5. Međunarodni turnir ‘Tomo Udovičić’

 

Od 8. do 12. travnja u Dubrovniku se održava 5. Međunarodni vaterpolski turnir za djecu rođenu 2003. godine, koji nosi ime Toma Udovičića, jednog od najistaknutijih trenera u povijesti kluba, čovjeka koji je odgojio mnoge dubrovačke vaterpoliste.

 

Na turniru je prijavljeno 26 momčadi iz 7 europskih zemalja. Ove godine dolaze nam:

Partizan (Srbija), Arechi (Italija), St. Andreu (Španjolska), Marseille (Francuska), Roma VIS Nova (Italija), Mladost Pančevo (Srbija), Jadran HN (Crna Gora), Trieste (Italija), Mattaro (Španjolska), Cataro (Crna Gora), Crvena Zvezda (Srbija), Jadran Split (Hrvatska), Radnički Kragujevac (Srbija), KPK Korčula (Hrvatska), HAVK Mladost (Hrvatska), Barceloneta (Španolska), Duisburg (Njemačka), CN Barcelona (Španjolska), Primorac (Crna Gora), Vojvodina (Srbija), Terrassa (Španjolska), Galeb (Makarska), te četiri domade momčadi Cavtat, Gusar i VK Jug CO s dvije selekcije.

 

Turnir će se igrati 4 x 5 min, po pravilima koja važe za natjecateljsku skupinu Nade. Natjecanje počinje 8. travnja u 1715 sati, te se nastavlja sve do nedjelje kada su planirane utakmice za plasman, uz podsjetnik kako će se finale igrati u nedjelju u 1345 sati. Svečano otvaranje turnira je predviđeno u četvrtak u 1900 sati.

Sve utakmice modi de se pratiti putem LIVE streaminga na službenoj stranici Juga (www.jug.hr).

 

 

Nakon četvrtka i petka bit će poznat poredak u svih 8 grupa. Po dvije najbolje momčadi odlaze u 1/16finala, a ostalih 10 momčadi dijeli se u dvije grupe po 5 tako slabije momčadi očekuje još 4 utakmice u grupi plus peta za plasman (prvi iz grupa za 17., drugi za 18. mjesto itd.). Dakle ukupno 7 utakmica (4 momčadi čak osam).

One ekipe koje prođu u 16 igraju na ispadanje. Križaju se grupe A i B, C i D, E i F, te G i H. Jasno da će i oni koji ovdje budu ispadali po pojedinim fazama odigrati još po dvije utakmice u borbi za plasman.

 

Ukupno će biti odigrano 87 utakmica.