Superiorna pobjeda Primorja

 

Pred potpuno ispunjenim tribinama bazena na Kantridi Primorje je u vrlo zanimljivoj i emotivnoj utakmici pobjedilo Juga i osvojilo drugi trofej sezone. Atmosfera je bila naprosto veličanstvena. Krimejski feštari i navijači iz Kluba navijača Primorja se nisu gasili cijelu utakmicu, što je i ostatak gledališta spremno pratio. Također, mnoge su poznate ličnosti svojim prisustvom dale dodatni značaj ovoj predstavi- spomenimo preporoditelja riječkog nogometa Damira Miškovića, zatim Janicu Kostelić, pa onda općenarodno omraženog Davora Šukera, rukometaša Alvara Načinovića, uz već tadicionalno sveprisutne vaterpoliste Roju, Đuhu, Gorana Sukna, izbornika Tucka itd.

 

Već prije same utakmice zagrijavanje na posebno postavljenom štandu ispred bazena, pored bine na kojoj je lokalni bend podizao atmosferu, a zatim stampedo na bazen i lov na što bolju poziciju.

U 20:30h je počeo spektakl, i to u sastavu Vićan-Burić-Radu-Sukno-Muslim-Šetka-Garcia sa jedne te Bijač-Janović-Marković-Bušlje-Visković-Dobud-Obradović sa druge strane. Početne napade gledali smo neprecizne udarce i jako agresivne obrane sa obje strane, striktno pokrivanje najjačih vanjskih pucača te brz povratak u pomoć beku nakon faula.Tako da tek nakon 5-6 minuta utakmice pao prvi gol, i to  u domaćoj mreži. Jug je tijekom druge četvrtine poveo 1:4, ali posljednje dvije četvrtine nose veliki preokret i visoku pobjedu Primorja kojim riječka momčad dolazi do svog 10. trofeja.

 

 

Damir Burić:

 

mk: Damire, evo povratnička sezona i odmah nakon  kupa osvojena i Jadranska liga. Kakav je osjećaj? Damir Burić: Odličan osjećaj jer smo trofej osvojili u Rijeci, pred svojom publikom. Osvojili smo ga na jedan superioran način. Prvu smo četvrtinu bili malo u grču, ali moram reći da je i Jug jedna fantastična momčad, i da je to čak i iznenađujuće koliko smo ih puno pobijedili. Jako smo zadovoljni i sada idemo malo proslavit. mk: A reci prva četvrtina 0:2, na poluvremenu oni vode 2:5 ili 3:5 ako se ne varam… Damir Burić: Da da, prva četvrtina 2:0, poluvrijeme 5:3. Nakon prve četvrtine smo bili stvarno u grču, a na poluvremenu smo već vidjeli da imamo neke akcije i da to ide na bolje. Ali nitko nije mogao očekivati da odigrati tako briljantno do kraja, takvo jedno potpuno drugačije poluvrijeme. mk: Čime se ih uspjeli tako matirati i preokrenuti utakmicu u svoju korist. Damir Burić: Pa prije svega smo igrali jako dobru obranu druge dvije četvrtine, a onda nam je krenulo kako uz dobru obranu sve krene. I u napadu smo dobro igrali, igrač više nam je krenuo, odigrali smo par baš lijepih akcija. mk: Skroz druga utakmica u odnosu na jučer kada ste na od početka vodili protiv Mladosti, čak i sa 5-6 razlike, a onda na kraju je bilo gusto? Damir Burić: Dobro, Jug je sigurno kvalitetnija momčad od Mladosti iako se ni Mladost ne treba podcjenjivat – mlada i plivački potentna momčad. Možda smo očekivali da će biti lagana utakmica, ali smo pogriješili. Bila je jako teška utakmica, i teško je izdržat tako veliko vodstvo i tako dobru igru tijekom cijele utakmice. mk: Komentar za nastavak sezone; prvenstvo Hrvatske i Liga prvaka? Damir Burić: Idemo sada u Berlin da pokušamo pobijedit  i onda igramo doma protiv Szolnokija na pobjedu koja nam je jako, jako bitna za to prvo mjesto. Ali smatram da je i ovaj plasman na final six već sada stvarno veliki uspjeh. A što se tiče nastavka prvenstva Hrvatske – ima još vremena do tada.