Treće „Plejade˝ 15-17.09.2023. Mali Lošinj

Nakon povijesnog prvog turnira ikad u Hrvatskoj za djevojke prije dvije godine, i ovo ljeto VK Lošinj organizira treće izdanje „Plejada“. 15 – 17. 09. u Aquaparku Čikat na Malom Lošinju 8 ekipa natjecat će se za nasljednice Dunaujvarosa i Gyora koje su u prethodna dva izdanja osvajale prvo mjesto.

Treći turnir za djevojke, tradicija u nastajanju i odličan ženski vaterpolo. Zašto Plejade? To je otvoreni skup u zviježđu, te ime dolazi iz Stare Grčke. Te su zvijezde nazvane prema sedam sestara iz grčke mitologije: Alkioni (Alcyone), Elektri (Electra), Keleni (Celaeno), Maji (Maia), Meropi (Merope), Steropi (Sterope) i Tajgeti (Taygeta) te njihovim roditeljima Atlantu (Atlas) i Plejoni (Pleione). To nas dovodi do povezanosti s brojem igračica u polju i njihovim trenerima koji su im kao drugi roditelji. A što su naše djevojke, nego zvijezde naših života?

Turnir je organiziran za igračice bez ograničenja po godištu. Kotizacije za turnir nema. Igra se na bazenu Aquaparka Čikat, uz prijenose uživo.

Do sada su prijavljene slijedeće ekipe: Tribes iz Galwaya iz Irske, Kiev iz ratom zahvaćene Ukrajine, Dunaujvaros prve osvajačice naslova koje su i viceprvakinje Mađarske te sudionice Lige prvaka, Eger koje su prvakinje Mađarske i lanjske sudionice Eurokupa, Pirana Topolcany iz Slovačke tako da su slobodna još 3 mjesta.

Prijaviti i informirati se možete na: mob, Viber, WhatsApp Domenica Jureše: 095 901-9272 ili na e-mail: vklosinj@gmail.com

Trenutačno su najbliži prijavi Spandau 04 prvakinje Njemačke, POŠK finalistice kupa Hrvatske i brončane u prvenstvu, ZVL 1886 iz Nizozemske i Pallanuoto Trieste iz Italije

Organizatori su se pobrinuli da tri najbolje ekipe dobivaju medalje, dok pobjednik turnira dobiva i pehar. Najbolje pojedinke turnira dobivaju pehar. Za svaku igračice je osiguran i mali suvenir s turnira.

OKVIRNI PROGRAM

Petak, 15. rujna

13:00 TEHNIČKI SASTANAK S PREDSTAVNICIMA KLUBOVA

14:00-17:00 UTAKMICE 1. KOLA

Subota, 16. rujna 

09:00 – 12:00 UTAKMICE 2. KOLA

14:00 – 17:00 UTAKMICE 3. KOLA

Nedjelja, 17. rujna

 09:00 -12:00 POLUFINALE

14:00 – 17:00 FINALE

18.00 PODJELA MEDALJA I PEHARA

NAPOMENA: Organizator može prilagoditi program ovisno o broju prijavljenih klubova.

GYVSE Vízilabda – pobjednice 2. Plejade

Odgovori