Tucak izabrao za Barcelonu

Izbornik Ivica Tucak objavio je popis od 18 igrača koji će ovo ljeto krenut u pripreme za Svjetsko prvenstvo. Nakon što su se Hinić, Barač i Vićan umirovili, a Bošković i Burić odlučili pauzirati, otpao je i Buljubašić koji odlazi na operaciju ramena. Na listi je čak trećina igrača iz Mladosti. Pretpostavljam da je to iz humanitarnih razloga, naime kako mediji donose oni cijelu sezonu nisu dobili plaću pa će ovako imati barem besplatan smještaj i hranu cijelo ljeto. Obići će i ponešto turističkih lokacija, a bit će i štogod i dnevnica. Kud ćeš bolje.

 

A i zašto bi pozvao recimo Markovića, Kunca, Vrlića ili Macana, možda Antonijevića. Zašto bi se dugoročno razmišljalo pa Eleza i Jelaču, ranije i Premuša vratilo pod okrilje hrvatske reprezentacije kad imamo ovako bogatstvo:

Golmani: Josip Pavić, Marko Bijač i Duje Jelovina,
Sidruni: Nikša Dobud, Fran Paškvalin i Ivan Krapić,
Bekovi: Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar i Kristijan Milaković
Vanjski i krila: Maro Joković, Sandro Sukno, Paulo Obradović, Petar Muslim, Anđelo Šetka, Duje Živković, Ante Vukičević i Luka Bukić.

Po klubovima:

Primorje (6): Paškvalin, Krapić, Sukno, Obradović, Muslim i Šetka.
Mladost (6): Pavić, I. Milaković, K. Milaković, Živković, Vukičević i Bukić.
Jug (4): Bijač, Dobud, Bušlje, Joković.
OVK POŠK (1): Jelovina.
Brescia (1): Lončar.

Nisam siguran koji ti je vokativ od prezimena, tipujem na Tucače, ali vjerujem da ćeš razumjet moj vapaj: pa i Bebić i Selem imaju sinove vaterpoliste, zašto i njih nisi pozvao? Čovjek bi pomislio da će Mladost sa čak 6 igrača koji zaslužuju biti među 18 najboljih hrvatskih igrača, uz Rumunja Radua biti barem solidna momčad. Možda je problem u treneru?

Kako je Jelača u intervju rekao, ždrijeb nam je otvoren u četvrtfinalu nas čeka Australija (ili Njemačka), uz uvjet da u grupi budemo bolji od SAD-a, Kanade i JAR-a. Tako da bi Tucak mogao i sa 6 mladostaša, uz asistenciju Sukna, Dobuda, Bušlje, Jokovića, Obradovića zaista pozvati Bebića i Selema i jurnuti po medalju.

2 komentara na “Tucak izabrao za Barcelonu”

  1. Nastavno na tekst i komentare a facebooka (kojeg nemam pa nemogu gore odgovorit već moram tu), htio bi samo reć da je Vrlić stvarno dobar i mislim da zaslužuje priliku. Čudi me da ga nema ni blizu, niti na najširem popisu. Također, mislim da i Ivan Krizman zaslužuje poziv na pripreme; bolji je od svih rješenja koja imamo na desnom krilo osim Jokovića. No eto, tako je kako je.

  2. Ja mislim da i u divljoj ligi ima nekoliko igrača koji bi bilo korisniji od Sikire, drugog Milakovića i Bukića, dva panja na dva metra. Samo im je Tucak trebo najvit prije 2-3 mjeseca da će ih zvat tako da mogu krenut sa svakodnevnim plivanjem i da se na poslu dogovore za slobodno za vrijeme SP-a