Španjolska sigurna i uvjerljiva

Australija – Španjolska 5:16 (2:4) (1:4) (2:5) (0:3)

Suci: Alexandrescu (ROU), Dervieux (FRA)

Igrač više: Australia 4/8, Španjolska 5/8

Peterci: Španjolska 3/3

Australia: Hrysanthos (6/22), Campbell, G.Ford, Tomašević, Power, L.Edwards, Roach 1, Younger 2, A.Ford, Putt, Howden, B.Edwards 2. Izbornik: Fatović.

Španjolska: Lopez (16/30), Munarriz 2, Granados 4 (2/2), Sanahuja, De Toro, Larumbe, Famera 2, Fernandez, Tahull 2, Perrone 3 (1/1), Mallarach 2, Bustos. Izbornik: Martin.

Ostala je Australija na onom jednom iznenađujućem rezultatu (protiv Hrvatske) i porazom protiv Španjolske praktički raspršila nade da bi se mogla naći među 8 najboljih na ovome Olimpijskom turniru. Španjolska je pak nastavila svoj niz pobjeda, uz konstantno ubjedljivu igru, i do sada se sigurno pokazala najozbiljnijim kandidatom za najviši plasman. Za razliku od utakmice protiv Srbije, izabranici Elvisa Fatovića uspjeli su se nekako držati prvu četvrtinu, no i ovoga puta je već na polovici bilo jasno da nikakve neizvjesnosti neće bit do kraja, budući da su Španjolci imali do tada 5 golova prednosti. Španjolska obrana i ovoga puta je bila čvrsta i stabilna, koliko god se moglo izdržat sa visokim presingom, a nisu je odveć remetila ni proplivavanja ni dupliranja na centru kojima su pokušavali Australci. Osim 2 gola sa igračem više, koja isto nisu postignuta iz ozbiljnijih akcija, u prvoj četvrtini su uspjeli imati i jednu kontru iz koje je Campbell pogodio samo stativu, A. Ford također jednom iz vana okvir gola dok je ostalih par šuteva bilo neprecizno ili ih je Lopez lako zaustavljao. U drugoj četvrtini prilika su imali još i manje, gol su ponovo postigli, uz dosta sreće, sa igračem više.

 Za to vrijeme Španjolci razigravaju sve svoje pozicije koje protivnička obrana, uz sav uloženi trud, ne uspjeva pokriti. Preko centara kod igrača više, kontre koje rezultiraju direktnim golom te petercem, neobranjiv šut Munarriza, te dobar doprinos Mallaracha, a ovoga puta najzad i Famere u napadu. Početak treće četvrtine donosi i definitivnu potvrdu da iznenađenja u ovoj utakmici ne može biti, iz 2 peterca Granados svojoj reprezentaciji donosi nedostižnih 7 golova prednosti (3:10). Još 2 gola koja Australija postiže do kraja treće četvrtine, ispostavit će se, bili su sve što su do kraja utakmice uspjeli uraditi. Lopez je nizao obrane (čak 7 u posljednjoj četvrtini) a ni napadači nisu posustajali pa se konačno došlo do cijelih 11 golova razlike.  Reprezentacija Australije definitivno je “potonula” u ova dva kola ne pružajući ni približno igri sa početka turnira, problematika kojom bi se trebalo baviti (ili opravdavati) njhovo vodstvo. Nasuprot tome, Španjolska bez ikakvih oscilacija, čak i u sigurno opuštenijim utakmicama, poput ove, sa “pola snage” dolaze do pobjeda i djeluju itekako sigurno.

Odgovori