Play off PH

Kreće doigravanje za prvaka Hrvatske. Primorje, Mornar, Jug i Mladost bore se za naslov pobjednika 24. izdanja PH. Do sada Jug ima 11, Mladost 10, ugašeni POŠK i Primorje po 1. Naslov brane Riječani koji su večeras u prvoj polufinalnoj utakmici bili bolji od Mornara 11:9.

 

 

HVS-a odnosni ljudi koji ga vode nisu bili u stanju osigurati prijenose niti jedne utakmice polufinala, pa čak kako sad stvari stoje niti prve finalne. K tome su još dali prava na prijenos HTV-u, tako da pojedini klubovi ne mogu na svoju ruku ispregovarati prijenose s nekom drugom kućom. Vrhunski potez fenomenalnih dužnosnika.

Sutra u Gruž stiže Mladost koja brani prošlogodišnje drugo mjesto. Baš su preko Juga prošli u finale koji je tako prekinuo niz od 15 uzastopnih nastupa u finalima. Nevjerojatno loše su jugaši odigrali prošlogodišnje polufinale. Posebice domaću utakmicu u kojoj su imali 20 igrača više u kojima su složili jednu suvislu akciju. A još su par puta nasilu (6/20) došli do realizacije. Hvalili smo tada trenera Kobešćaka kako čak i iz limitiranih pojedinaca poput Pavičića i Martinića izvlači maksimum, tj. dobiva doprinos u utakmicama protiv na papiru kvalitetnijeg protivnika.

Danas je Kobešćak domaćin u Gružu. S druge strane Mladost koja je otišla u Mađarsku na pripreme s čini mi se OSC-om u Budimpešti. Osim toga doznali su da neće ovih dana u stečaj jer će dobiti 2.5 milijuna kuna od Grada. Iako dugovi su puno veći, ali o tome više idućih dana.

 

Favorit za naslov je Primorje koje je već osvojilo 2 trofeja ove sezone. Prvi put protiv Mladosti, drugi put protiv Juga u finalu. Tada se igralo na jednu utakmicu, a pobjede su bile izražene visokom razlikom. Sada, u finalu prvenstva, treba doći do 3 pobjede. Primorje ima prednost domaćeg bazena, mirnoću zbog prethodnih trofeja, i sigurnost u vlastite mogućnosti iz međusobnih utakmica.

Lani je finale protiv Mladosti bilo potpuno nezanimljivo. Tri pobjede sa po 6 razlike, ukupno 18 golova prednosti.

 

Sutra, srijeda u 19:00 na rasporedu je prva utakmica između Juga i Mladosti. Lani,na potpuno istu srijedu (23. travnja) Mladost je pobijedila 11:10. Sada, unatoč nevjerojatnoj količini prekurtoaznih izjava iz jugaških redova, očekujemo potpuno drugačiji rasplet. Jug uostalom igra puno bolje nego lani u ovo doba. Od dolaska Kobešćaka igra je drastično bolja uz iznimku četvrtine i po u finalu Jadranske lige. A bez obzira na eventualnu kvalitetu Hrestaka koji je tek krenuo kao prvi trener neke seniorske momčadi, Mladost je doživjela veliki gubtak odlaskom po meni prvog imena momčadi. Ponavljanje prošlogodišnjeg scenarija bio bi za mene šokantno nevjerojatan rasplet ovog dvoboja. Ne iz navijačkog rakusra gdje su ionako obzirom na sva događanja ove i prethodnih sezona potrebne drastične promjene unutar prve momčadi. Pa bi još jedan takav neuspjeh samo pospješio iste. Nego samo zbog razlike u kvaliteti, već i zbog činjenice da je Kobešćak do u najsitnije detalje upoznat u svaki detalj igre i pojedinaca Mladosti.

 

Nadajmo se da će biti bar pokoji gledatelj više nego protiv Partizana.

 

Prekurtoazne izjave jugaša:

Aaron Younger:

„Oni su mladi, brzi i igraju odličan vaterpolo, a uza sve to, nismo se baš dobro proveli s njima u posljednje vrijeme. No, mi znamo da više nemamo prava na grešku i potrudit ćemo se pobijediti u ovim polufinalnim dvobojima. S obzirom da utakmica neće biti na TV-u, iskreno se nadam da će navijači doći u Gruž i pomoći nam u ovim utakmicama. Trebamo ih!“

 

Mile Smodlaka:

„Budimo realni. I u protekla dva polufinala s Mladosti Jug je ušao motivirano i borbeno, ali jednostavno nije išlo. Treba bit pošten i priznat da nam Mladost ne leži i bit će sigurno teško. Ali, Bože moj, kvaliteta je na našoj strani i učinit ćemo sve da pobijedimo i uđemo u finale. Iskreno, bojim se tih utakmica, ali to je ona pozitivna trema i nadam se da ćemo konačno odigrati prave utakmice i da ćemo se plasirati u finale.“

 

Paulo Obradović:

„Nemamo nekog velikog izbora i mislim da i nema prostora za priču. Opet smo bez Nikše i to je veliki udarac za našu ekipu. Zapravo bi želio da nam sve to što prolazimo kroz ovu sezonu posluži za homogeniziranje. Moramo zbit redove i odigrati nabolje što možemo jer mi svim srcem želimo finale. Zato treniramo, zato igramo…

Kroz ova dva dana ćemo još malo izbrusiti neke detalje, a onda u srijedu utakmicu treba odigrati maksimalno motivirano i s puno želje za pobjedom. Ako budemo agresivni u obrani i željni nadigravanja s njima, uvjeren sam da ih možemo pobijediti. Sigurno da se Mladost neće predati i da će i oni učiniti sve da nas opet izbace iz polufinala, ali ponavljam, sve je na nama. Ako budemo pravi – igrat ćemo u finalu.“

2 komentara na “Play off PH”