Poraz Mladosti u Kotoru

 

    Sa malim zakašnjenjem sam uključio televiziju i propustio sam sami početak utakmice. Uključio sam se kod rezultata 2:1 za Mladost i Pasković je upravo bio u kontri koju je i realizirao. Upravo su kontre obilježile ovu utakmicu i jedna ozbiljna ekipa ko što bi Mladost htjela bit ne smije si dopustit da im protivnik čak 6 puta otpliva u kontru, a od toga 3 puta poslije obranjenog igrača manje. Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj igri i Kotorani su tek u poslijednjoj sekundi poveli nakon velike pogreške jednog igrača Mladosti (puno je teže na tv-u nego uživo pratit utakmicu, a i slika rtcg2 na satelitu nije baš najkvalitetnija). Učinio je početničku pogrešku i povuko se u zonu s krila i Miloševiću nije bilo teško zabit na prebačaj u bliži Pavićev kut.

    U drugoj četvrtini Crnogorci su počeli igrat puno pokretljivije u obrani. S igračem manje su iskakali i mladostaši se nisu snašli u takvoj igri. Imali su 5 igrača više, a zabili samo jednom. I to Buljubašić s lijevog vanjskog uz svesrdnu pomoć golmana Radića. Iako su svi odigrali loše Buljubašić se opet uspio istaknut ko najgori igrač Mladosti. Po jedan put je Hina neobjašnjivo falio cijelu baru iako je osto sam na 2 m, i Burić sa lijevog vanjskog. Dok su u dva navrata Kotorani toliko dobro odigrali s igračem manje da mladostaši nisu uspijeli ni opucat. S druge strane Primorac je nastavio igrat jednako efikasno u napadu ko u prvoj četvrtini. Prvo je Pavlović, koji je odigro odličnu utakmicu, u dva napada zaredom okreno Lončara (pokušavo konkurirat Buljubašiću u nekvaliteti izvedbe i čak je izgubio loptu ko svojevremeno Beppe Signori na  gruškom bazenu, a da čak nije ni driblo). Prvi put mu je Pavić obranio, a drugi put je zabio prekrasan pogodak. Zatim je iz odlične akcije s igračem više Pasković zabio za 6:3. Kiss je dodo brzu i točnu loptu s desnog na lijevo krilo, a zatim je uslijedila povratna lopta na prvu stativu. Još dva puta su suci isključivali Zagrepčane i oba puta su igrači Primorca zabili. Prvo je Kiss zaradio zaradio igrača više i odma ga realiziro šutem s 5 m, a zatim je Pavlović pospremio odbijanac nakon šuta kapetana Primorca, Milića. I na odmor se otišlo s rezultatom 8:4.
    I u trećoj četvrtini Kotorani su nastavili s izvrsnom obranom. Odlično su igrali zonu na desnoj strani napada Mladosti i koristili nedostatak kvalitetnog lijevaka. Malo se i Mladost trgla u obrani i pojačala presing. Oduzeli su loptu bez faula na vanjskoj poziciji i zaradili novog igrača više (Šetka), ali je u kontri 3 na 2 Babić opuco preko bare. S druge strane Kiss je ušo ko drugi sidrun i isključen je Paškvalin. Uspio je brzo odigrat s nekim iz vanjske linije i nije mu bilo teško iz blizine po drugi put svladat Pavića. Buljubašić je upropastio lošim šutem još jednog igrača više, a onda je uslijedio ”naj” potez utakmice. Hinić je zaradio isključenje i Primorac je postavio igrača više u klasičnih 4-2. Nakon 5-6 sekundi odjedanput je jedan igrač Mladosti (nažalost nisam uspio vidit ko, tipujem na Buljubašića) otplivo u napad. Za njim je naravno otišo i jedan Crnogorac. U vanjskoj liniji je osto samo Brguljan koji je nakon 4 cima navuko obranu na sebe i dodo Paskoviću, kojem nije bilo teško s lijevog krila zabit na prebačaj. Slijedio je još jedan genijalni potez, već pogađate, Buljubašića. Konačno je Mladost odigrala dobru akciju s igračem više, ali je gorespomenuta igračina s druge stative neometan pogađa ravno u stativu. Nakon toga se čak i Mladost obranila s igračem manje i to dva puta tj Pavić je odlično obranio. Još jednom je Karač prokocko igrača više. Na kraju treće četvrtine se dogodila jedina situacija u kojoj su inače odlični suci (Radičević i Brala) pogriješili, ali to je bilo pri rezultatu 10:4.
    Poslijednja četvrtina nije donijela nikakve promjene. Mladost je nastavila nevjerojatno promašivat, dva puta zaredom, a treći put ukupno, su sa druge stative s igračem više falili baru. Šetka je isplivo kontru poslije tog drugog igrača više i zaradio peterac kojeg je Kiss pospremio u rašlje. A s druge strane je Karač pogodio stativu iz peterca. Ipak 2:50 prije kraja utakmice Vrdoljak je uspio pogodit, moglo bi se reć počasni gol. Opet je bio igrač više i lijepim šutem, nakon točno 16 minuta igre mladostaši su zabili. Do kraja su bile još dvije kontre Kissa. Prvo mu je golman loše bacio, a u drugoj je asistiro Paskoviću koji je zabio četvrti gol iz petog udarca. Završilo je 12:5 uz zanimljivu konstataciju tv komentatora: ”Mladost mora da uvidi da će biti mnogo teško kad su u pitanju naši klubovi i kad je u pitanju liga prvaka”. I za vrijeme utakmice kad se nešto bilo zaiskrilo bila je jedna zanimljiva izjava: ”Dobro je da se malo smire ove varnice”.
    Inače i u Primorcu je jedan od važnijih igrača, Mlađan Janović, bio suspendiran prije utakmice s Mladosti, ali trener Perović i šef stručnog stožera Emil Nikolić nisu ga pomilovali ko što je Jug učinio s Dobudom.

 

b/a

 

 

2 komentara na “Poraz Mladosti u Kotoru”

  1. Naravno da ga nisu pomilovali kad je suspendiran jer je mrtav hladan otiso usred sezone na mjesec dana da bi trpo Jankovicku u Beogradu, New Yorku i na Maldivima,to se ipak ne moze usporedit s Dobudovim postupkom.Uostalom pitanje je jeli se uopce vratio u Kotor 😉

    1. nekoga ko nije suspendiran ni ne možeš pomilovat (osim ako nije osuđen). a treba ga razumjet. jankovićka jedino sad ima slobodnog vremena