Steffens i Benedek najbolji, Pavić u prvoj postavi

https://total-waterpolo.com/total-player-2020

Total waterpolo birao je najbolje igrače proteklih 20 godina. Žiri od 40 eksperata – jasno uključujući i danče.hr – i publike izabrao je Maggie Steffens i Tibora Benedeka za najbolje. Josip Pavić najbolji je golman.

Između 40ak ponuđenih igrača u obje konkurencije, postavljenih po pozicijama, biralo se najboljih 7. Po jedan golman, sidrun i bek te dva igrača lijeve i desne strane. Svaki odabrani igrač dobio bi jedan bod. Za kapetana, kao najboljeg od svih, išla su dodatna 2, dakle ukupno 3 boda.

Također, i čitatelji su birali najbolje i sa preko 50.000 glasova sudjelovali u izboru.

Danče.hr se odlučio za slijedeće igračice i igrače:

https://total-waterpolo.com/total-player-2020
https://total-waterpolo.com/total-player-2020

Na kraju je Maggie Steffens (SAD) sa 23 boda izabrana za najbolju. Odmah iza nje su Tania Di Mario (ITA) s 22 i Brenda Villa (SAD) s 20. U muškoj konkurenciji Tibor Benedek (MAĐ) je s 48 bodova izabran za najboljeg. Vladimir Vujasinović (SRB) 32 i Tamas Kasas (MAĐ) s 31 bodom bili su najbliže legendarnom ljevaku koji je, nažalost, ove godine preminuo sa samo 48 godina.

U ženskoj konkurenciji, jasno, nije bilo naših igračica. Isto tako jasno je da je Steffens najbolja kad je jedina od svih odradila par treninga na Dančama. Dapače, i potpisala za Betulu Danče. Što se tiče igrača tu smo imali Pavića i Vićana na poziciji golmana, Bušlju na beku, Hinića i Smodlaku na sidrunu, Sukna lijevo i Boškovića i Jokovića na desnoj strani.

Josip Pavić izabran je za najboljeg golmana, ispred Tempestija i Szecsija. A ovo je najbolja sedmorka:

https://total-waterpolo.com/total-player-2020

Sandro Sukno i Maro Joković izabrani su u drugu postavu na svojim pozicijama. Zanimljivo da je Sukno najmlađi od svih igrača, ali je nažalost već sa 27 godina odigrao zadnju utakmicu u profesionalnoj karijeri. Druga postava:

https://total-waterpolo.com/total-player-2020