Dižu li se Mađari?

SAD – Mađarska 8:11 (1:2) (3:3) (0:3) (4:3)

Suci: Buch (ESP), Voevodin (RUS)

Igrač više: SAD 5/16, Mađarska 4/10

Peterci: Mađarska 1/1

SAD: Wolf (10/21), Hooper 1, Vavić, Obert 1, Daube 1, Cupido 1, Hallock 2, Woodhead, Bowen 2, Stevenson, Smith, Irving. Izbornik: Udovičić.

Mađarska: Nagy (8/16), Angyal, Manhercz 3, Zalanki, Vamos 2, Hosnyanszky 1, Pasztor 1, Jansik, Erdelyi, Varga 2 (1/1), Mezei 1, Harai 1. Izbornik: Marcz.

Mađarska je nastavila sa svojim ne tako ubjedljivim partijama, ali si nije dozvolila ulazak u neizvjesniju završnicu slamajući otpor protivnika u trećoj četvrtini (3:0) i privodeći utakmicu rutinski kraju. SAD će ovim porazom definitivno završiti na četvrtome mjestu u grupi A, i ovoga puta sasvim solidni, no, za ozbiljniji rezultat im je i ovoga puta falilo to nešto. U utakmici protivu Mađarske to nešto je bila bolja realizacija igrača više, iz čak 16 takvih prilika postigli su samo 5 golova. Nisu ni Mađari u tome segmentu bili puno bolji ali su iz igre, na individualni kvalitet, stigli do golova koji su im donijeli prevagu. Mezei i Harai uspjeli su iz situacija protiv jednoga čuvara, Varga je kaznio jedno kašnjenje u postavljanju obrane, Manhercz zabio iz faula te jednom lob dijagonalom.

U prve dvije četvrtine utakmica je bila prilično izjednačena, nakon početnog vodstva Mađarske, USA preokreće tijekom druge četvrtine, ali u njenoj završnici ponovo prepušta vodstvo protivniku. Prva dva napada kod igrača više Amerikancima fali i malo sreće (pogađaju stative) no malo kasnije ipak uspijevaju Hooper i Hallock, ovaj potonji još i iz igre kada bježi Hosnyanszkom, prije svih njih još je Bowen zabio sa desnog vanjskog za 1:1. Uz ovo, imali su još niz šuteva i jedni i drugi, prednjačio je Zalanki koji je bio uporan u opucavanjima, ali do kraja utakmice nije niti jednom uspio savladati Wolfa.

Nakon što su Mađari od pred kraj prve četvrtine sastavili 8 minuta bez da postignu gol, Amerikanci su od 4:3 potkraj druge imali neefikasnih svih 10 tijekom kojih je Mađarska riješila pitanje pobjednika. Marcz je pomoću time outa najzad uspio dovesti do korištenja jednog od igrača više (Vamos), a svoja pomenuta dva gola u trećoj četvrtini zabio je i Manhercz. USA se nije mogla konsolidovati u napadu ni uz time out, loše akcije, pogreške u dodavanju, slabi šutevi, vodili su ih u sve veći rezultatski minus. Nakon peterca koji je zaradio Harai a realizirao Varga, početkom posljednje četvrtine, Mađarska je prelomila utakmicu stigavši do 4:9. Tada su si mogli dozvoliti luksuz primanja 3 gola za redom ali i dodati još dva u samoj završnici.

 USA će tako ostati na četvrtome mjestu u skupini te četvrtfinalni susret imat protiv Španjolske ili Hrvatske. Mađarska, Grčka i Italija, rasplešće situaciju tek u završnome kolu uz dosta prostora za kalkuliranje. Također ostaje za vidjeti da li su Mađari i do sada kalkulirali, čuvajući se, tempirajući formu, za samu završnicu. Ili im je stavljanje u ulogu favorita bilo preuranjeno i zapravo učinjena loša usluga.

Odgovori