Crna Gora niti s pola snage lagano protiv Njemačke

Foto: European Aquatics / Tonci Plazibat / CROPIX

Crna Gora – Njemačka 10:5 (3:1) (4:1) (3:2) (0:1)

Suci: Alexandrescu (ROU), Bourges (FRA)
Igrač više: C.Gora 6/9, Njemačka 2/8
Peterci: C.Gora 2/2

C.Gora: Lazović (2), Brguljan, Perković 1, Averka 2, Mačić, Mršić 1, Vidović, Đ.Radović, Ukropina 3 (2/2), Vujović 1, Matković 1, V.Radović 1, Tešanović(5). Izbornik: Gojković

Njemačka: Benke (8), Božić 2, Korbel, Dyck, Seifert, Taubert, Strelezkij 3, Chiru, A.Sekulić, Kuppers, Schipper, Vernet. Izbornik: M.Sekulić

Nimalo neizvjesnosti nije bilo u ovoj utakmici osmine finala koju je reprezentacija Crne Gore dobila bez prevelikoga truda, očekivano prema svemu viđenom u ranijim utakmicama ovih dviju ekipa. Kažnjeni su Popadić i Spaić pa je Vujović, uz Perkovića, ovoga puta imao zadatke u napadu isključivo na 2 metra, mada je svoj jedini gol postigao iz polukontre šutem s 5 metara. Trener Sekulić ovoga puta (ne znamo razlog) nije računao na Schutzea i Gansena i nastupio je s 12 igrača u postavi, moguće svjestan nemanja šansi u ovoj utakmici, čuvajući igrače za daljnje utakmice razigravanja. Pokušaji Njemačke da se dupliranjem na 2 metra poremeti obrana C.Gore nisu donijeli rezultate niti u vidu izborenih igrača više, niti u stvaranju povoljnijih prilika za šuteve s vanjskih pozicija. Prije su možda natjerali protivnika da u obrani pokaže manje “opuštenosti” nego što su to činili u nekim napadima. Kod Nijemaca su golove postizali jedino Strelezkij i Božić, Kuppers je još uzimao nešto više šuteva, ostali tek po 1-2 od čega je sveukupno Tešanović tek u par navrata morao uložit više truda da bi branio šuteve koji su stizali do njega. Strelezkij ga je uspio iznenadit, kao i čuvara Perkovića, kod prvoga gola za jedino vodstvo Njemačke na utakmici dok je kasnije branio sve što se moglo pa i zicere koje su kod uplivavanja imali Kuppers i Chiru.

Posljednju četvrtinu Gojković je pružio šansu i Lazoviću ali on tek nije imao puno posla. Od polovice prve četvrtine i napad C.Gore je najzad profunkcionirao pa su do njenoga isteka pogađali 3 puta. Dva puta iz igrača više, V.Radović sa stative i Averka sa srednjeg, još i iz polukontre kada je zabio Matković. Igrača više je C.Gora u prve dvije četvrtine odigravala bez greške, nakon 2 u prvoj, sva tri puta su bili efikasni i u drugoj, pored centarskog para, zarađivali su ih također ubacivanjem na 2 metra Ukropina i V.Radović a golova su postizali Perković sa stative, Ukropina sa srednjeg te Averka sa lijevog vanjskog. Period opuštenije igre sredinom druge četvrtine Njemačka je iskoristila da se od 4:1 primakne na 4:3, napokon su i oni dva puta imali prilike kod igrača više od kojih je jednu iskoristio Božić, dok je svoj prvi gol postigao okrenuvši Vujovića i zabivši s 5 metara. Ipak, do poluvremena se C.Gora vraća na +3 a u trećoj četvrtini i povećava prednost.

Dva gola na njenom početku, iz peterca koga je zaradio V.Radović (realizirao Ukropina) pa iz polukontre u kojoj je gol postigao Vujović, uz još dva propuštena zicera Kuppersa i Chirua koje je obranio Tešanović, te još jednog neiskorištenog igrača više, definitivno su potvrdili da se nikakvo iznenađenje ne može očekivati na ovoj utakmici i da će do njenoga kraja malo toga zanimljivog biti viđeno. C.Gora je sigurna i kod šestoga igrača više (Mršić) pa još jednoga peterca, sada na Perkoviću (Ukropina) pa je na minutu i pol do kraja treće četvrtine bilo 10:3. Strelezkij će postići do njenoga kraja svoj drugi gol, sa desnog vanjskog a u finišu ove četvrtine Njemačka se najzad uspijeva obraniti jednom kod igrača manje kada blokom zaustavlja šut Averke.

Posljednja četvrtina protekla je u igri da prođe vrijeme, bez ikakvih motiva, C.Gora je više valjda čuvala snagu za narednu utakmicu nije se pretjerano trudila u napadu, još dvije prilike kod igrača više nisu koristili te još par iz igre, završivši ovu četvrtinu bez postignutoga gola. Njemačka, točnije Strelezkij postigao je svoj treći gol (igrač više) na nekih nešto manje od 6 minuta prije kraja i to je bilo konačnih 10:5.

Prevelika razlika u kvaliteti pa je C.Gori bilo dovoljno da pruži možda nekih 30% od onoga kako su odigrali protiv Hrvatske i opet da imamo ovako nezanimljivu utakmicu.

Odgovori