Loša Mladost na -7 protiv Juga

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jug je prelagano s pola snage dobio Mladost u Zagrebu 11:4. Mladost je igrala katastrofalno loše u napadu, čak su imali dva (od dva) promašena peterca, bezbroj loših napada u kojima su gubili lopte na vanjskim pozicijama, uz cijeli niz i drugih pogrešaka.

 

 

Jug je igrao u laganijem ritmu. Nisu trošili previše snage, a opet su došli do visoke pobjede, sedam golova razlike. Nitko nije bio na nekoj ekstra razini. Možda jedino Bijač i Lončar. Kapetan je imao 8/9 obrana, a i taj jedini gol je primio kad je Paškvalin ostao sam na stativi jer se obrana nije stigla postaviti nakon isključenja. Jasno imao je i laganijih obrana kada su mu suigrači prisiljavali igrača Mladosti na dalekometne udarce u zadnjim sekundama napada. Ali i par dobrih reakcija, uz autoritativno zatvaranje gola sve 24 minute koliko je proveo u igri.

Lončar je izborio 3 igrača više, zabio gol iz igre iz doplivavanja u napad, te još dva s prve stative nakon odličnih asistencija Bautovića. Imao je i nekoliko dobrih reakcija u obrani, a ovaj put nije zaspao niti jednu što mu se zna događati u obrambenim zadacima. Odlična asistencija s bekom na leđima prema Ivankoviću koji je osao sam na drugoj stativi. Obrana Mladosti reagirala je kako ni u kadetskom uzrastu ne viđamo baš često.

 

Od početka je Jug dominirao. Mladost je koliko toliko parirala, zaustavivši donekle kontru Juga (možda je točnije da Jug nije koristio situacije iz kontri) u tom prvom poluvremenu. Najavio je Hrestak da je to glavni zadatak njegove momčadi. Jug je imao dvije kontre (izboren i promašen peterac i Benićeva parabola u prečku nakon koje je dobio žestoku jezikovu juhu na idućem time outu) te polukontru 6 na 5 koju je Garcia završio lošim šutem. U drugom dijelu, tj. do kraja Jug je imao ukupno 4 kontre i 3 polukontre. Mladost je zabila gol kada je Bijač bio isključen, pa jednom kada je Paškva ostao sam na 2 metra što je bilo sve od njih u prvih 29 minuta igre. Teško je naći neku riječ osim jadna igra u napadu. Jug ima bolje igrače, ali da netko ovako loše izgleda u napadu, da ni sa igračem više ne mogu zaprijetiti (statistika 3/9 dosta vara jer je tu jedan gol kada je golman bio isključen, jedan kada su bila 2 igrača više te jednom kada se Jug nije stigao vratiti u obranu nakon isključenja), da nema proplivavanja, da nema ulazaka na liniju 5 metara kako bi se šutiralo iz faula, da nema kontre ni polukontre, da ne govorimo o pozicionom napadu. Nema apsolutno ničega što bi trebali vidjeti u modernom vaterpolu.

Možda i najlošiji pojedinac Mladosti bio je Bukić. Tako loš šut peterca nisam vidio stvarno odavno. S lijevog krila, na možda i najizrađeniju akciju s igračem više Mladosti u cijeloj utakmici, kada se izvukao prema vanjskom promašuje cijeli gol. I to ne baš ni blizu. Još niz loših udaraca. U obrani kardinalne reakcije poput one kad je u jednom kontri Juga 4 na 3 ostavio Perrone samog na prvoj stativi, samo se odmaknuo od njega. Itd…

Paškvalin je još jednom pokazao koliko je netalentiran. Jer samo takav igrač može reagirati kako je on reagirao na idealno dodanu loptu s krila kada je već do pola okrenut prema golu. S iole talenta tu bi bio gol ili peterac. Netko bez talenta bi izborio igrača više, a on je izgubio loptu bez faula. Kasnije je još jednom u tranziciji dobio loptu na ruku na 4 metra od gola okrenut prema Bijaču, nije stigao niti šutirati.

 

Nakon utakmice u Žabca: Rudić sa svojim reprezentativcima Perroneom i Vrlićem

 

Kod Juga istaknuo bih dvije stare boljke na kojima se treba dosta raditi. Vrlić se lakoćom oslobađa i dolazi u situacije iz kojih bi morao imati puno bolju realizaciju. Međutim on vrlo često, pa tako i večeras, pogađa ravno u golmana i li pored gola. Smodlaka je bio izniman realizator kao sidrun i trebao bi s Vrlićem malo poraditi. Šteta je da ne završava golovima situacije kad mu je ostao lakši dio zadatka nakon što se odlično oslobodi. Drugi problem s realizacijom još većih zicera Jug ima s Macanom. Ako misli biti reprezentativni kalibar mora zabijati sa stative najmanje 8/10 situacija, a on je mislim i ispod 50%. I večeras je jednom propustio zabiti nakon primljene lopte. Ove godine digao je nivo igre kad uđe kao drugi sidrun, mora poraditi više i na realizaciji sa stative.

 

Fatović je često igrao i desno u ovoj utakmici. Jako lijepo je zabio jednu kontru s čuvarem na leđima. Ivanković je pokazao šutersku klasu na jednom igraču više kada je lakoćom prevario blok u individualnoj akciji. Sve ono što recimo Petković u reprezentaciji pokazuje da nema, a uporno je u kadru u zadnje vrijeme. Bautović je imao dvije izvrsne asistencije na stativu s igračem više. Marković je lakoćom zabio s krila s igračem više, a kasnije pogodio prečku iz peterca. Inače nije baš dobar izvođač penala. Zaradio je treći izbačaj već početkom treće četvrtine i ovo mu je bila najlošija utakmica ove sezone. Garcia je neobjašnjivo dugo čekao u kontri 1 na 0 pa ga je Bukić stigao i izbio mu loptu s ruke. Perrone nije bio previše angažiran u napadu, Obradović nije bio šuterski raspoložen. Dojam i činjenica je da je jug odigrao s doziranom potrošnjom energije pred gostovanje u Rijeci za dva dana.

 

Kod Mladosti bi pohvalio Milakovića koji je zaradio peterac i 3 igrača više. Igrao je kao drugi sidrun cijelu utakmicu, a pokazao je dostaviše od „prvog“. I Mladost ima jako važnu utakmicu protiv Jadrana u nedjelju. Love 4 boda minusa iza Partizana da odu kao četvrti na final4. Imaju značajno povoljniji raspored te utakmicu više do kraja.

 

Mladost – Jug                   4:11 (1:3, 1:1, 0:4, 2:3)

Suci: Bura (Šib) i Franulović (Rij)

Mladost: Marcelić, Bukić (0), Milaković, Gagulić, Dašić, Bašić 2(0), Vlahović 1, Anzulović, Pavičić, Paškvalin 1, Valečić, Živković, Selem (8), Zović. Trener: Hrestak

Jug: Bijač (8), Macan, Fatović 1, Lončar 3, Pavličević, Garcia 1, Marković 1(0), Ivanković 2, Bautović, Perrone 2, Benić 1, Obradović, Popadić, Vrlić. Trener: Kobešćak.

Osobne pogreške: Mla 10, Jug 12

Peterci: Mla 0/2, Jug 0/1

Igrač više: Mla (1/2+1/2+0/3+1/2)= 3/9 (33%), Jug (2/2+1/1+1/4+1/2)= 5/9 (56%)

Kontrafaul: Mla 4, Jug 3

Obrane: Selem (1/4+1/2+3/7+3/6)= 8/19 (42%); Bijač (3/3+2/3+3/3)= 8/9 (89%) Popadić (3/5)= 60%

Izboreni peterci, igrači više i golovi kao sidruna:

Mla:

Milaković: 5m +3 iv

Vlahović: 5m

Paškvalin i Zović: 2 iv

Bašić i Živković: 1 iv

Jug:

Lončar: gol + 3 iv

Garcia: 5m

Obradović i Fatović: 2 iv

Vrlić i Ivanković: 1 iv