornar je odirao bez oba sidruna, Marelje i Čorušića, a i bez žara i pretjeranog truda. Uklopio se i Jug u taj tempo u dobroj mjeri, pa mi je ovo bila najdosadnija utakmica ove godine. To je problem kad ti je protivnik toliko lošiji da ga i sa pola snage dobiješ 10 razlike.

Nakon uvodnih kritika istaknimo i dobre strane. Dosadni smo s Youngerom, ali danas opet rijetko viđena atrakcija. Pobjegao je čuvaru, i na kraju čak predriblao i golmana Kačića i zabio. Bicari opet šrauba sa dva metra uz gol iz kontre. Younger i Bošković pojedan atraktivan gol izvana te vrlo dobra akcija sa 4 dodavanja koju je nakraju Loren Fatović realizirao iz srca obrane Mornara.

Spomenuti Medo zabio je dva gola. I ovako nespreman lakoćom uzima prekršaje na liniji 5 metara. I na Dobudu se vidi da je još daleko od prave forme.

Kod Mornara najbolji golman Kačić koji je imao niz vrlo dobrih obrana. Ali vidljivo je nespreman  za ovaj nivo vaterpola pa je zadnjih četvrtinu i po ostao bez obrana.

Ovaj put igrači Mornara nisu bili ratoborno raspoloženi kao na domaćem bazenu pa je utakmica i po tom pitanju bila prava kamilica.

 

Poseban osvrt ostavio sam za Ivana Domagoja Zovića, jedinog igrača Mornara kojega Tucak zove na pripreme reprezentacije već drugi put uzastopce (za EP i sad pred Tursku). Sada je i debitirao protiv Turaka. Momak je napunio 17 godina ovo ljeto i sigurno da je tek zakoračio u ozbiljan, seniorski vaterpolo. Čuo sam neke da ga uspoređuju sa Jokovićem, što s obzirom da su obojica ljevaci nije čudno. Pratio sam Zovića i u juniorskoj konkurenciji, i u nekoliko utakmica u seniorima, i nije mi baš pokazao dovoljno da bi ga se proglasilo „novim Jokovićem“.  Možda je to i dojam večerašnje utakmice u kojoj je bio slab. Međutim, nije još fizički sazrio do kraja tako da sigurno ovo nije njegov domet. Talenat, lijeva ruka i minutaža u solidnoj momčadi su tu. Možda malo više forsiranja od strane trenera u nekim akcijama. Ali to je na Zdeslavu Vrdoljaku za kojega ćemo tek u naredne 2-3 godine vidjeti kakav je trener, odnosno je li u stanju od odličnih juniora istesati isto takve seniore.

Isto tako, od Zovića u iduće 2-3 sezone, uključujući već i ovu očekujemo daljnji iskorak.

 

8. kolo JVL-a

Jug CO – Mornar BS                      14:5 (4:2, 2:0, 4:1, 4:2)

Suci: Obradović i Ivanovski (oba Herceg Novi)

Jug: Bijač (9), Macan, Bošković 2(0), Janović 2(1), Younger 3, Fatović 1, Marković, Bušlje, Visković 1, Dobud 1, Bicari 2, Obradović 2, Jarak (3), Ivanković.

Mornar: Kačić (9), Čagalj 1, Marinić Kragić 2, Butić, Ćalić 1, Shiga, Zović, Lušić, Burić, Gluhaić, Pejković, Ban 1, Anić, Vrdoljak.

Igrač više: Jug 5/8 (63%), Mor 1/3 (33%)

Peterci: Jug 1/2, Mor –

Obrane: Bijač 9/13 (69%), Jarak 3/4 (75%); Kačić 9/23 (39%)