Šibenik NCP – Primorje EB 13-9

    U prvoj utakmici doigravanja za treće mjesto u PH domaćin je rezultatski uvjerljivo, ali u do pred kraj neizvjesnoj utakmici porazio ove godine četvrtu hrvatsku ekipu po plasmanu u JVL. Riječani nisu ni jednom vodili, ali u dva ili tri navrata sustizali vodostvo domaćina od dva razlike. Šibenčani su ušli nešto mekanije u susret, a od gubljenja do poluvremena ih je spašavao danas odlični Moses. Odigrao je jednu od najboljih predstava na golu, obranio je bar 5-6 teških udaraca iz blizine, bez bloka, a ni jedan mu gol ne ide na račun.


Kad sam već kod vratara, da su Riječani imali jednako raspoloženog vratara, mislim da bi pobjednik bio mnogo neizvjesniji. Vratar im je već dulje najslabija točka obrane; ovaj put im je Križanec primio npr. lob sa 7 metara, a imao je još par slabijih intervencija.
    Primorjaši su dosta čvrsto ušli u susret, osobito oštro na vanjske, tako da im je značajan broj izbačaja bio na tim pozicijama. Ipak u napadu, Barač nema uza se jednog jačeg igrača koji bi privlačio pažnju obrane i ostavljao njemu i centrima nešto više prostora za razigravanje. Glavan ih nije nešto pojačao. Igrač koji je iskusan; čini mi se da ga Roje više koristi za pokrivanje vanjskih nego na beku, a u napadu se trudi razigravati ekipu uglavnom na lijevom vanjskome  bez prijetnje prema golu. Centri su solidni, ali nisu neke nacionalne vrijednosti, a nisu imali ni neke lopte. Primorjaši su dosta izbačaja  protivnika dobili u plivanju; sudački kriterij ih nije skupo koštao jer su na kraju imali mislim samo jedno isključenje više od domaćih. Ipak, umor uslijed promjene obrane na presing u zadnjoj četvrtini ih je na kraju učinio nešto manje opasnim u napadu, a sama obrana u zadnjoj četvrtini im je primila 5 golova (dali 3 -zadnjeg 15 sek prije kraja, kod – 4), što je na kraju odlučilo utakmicu. Roje je bijesnio možda i više od uobičajenog.
    Šibenčani su igrali strpljivo, a mlak ulazak ih je koštao borbe do kraja. Neki igrači nisu tijekom sezone pokazali napredak, prije svega Maškarić, Šutalo,Vuleta i Škorić. Oba mlada Dubrovčana izgledaju prilično nezainteresirano, mlohavo, s trbuščićima. Ekipu drže osim vratara Samodol, Boris Letica, Sutić i Brlečić. Edi Brkić odrađuje, nema tu više adrenalina. Stariji Letica se trudi, bori, kad ne forsira kao danas odrađuje dobar posao. Sutić je danas bio možda i najbolji; imao je jedno loše dodavanje i bar 3 ili 4 asistencije. Samodol cijelo proljeće igra vrlo dobro,  s vremenom je istisnuo u igraču više s lijevog krila Vuletu koji je prvi do sezone bio prvi izbor za tu poziciju. Boris Letica je također bio koristan, borben, udomaćio se te u Crnici uvijek odigra maksimalno.
    Što se tiče druge utakmice, s obzirom na veliku motivaciju Riječana i dobro držanje u prve tri četvrtine, te slabu formu igrača s klupe Šibenika, ne bi me iznenadilo da se bolji sazna u trećoj utakmici.

Jedan komentar na “Šibenik NCP – Primorje EB 13-9”

  1. možda se šibenčani motiviraju za uzvrat da im sezona završi 7 dana ranije