25. NEZGODA, POVREDA I BOLEST

 

25.1. Igraču će biti dozvoljeno napustiti vodu, sjediti ili stajati na stepenicama ili stranama bazena za vrijeme igre samo u slučaju nezgode, povrede ili bolesti, ili s dozvolom suca. Igrač koji je opravdano napustio vodu može ponovno ući iz prostora za ponovni ulazak bliže vlastitoj golnoj liniji kod odgovarajućeg prekida s dozvolom suca.
 
25.2. Ukoliko igrač krvari sudac će odmah narediti igraču da napusti vodu i dozvoliti zamjeni da uđe bez zaustavljanja utakmice. Nakon što je krvarenje zaustavljeno, igraču će biti dozvoljeno da se vrati u igru.
 
25.3. U slučaju da se dogodila nezgoda, povreda ili bolest, osim krvarenja, sudac može po svojoj ocjeni prekinuti utakmicu ne duže od 3 minute. U tom slučaju on mora dati znak mjeritelju vremena kada je prekid započeo.
 
25.4. Ukoliko se igra zaustavila zbog nezgode, povrede, krvarenja ili drugog nepoznatog razloga, ekipa koja je bila u posjedu lopte u vrijeme prekida, nastavit će igru s mjesta gdje je igra bila prekinuta.
 
25.5. Osim u uvjetima 5.2 (krvarenje) igraču ne treba biti dozvoljeno sudjelovanje u daljenjem tijeku igre, ukoliko je zamjena ušla.