Primorje palo na četvrto mjesto

 

 

 

Primorje je poraženo u Barceloni 9:7  i iz dvostrukog ogleda s Barcelonetom u ovih 7 dana izlazi sa tri boda zaostatka za Kataloncima, a zbog lošijeg međusobnog susreta to su u biti 3 i po boda 4 kola do kraja. Riječka momčad odigrala je tipičnu utakmicu za ovosezonske prilike, s jako puno problema u napadu koje je tek dijelom prikrio večeras fenomenalni Miho Bošković.

 

 

 

 

U prvoj četvrtini obje momčadi imaju dosta problema s organiziranjem opasnijih napada. Posljedica je to lošijih sidruna, odnosno kvalitetnije igre bekova. Jasno s iznimkom Radua koji je u prvih 8 minuta iznudio peterac (Muslimov jedini gol na utakmici) i još dva igrača više koje Primorje ne koristi zbog dva loša poteza Boškovića: prvo loše dodaje Raduu na stativu, pa loše šutira, tj. pogađa blok s 5 metara s lijevog vanjskog.

Suci su poklonili peterac Barceloneti što koristi Espanol koji je cijelu utakmicu bio jednako nevidljiv kao i kolega mu Muslim s druge strane.

 

Buljov tragikomični pokušaj loba kojega Lopez hvata s dvije ruke

 

 

Nakon 1:1 u drugoj četvrtini utakmica je riješena. Barceloneta odlazi na 5:1. Zabili su tri gola s igračem više plus Strahinja Rašović na zonu s lijevog vanjskog uz jako loš blok obrambenog igrača. Barceloneta je igrala jako brzo i precizno s igračem više, uz pokoji poklon obrane kao npr. kad je Šetka ostavio Rocu potpuno samog na stativi iako se isključeni igrač već vratio. Slovak Famera zabio je 3 odlična gola, prvo s igračem više jako dobar udarac, pa prijenos iz kontre koji možete vidjeti na klipu te na kraju opet na zonu kroz dupli blok.

 

 

Primorje je smanjilo na 5:2 nakon punih 16 minuta igre. u tom periodu promašili su 4 igrača više, dva puta loše šutirali s dva metra, imali niz loših udaraca s vanjskih pozicija, uz niz neorganiziranih napada. Jedini koji je ozbiljno prijetio je bio Bošković koji u tom periodu s 2 jaka udarca nema malo ni sreće jer odsjedaju u okviru gola.

S dva gola, Šetka nakon odbijanca na praktički prazan gol te Boškovića koji pogađa s istekom vremena kako se vidi na klipu Primorje odlazi s pristojnih i dostižnih 6:4 u zadnjih 8 minuta. Ali Barceloneta stalno prva zabija i ritam rezultata je +3 pa +2 i tako do 9:7 na kraju.

 

Primorje nema napadačku igru. Pisali smo o post Sukno stresu u napadu Primorja ove sezone više puta. Nema još uvijek odgovora. Primorje je dolazilo do igrača više u prvom poluvremenu dok je Radu imao snage. Izborio je peterac i još 4 igrača više, ali nije bilo niti jedne realizacije. Primorje igra cijelu sezonu jako loše igrača više. Krapić je bio iznimno loš. Niti jedan izboren igrač više, tek pokoji kontrafaul. Radu više nema snage za vući po 3 četvrtine utakmice pa je zato i pao u igru u drugom dijelu. Iako je Barceloneta igrala jako često plitku zonu.

Bošković jedini, uz Radua iz prvog poluvremena, koji je znao zaprijetiti. 4 gola, sve odličnih udarci sa srednjeg ili lijevog vanjskog. Stalno je igrao lijevo kao i u dosadašnjem dijelu sezone. Ukupno šut 4/8, a i preostala najmanje 3 udara su bila jako dobra, kojima je tek možda centimetar nedostajalo da završe u golu. U dosadašnjem dijelu sezone nije igrao baš dobro, vidjet ćemo hoće li zadržati ovaj fenomenalni nivo.

Osim Krapića izdvojio bih Šetku kao jako lošeg. U obrani je kanio u nekoliko situacija, a u napadu su na njemu igrali mrtvu zonu. Nije uspio zaprijetiti, tek nekoliko jako loših udaraca. Gol je stigao nakon što mu se lopta sretno odbila nakon što su je izbili ispred Radua koji se okretao i pokušavao iznudit još jedan peterac pa praktični ni golman nije bio postavljen na golu. Nevjerojatno da mu je Asić dao ovako veliku minutažu. Dedović je prošle, a i prijašnjih godina, igrao jako dobro u Radničkom baš na poziciji desnog vanjskog. Ali nema baš minutažu kod Asića, a i ono što dobije igra nemjerljivo lošije nego kod Stevanovića lani.

Ni Vukičevićev potencijal nije iskorišten, danas nije ni on imao minutažu pored Muslima i Boškovića. Iako je prvi odigrao potpuno nevidljivo, uz tek 2 jako loša pokušaja. Petrović i Buljubašić nikad nisu ni imali napadački doprinos u Primorju, a Burić je u problemima kad je na vanjskoj poziciji, a nije pokušavao igrati drugog sidruna u ovoj utakmici. Echenique u Primorju igra tako da bi svatko pomislio da nije ljevak nikad ne bi ni došao dalje od argentinske lige. Ali u prethodne dvije sezone što smo ga imali prilike povremeno gledati u kapici Barcelonete imao je svoju ulogu u nekoliko segmenata igre.

 

Boškovićev najljepši od 4 gola, s istekom vremena

treće četvrtine u same rašlje

 

Barceloneta igra drugačije nego prethodnih godina. Najznačajnija je promjena u tranziciji. S Perroneom, Echeniqueom, Petkovićem i ostalim igračima imali su nevjerojatnu kontru i polukontru. U nekim utakmicama dolazili su u takve situacije skoro pa desetak puta. I u najvećim utakmicama poput onih za prvaka Europe zabili bi 2-3 gola na taj način. Danas su sasvim prosječna momčad u  ovom segmentu, osim gola na gornjem klipu nisu napravili niti jednu kontru osim jednu situacije na startu koju nisu iskoristili jer je Vićan dobro zatvorio. Doduše jedan igrač Primorja bio je na leđima protivniku. Nemaju ni ljevaka, doveli su braću Rašović i Slovaka Fameru. Rašovići inače puno više zabijaju, danas tek jedan gol Strahinje, a Viktora nismo ni zamijetili. Spomenut ćemo još jednom mladog Rogera  Tahulla koji je sa svojih 18 godina kao sidrun već u situacijama da može povremeno parirati i na ovom nivou. Zaradio je dva isključenja.

Barceloneta je igrala jako pokretljivo igrača manje, te jako brzo i precizno igrača više. Imali su 2 loše akcije, ali su i zabili 5/8 situacija. Čak tri sa stativa, te još dva puta s desnog vanjskog.

 

Primorje sada zaostaje 3 boda za Barcelonetom uz lošiji međusobni skor što znači da moraju osvojiti 4 boda više u zadnja 4 kola da bi ih prestigli. Ima Primorje lakši raspored Spandau i Jadran doma gdje će vrlo vjerojatno upisati 6 bodova, ali u ogledima s Olympiakosom isto na Kantridi te Egerom u Mađarskoj bit će puno teže, a možda 9 bodova od 12 neće biti dovoljno. Barceloneti će u tom slučaju bit dosta 6 iz Berlina i Igala do koji će vrlo vjerojatno i doći. Olympiakos ima 4 boda više i pobjedu od +3 iz Pireja. Recimo remijem na Kantridi sve bi riješili, a i ako tu izgube imaju Spandau, Eger i Barcelonetu doma gdje su iznimno jaki.

 

6. kolo Lige prvaka

Barceloneta – Primorje                                9:7 (1:1, 4:0, 1:3, 3:3)

Suci: Margeta i Kun

Barceloneta: Lopez (12), Szirany, S. Rašović 1, Munarriz, Larumbre, Minguell 1, Roca 2, Espanol 1(1), Tahull, Fernandez 1, V. Rašović, Famera 3, Linares. Trener: Jesus Martin.

Primorje: Vićan (11), Burić, Radu1, Krapić, Buljubašić, Vukičević, Muslim 1(1), Petrović, Dedović, Echenique, Šetka 1, Bošković 4, Jelovina. Trener: Ivan Asić.

Osobne pogreške: Bar 7, Prim 10

Peterci: Bar 1/1, Prim 1/1

Igrač više: Bar (0/0+3/3+0/2+2/3)= 5/8 (63%), Prim (0/2+0/2+1/1+0/0)= 1/5 (20%)

Kontrafaul: Bar 1, Prim 7

Obrane: Lopez (2/3+5/5+2/5+3/6)= 12/19 (63%); Vićan (4/5+1/5+3/4+3/6)= (55%)

Golovi s dva, plus izboreni peterci i izbačaji:

Radu: gol + peterac + 4 igrača više

Muslim: 1 igrač više

Tahull: peterac + 2 igrača više

Szirany: 3 igrača više

Minguell: 1 igrač više