Kao s pokrivačem, potegneš gore, noge vise, potegneš dole, tijelo visi

Ostali smo dužni izjave igrače od prije dva dana, a ovaj put se i Vjeko Kobešćak okušao i u ulozi novinara dance.hr-a. Crnogorci su se osokolili, napunili samopoudanjem. Pročitajte što su kazali Tešanović, Vasilije Radović, Matković, Tucak, Lončar, Kobešćak i Perrone.

Petar Tešanović

Bilo je prelijepo igrati pred ovom publikom, nadam se da će i ubuduće na bazenima biti ovakva atmosfera. Stvarno je nevjerojatno i za domaću i za gostujuću ekipu odigrati pod ovakvom atmosferom. Pozdravio bi posebno naše navijače. Što se tiče utakmice, bila je jedna prava muška utakmica s obje strane, velik broj izbačaja na obje strane. Obje ekipe su imale šanse za pobjedu. Na kraju smo završili na penale i pobijedili smo. Svakako je lijep osjećaj pobijediti Hrvatsku, Europskog prvaka. Imamo sad mnogo samopouzdanja i mislim da možemo do kraja.

Dvije pobjede na peterce i jedan poraz od Španjolske. Jeste li zadovoljni ovom grupnom fazom?

Pa generalno jesmo, to su opet zapravo sve pobjede. Sa Španjolskom je par minuta do kraja bilo 10:10. Igra se na gol-dva. Mislim da možemo do kraja. Sad putujemo za Zagreb. Prekosutra igramo s Njemačkom. Bolja smo ekipa od Nijemaca. Mađarska je dobila Italiju, vidio sam. Neke kalkulacije su tu vjerojatno Talijani pravili. Ne znam na koga se točno ide u četvrtfinalu, ali o tom po tom.

Vasilije Radović
Prvo bi zahvalio navijačima koji su došli. Bila je jako teška utakmica pred mnogobrojnim domaćim navijačima. Puna preokreta i drame. Ponosam sam na svoju ekipu, uspjeli smo se vratiti i pobijediti na peterce. Ovakvu Hrvatsku, pred ovakvim navijačima nije lako pobijediti. Idemo težim putem u osminu finala, ali siguran sam da možemo uraditi nešto veliko, da na ovom turniru možemo ići do kraja.

Dušan Matković
Bila je za publiku mislim jedna zanimljiva utakmica. Bio je veliki broj grešaka i sa jedne i sa druge strane, ali kad pokažete energiju i jačinu, te se greške nekako stave u drugi plan. Nama je izuzetno drago da smo uspjeli pobijediti Hrvatsku. Pokazali smo izuzetan karakter, i to je najvažnije u nastavku takmičenja. Nažalost nismo uspjeli direktno da ostvarimo plasman u četvrtfinale, ali i nakon penala, pobjeda se broji. Ovo nam je veliki motiv da protiv bilo kojeg protivnika ulazimo jednako borbeno i snažno i nadamo se da možemo doći do borbe za medalju.

Ivica Tucak
Cilj je ostvaren, ulazak u četvrtfinale, ali imali smo sve u svojim rukama i imamo za čim žalit. Moramo bit iskreni, teži put, teži protivnik. Nisam pratio drugu grupu tko je tamo na 3. mjestu. Grčka je treća? To je teži protivnik, naravno, nego Gruzija ili Rumunjska. Imali smo sve u svojim rukama, nismo uspjeli to materijalizirati, ali dobro, to je sport. Nemam zamjerki na igru, borili smo se kao lavovi i igrali protiv jedne odlične reprezentacije, tako da … Prvi cilj je ostvaren i idemo dalje.

Luka Lončar
Bilo je puno grešaka s naše strane. Moramo proanalizirati što smo griješili, ali nije kraj svijeta, moramo dić glave.

Igrali su i Francuzi sa Španolcima pa su tu bili i Vjeko te Perrone.

Vjekoslav Kobešćak

Danas je s naše strane dosta dobro odigrana utakmica. Pokazalo se da Španjolska ipak ima kvalitetu više. Imali smo šanse za doći do boljeg rezultata, onda je Perrone s dva poteza prelomio utakmicu, kao mnogo puta do sad.
I to je u principu to. Prvu utakmicu (protiv Crne Gore) smo odigrali dosta dobro, ovu smo odigrali dosta dobro, drugu smo odigrali izuzetno loše, to nismo niti odigrali. Mislim da nama treba ovakvih utakmica, ali pokazalo se da ovih prvih 7 momčadi imaju kvalitetu više od nas. Kao s pokrivačem, potegneš gore, noge vise, potegneš dole, tijelo visi. U svakom slučaju, trudimo se, radimo. Ako odigramo utakmicu idealno, dakle da naših prvih 6-7 igrača dobro odigra utakmicu, onda mi imamo šanse. Danas je golman bio dobar, kapetan je bio dobar, ali nismo imali Vernauxa, nismo imali neke druge i bilo je teško. Znači moramo doći do toga da imamo jedan nivo izvedbe, koji još nemamo i to je onda nekakva maksimalna momčad.


Dance.hr: Igrač više je Španjolskoj bio loš, je li to radi vaše dobre obrane ili njihovog lošeg postavljanja?

Mislim da imamo dosta dobrog igrača manje i da nas to već dvije godine krasi, ali imamo dosta lošeg igrača više i napad. I pozicioni napad danas opet … dva gola Granadosa bespotrebno, protiv Hrvatske ne znam koliko golova iz pozicionog napada. To je opet ona teorija pokrivača. Igrač manje nam je na ovom prvenstvu dobar, na igraču više moramo poraditi. Napravili smo neke izmjene, sad je došao Bodegas, koji nije igrao lani, ali još se traži u svemu tome, tako da…

(dolazi Perrone)

Kobešćak: Je li trebate njega?

Dance.hr: Pa može, već kad je tu. Super si zabio onu parabolu.

Perrone: Pa dobro. Mi nismo mogli dati gol s igračem više, imali su izuzetnog igrača manje. Vidi se da je to ekipa koja dobro radi, koja ima karakter. Mislim na Francusku, ali i mi smo dobri, hahaha. I ovdje i u četvrtfinalu svjetskog prvenstva mi smo znali da će biti teška utakmica.

Kobešćak: Mogu ja jedno pitanje? Da li će Španjolska na ovom prvenstvu početi igrati kao što zna?

Perrone: Očekujem da da, hahaha.

Dance.hr: Danas ni Granados nije bio u svom elementu, inače zabija više golova i još je skupio 3 isključenja.

Perrone: Težak je turnir, svaka utakmica je teža od prethodne. Mislim da nas je ova utakmica upozorila da moramo igrati zajedno kao ekipa. Kad si umoran pokušavaš nešto individualno, ali to ne ide tako. Mislim da smo to svi shvatili. Bilo je dosta grešaka, a to dolazi kad si favorit i kad je pritisak na tebi. Moramo naučiti igrati bolje u situaciji kad smo favoriti.

Odgovori