Recco bez Tempestija, Jugu upitan Macan

 

Veliki udarac pred final6 doživio je Pro Recco; ozljeda kapetana i jedinog igrača za kojega nemaju zamjenu, Stefana Tempestija došla je u najgorem trenutku, pred dvije najjače i najvažnije utakmice u sezoni. S druge strane Marko Macan vuče duže vrijeme ozljedu, još od 10. svibnja kada je na utakmicu protiv Italije slomio kost u šaci. Njegov nastup biti će otvoren do posljednjeg trenutka.

 

 

 

Pro Recco na gotovo svakoj poziciji ima najmanje dva ekstra klasna igrača; dva ljevaka Mandića i Filipovića, Prlainovića i Sukna lijevo; Pijetlovića i Aicardija na dva metra, Ivovića i Bodegasa kao bekovi i kao ekstra fizički jake igrače, Di Fulvija koji se jako dobro razvija u vrhunskog igrača i cijeli niz ostalih talijanskih reprezentativaca od koji uvijek njih nekoliko ostane van postave. Samo za Tempestija nemaju dostojnu zamjenu, jer Pastorino to svakako nije. Jedinu utakmicu koju su izgubili ove sezone, onu u Szolnoku branio je upravo Pastorino. Šanse ostalih klubova na final6-u nakon ove ozlijede rastu iako je Recco i dalje apsolutni favorit.

 

Trener Kobešćak na presici prije dva dana kazao je da se Marković tek priključio punom treningu nakon ozlijede koja ga je mučila kroz domaći play off. A da će o Macanovom nastupu odlučiti na tehničkom sastanku uoči samog final6-a, kada se vjerujem mora prijaviti 13 igrača koji će nastupiti.

 

Iz ostalih klubova nema vijesti o ozljedama. Mađari su igrali u punim sastavima svoju finalnu seriju. Problema s ozljedama prije otprilike mjesec dana imali su Ćuk i Harai kod Egera, a Younger u Szolnoku.