Grčka krenula s pobjedom

foto: Aquafeed24

Mađarska – Grčka 8:10 (1:2) (2:3) (3:2) (2:3)

Suci: Alexandrescu (ROU), Bourges (FRA)
Igrač više: Mađarska 3/7, Grčka 3/11
Dva igrača više: Mađarska 0/1, Grčka 0/1
Peterci: Mađarska 1/1, Grčka 3/3

Mađarska: Banyai (10/20), Tatrai 2, Molnar, Pohl, Vi.Vigvari, Nagy 1, Fekete 3 (1/1), Burian 2, Kovacs, Ve.Vigvari, Vismeg, Harai, Gyapjas. Izbornik: Z.Varga

Grčka: Zerdevas (11/19), Genidounias, Skoumpakis 1, Gkiovetsis, Fountoulis 2, Papanastasiou, Dervisis, Argyropoulos 2 (2/2), Nikolaidis 1, Kakaris 2, Alafragkis, Vlachopoulos 2 (1/1), Tzortzatos. Izbornik: VlachosNakon što se Z. Varga odlučio da na ovo EP dovede reprezentaciju Mađarske bez svojih najboljih igrača, očekivalo se da će Grčka koja dakako ima mnogo veće ambicije na ovome natjecanju puno lakše i sigurnije doći do pobijede u ovoj utakmici. Razloga zašto nije ispalo tako sigurno ima više ali nisu niti posebno bitni, na kraju nije ni došlo do iznenađenja osim što smo vidjeli utakmicu kvalitete ispod očekivane ali barem neizvjesniju od predviđanja pa je tako pitanje pobjednika definitivno riješeno tek na minutu i pol prije kraja kada je Grčka prvi puta došla do prednosti od tri gola razlike i kada je postalo jasno da je eventualno iznenađenje nemoguće. Ako se nije puno očekivalo od reprezentacije Mađarske koja je i po kvaliteti igrača slabija plus se teško može nešto reći o uigranosti ovakvoga tima, pogreške koje su pravili Vlachosovi izabranici nešto su sa čime će se on morati ozbiljnije suočiti ako najzad želi dovesti svoju reprezentaciju do medalje na EP . Naravno, sve pod uvjetom da je prikazana igra u ovoj utakmici uopće reprezentativna i nagovještava kako će u daljem tijeku takmičenja izgledati. Posebice je bio slikovit jedan period u trećoj četvrtini kada su redom nekoliko igrača više Grčki igrači upropaštavali pogrešnim dodavanjima za što bi vjerojatno bili kažnjeni od nekog ozbiljnijeg protivnika. Ali nije ni samo taj period bio ono što se ne očekuje od jedne reprezentacije ove kvalitete. Zapravo osim centara Kakarisa i Nikolaidisa, te golmana Zerdevasa svi ostali, pri čemu se posebice misli na nositelje igre ove reprezentacije, odigrali su daleko od svojih mogućnosti. Vlachopoulos je zabio jednom kod igrača više sa lijevoga krila ali uz jako slabu intervenciju golmana, drugi puta iz peterca kojeg je sam izborio ali opet i prestrogo dosuđenog, Fountoulis je dva puta pogodio uz dosta sreće jer je lopta od blokova prevarila Banyaia, Argyropoulos je pogađao samo iz dva peterca, Genidounias i Papanastasiou bili su bez učinka što se golova tiče. Na drugoj strani, Možda se kod Mađara malo više očekivalo od starijeg Vigavria te Nagya i Pohla kao malo iskusnijih, dok su Fekete i Burian odigrali na svojoj razini, solidan je bio i Tatrai na kraju sa dva gola.

Mađarska je svoje jedino vodstvo imala kod početnih 1:0 iz kontre koju je realizirao upravo Tatrai ali je Grčka preokrenula rezultat do kraja prve četvrtine golovima Nikolaidisa iz igrača više i Argyropoulosa iz peterca koga je zaradio isto Nikolaidis. Mađarska je u ovome periodu propustila dvije prilike kod igrača više koje je zaradio Molnar, početkom druge četvrtine i treću pa je Grčka golom Kakarisa stigla do +2. Iz četvrtoga igrača više Mađarska uspijeva najzad zabiti, Nagy sa desnog vanjskog ali će kasnije imati mnogo manje prilika grati napade sa igračem više a i to što su ih imali nisu bili puno efikasniji, još su propustili i šansu kod dva igrača viška. Na drugoj strani Grčka je u ovome periodu bila sigurna kod igrača više, zapravo su sve golove, osim onog iz peterca, postizali iz tih situacija, no već potkraj druge četvrtine i oni postaju neefikasniji, Kakarisu najprije brani Banyai potom i Grci, točnije Fountoulis promašuje kod dva igrača više u bazenu a početkom treće četvrtine slijede i igrači više u kojima se ne dolazi ni do šuteva već se griješi u dodavanjima. Uz to, Papanastasiou dobiva i izbačaj sa pravom zamijene početkom treće četvrtine, nakon VAR provjere, zbog udaranja protivnika u lice a rezultat se svo vrijeme kreće gol do dva razlike za Grčku da bi se u posljednju četvrtinu ušlo sa sasvim neizvjesnih 6:7. Početkom četvrte četvrtine, Burian i Vismeg ne uspijevaju poravnati (Zerdevas im brani) da bi kod peterca koji je napravio na Kakarisu crveni karton dobio i Harai. Mađarska će se primaći na gol zaostatka još jednom, na 4 minute prije kraja, golom Buriana kod igrača više, no odmah u narednome napadu Skoumpakis će zabiti isto kod igrača više za 7:9 a pobjednika odlučiti Vlachopoulos golom iz peterca za 7:10 na minutu i 40 sekundi prije kraja do kada će Fekete iz faula pogoditi za konačnih 8:10.

Odgovori