Sukno se vraća u Pro Recco?!

 

Završilo je SP i sad se vraća naglasak na prijelazni rok. Jučer smo iz crnogorskih izvora doznali da se Sandro Sukno sigurno vraća u Pro Recco. Preostaje nam vidjeti koliko su pouzdane te informacije čiju potvrdu još nismo dobili. S druge strane u Juga se isto radi na dovođenu igrača nakon odlazaka Ivovića, Jokovića i umirovljenja Karača i vjerojatno i Vranješa.

 

Primorje je u ovom prijelaznom roku dodatno pojačalo momčad, umjesto Jelače stigao je crnogorski reprezentativac Antonio Petrović (Kotoranin koji je lani igrao u Savoni) te Radu koji je stigao umjesto Paškvalina. Sad vijest koja govori o odlasku najboljeg igrača Sukna nazad u Pro Recco koja bi ako se pokaže istinitom dala Jugu šansu da složi konkurentnu momčad u domaćim okvirima.

Inače smo mogli čitati izjave Roje koji je izjavio da je Sukno potpisao za Primorje na 3 sezone, što je sam Sandro demantirao kazavši da je dogovorio samo proteklu sezonu, te da će se najvjerojatnije dogovorit za daljnju suradnju s Riječanima. Sad ćemo vidjeti je li došlo do zaokreta.

 

Jugu je nakon odlaska Jokovića i vjerojatno Vranješa najpotrebniji igrač desne strane i izgleda da su ga našli u liku i djelu kapetana Australije Howdena. U konkurenciji su i Francuz Crousillat koji je igrao za Crnu Goru na SP-u (lani u kapici Budve) te još jedna ljevak, Visković iz splitkog Jadrana. Obojica ljevaka imaju manu u obrambenoj fazi igre pa će vjerojano otpasti u konkurenciji Australca koji se iskazao na SP-u. Đuho je tražio Draška Brguljana, reprezentativca Crne Gore koji je posljednje 2 godine igrao za Vasas.

Sidrun Mornara Jure Marelja stigao je umjesto Pavlovića. I on je 80-to godište, ali se očekuje puno veća borbenost i angažman Šibenčanina kojemu će Jug biti kruna karijere. Siguran sam da će pokazati to i pokazati, a ostaje za vidjeti kako će se prilagoditi na puno veći nivo zahtjeva u odnosu na one na koje je sada naviknuo. Već je surađivao s Đuhom jednu godinu u Šibeniku tako da obojica otprilike znaju što mogu očekivati jedan od drugoga.

Vratio se i Šutalo iz Turske. Okvirni pregled Jugove postave u ovom trenutku glasi:

Bijač – Bušlje – Dobud – Janović, Marković – Bošković, Howden?

Klupa: Nižić, Macan, Marelja, Šutalo, Goreta, L. Fatović, Benić i Bautović.

 

Što se tiče Mladosti njihovo najveće pojačanje je novi predsjednik Milan Bandić. Vjerujem da će po principu Cibone grad Zagreb vrlo brzo sanirat dugovanja. Za sad se spominje Luka Lončar kao prvo pojačanje koje stiže umjesto Radua na poziciju prvog sidruna.