Budva bez Šefika i bez šansi na Savi

Kad sam vidio da nema Šefika na golu odmah na početku utakmice shvatio sam da Budva nema šanse u ovoj utakmici. Još nije bili ni Tičića, a s druge strane oba  zbog viroze upitna Mladostaša, Udovičić i Karač bili su u bazenu. Nije bilo Živkovića umjesto kojeg je s brojem 6 bio Pavičić.
     Utakmicu je presudilo, čak i uništilo (niti malo napetosti i rezultatske zanimljivosti) to što je drugi golman Budve Lazović bio iznimno loš. Čak se ne zna niti kvalitetno postavit i kad ga se vidi kako reagira na udarce, nitko se ne libi šutirati iz bilo koje situacije. S druge strane Pavić je bio izvrstan. Iako je opet imao ona svoja poznata kreveljenja koja su još iritantnija pri rezultatu 9:4 (a on urliče ko da je obranio kontru u finalu SP-a pri -1 na par minuta do kraja). Omjer obrana je bio 18:2, a neke od Pavića su stvarno bile fenomenalne. Dva puta bi nakon odlične obrane sa igračem manje, još stigao i odbijanac obraniti.

    Najbolji strijelac bio je Hinić sa 4 gola. Međutim nije odigrao ništa spektakularno već su ga suigrači odlično pronalazili na stativi sa igračem više, čak 3 puta. A još je jednom nakon bizarne greške Lazovića dobio loptu sam ispred gola. I većina ostalih u ekipi Mladosti je dala svoj doprinos. Prije svega, Muslim, Udovičić i Petković. Muslim ove sezone lakoćom zabija i pravim golmanima, a kako ne bi jučer. Udovičić je odigrao rutinski i realizirao 2 polukontre i jednom igrača više. Petković je zabio 2 gola sa igračem više peterac. A u obrani su isto tako gotovo svi odigrali odlično, dok se igralo ozbiljno primili su 4 gola u 3 četvrtine.
    Letica je imao nekoliko nebuloznih poteza. Jednom mu je igrač Budve presjekao pokušaj prebačaja s krila na krilo, a drugi put mu je u polukontri ispala lopta što je rezultiralo kontrom Budve 2 na 0. Drugi koji nije zadovoljio je bio Buljubašić. Dva puta je izazvao bijes svoga trenera. Prvi put kad se nije povukao duplirati sidruna iako je „njegov igrač“ kasnio u napad jer se mijenjao kroz kućicu. A drugi put kad nije ispratio izvlačenje Brguljana sa druge stative prema krilu. Tada je čak ljutito (iz terena pase dobro i u publici čulo) odgovorio Nikoliću „Pa izašli su u 3 – 3“. Tek je na to Nikolić poludio i odgovorio mu nešto što iz pristojnosti nećemo prenijeti.
    Nikolić je često s klupe poticao Vukičevića da upravo on bude taj koji će riješiti igrača više, da više preuzima odgovornost i da se još više otvara sa lijevog krila. Inače je igrač više Mladosti bio maestralan, 8/10.

Najzanimljivija je bila akcija na samom kraju utakmice, nakon time outa. Muslim je stao na 1. stativu, Petković na desnog vanjskog. Dok je desno krilo zavlačilo, Muslim je isplivao skroz na srednjeg vanjskog, Petković se pomakao udesno, točno na pola između krila i vanjskog, čini mi se Letica ušao s krila na stativu, a prethodno dodao loptu Muslimu. Nakon što je igrač Budve izašao na Muslima on je samo dodao do Petkovića koji je bio sam na širokom prostoru sa samo blokom ispred sebe i lakoćom zabio.

    Kod Budve se nikoga ne može pohvaliti, a poslije Lazovića koji je vjerojatno najmlađi u ekipi, najlošiji je bio najstariji, 37-godišnji Trbojević. Tako glupe, „nevaterpolske“ poteze nisam očekivao od tako iskusnog igrača. Čak je 3 puta imao klasični centaršut sa desnog vanjskog na 2. stativu, totalno nebulozno. U oči mi je upala i bezopasnost Žanetića u napadu. Boyd je vjerojatno imao najmanju minutažu kog gostiju, a zabio je najviše, 3 gola. Doduše dva u revijalnoj posljednjoj četvrtini.

    I još bi spomenuo da je Mladost smanjila tempo u zadnjoj četvrtini jer je sve bilo riješeno, i veću minutažu su imali mlađi igrači, Pavičić, Vukičević, Perić… Ali njima  se nije dogodilo 2:7 ko Jugu protiv Egera, nego 5:6, što je puno prihvatljivije.

1. četvrtina

1:0    Hinić – igrač više, sa stative, odličan asist Muslima
2:0    Udovičić – polukontra, loše postavljanje Budvana i 2 na 1 na širokom prostoru na lijevoj strani, Vanja to koristi udarcem sa 7-8 metara
 – Brguljan promašuje peterac
3:0    Petković – igrač više, sa desnog vanjskog

2. četvrtina

3:1    Bašić – nakon isključenja na krilu Trbojević upućuje jedan od svojih centaršuteva iako su 2 igrača Mladosti na toj poziciji. Međutim, Udovičić ko prednji igrač pokušava presjeći dodavanje, ali samo odbija loptu koja pada ispred potpuno samog sidruna Budve koji to lakoćom zabija.
4:1    Muslim – igrač više sa lijevog krila, nakon 3 cima vara blok i zabija u bliži.
4:2    Brguljan – igrač više, izvukao se sa 2. stative prema krilu i ostao potpuno sam nakon dodavanja i rukometnog prebrojavanja sa desna na lijevo po vanjskoj liniji
5:2    Muslim – na zonu sa lijevog vanjskog
6:2    Udovičić – polukontra 6 na 5

3. četvrtina

6:3    Pasković – nakon greške Letice kontra Budve 2 na 0
7:3    Petković – peterac kojeg je izborio Hinić
7:4    Boyd – igrač više, sa desnog krila
8:4    Udovičić – igrač više, sa lijevog krila
9:4    Hinić – sa igračem više sa stative
10:4    Hinić – nakon obranjenog napada, golman Lazović baca loptu ravno Lončaru negdje na centru, a ovaj pronalazi Hinića koji je tek krenuo plivati u obranu i ostao je sam ispred gola

4. četvrtina
Palo je čak 11 golova i igralo se puno ležernije. Za Mladost su zabili Hinić, Pavičić i Petković sa igračem više i Lončar 2 puta od čega jednom sa pozicije sidruna. Za Budvu su zabili Boyd 2 puta; Pasković peterac kojega je sam izborio nakon što ga je Lončar „ubio“ (što mu je Pasković zamjerio) na stativi nakon odbijenog udarca sa igračem više; Trbojević; Žanetić sa igračem više te Jokić iz polukontre 5 na 4.

8. kolo Triglav Jadranska liga
HAVK Mladost – Budva m: tel    15:10 (3:0, 3:2, 4:2, 5:6)
Suci: Margeta (Kranj), Franulović (Rij)
Mladost: Pisk, Vukičević, Perić , Letica, Petković  3(1), Pavičić 1, Udovičić 3, Brlečić, Karač, Muslim 2, Hinić 4, Buljubašić, Pavić(18), Lončar 2. Trener: Emil Nikolić.
Budva: Lazović (2), Petković, Bašić 1, Danilović, Ljubanović, -, Pejaković, Pasković 2(1), Vukčević, Žanetić 1, Trbojević 1, Jokić 1, Brguljan 1(0), Boyd 3. Trener: Veselin Krivokapić

Peterci: Mla 1/1, Bud 1/2
Igrač više: Mla (2/2+1/2+2/2+3/4)= 8/10 (80%), Bud (0/2+2/3+1/3+2/5)= 5/11 (45%)
Obrane: Pavić (4+5+7+2)= 18/28 (64%), Lazović (0+1+0+1)= 2/17 (12%)

Jedan komentar na “Budva bez Šefika i bez šansi na Savi”

  1. kad sam vidio uvod na naslovnici, mislio sam da je ovo Picek napiso. Ko bi reko da će b/a ovako hvalit Pavića …