Drugi remi Italije za drugo mjesto u grupi

https://www.instagram.com/p/CR_qBibndwv/

Mađarska – Italija 5:5 (2:1) (2:1) (1:1) (0:2)

Suci: Buch (ESP), Voevodin (RUS)

Igrač više: Mađarska 2/12, Italija 3/11

2 igrača više: Mađarska 0/1, Italija 0/1

Peterci: Italija 1/1

Mađarska: Nagy (7/12), Angyal 1, Manhercz, Zalanki, Vamos, Hosnyanszki, Pasztor, Jansik 1, Erdelyi, Varga 3, Mezei, Harai. Izbornik: Marcz

Italija: Del Lungo (9/14), Di Fuvio 1, Luongo, Figlioli 2 (1/1), Presciutti, Velotto, Renzuto, Echenique 1, Figari, Bodegas, Aicardi 1, Dolce. Izbornik: Campagna.

Mađarskoj i Italiji ostalo je da u zadnjem kolu čekaju eventualni kiks Grčke te pobjedom u ovom susretu eventualno stignu do prvoga mjesta u grupi A. Umjesto toga vidjeli smo neodlučeni meč (kasnije su i Grci bili ubjedljivi protiv SAD) pa je na kraju Italija završila kao druga, Mađarska treća. Talijani su protiv, upravo Grčke imali jednu dosta sličnu utakmicu, sa malo golova, u kojoj su jurili i u posljednjoj četvrtini dostizali prednost protivnika, na samome kraju imali čak priliku i za potpuni obrt. Iako je golova bilo malo, ne može se reći da je žara u igri nedostajalo, no većina energije i jednih i drugih bila je usmjerena ka obrambenim zadacima. Vidjeli smo tu mnogo žestokih duela, različitih pokušaja za doći do gola, mnogo izbačaja, ali su napadači u pravilu ostajali inferiorniji. Samo omjer golova kod igrača više (i jednih i drugih) govori dosta o tome, čak i kod dva igrača viška nije se uspjevalo zabiti. Talijani su za gol bili uspješniji u ovome segmentu, te su još kod jednog izborili peterac, ali su iz igre postigli tek 1 gol, Figlioli šutem sa 8 metara. Osim Figliolia koji je realizirao i peterac, kod igrača više po jednom su uspješni bili Di Fulvio, Echenique i Aicardi. Mađare je golovima predvodio Varga sa 3, jedan dalekometni, jedan iz brzog napada na nepostavljenu obranu, te jednog iz igrača više, još 2 gola dodali su bekovi, Jansik i Angyal, ovaj drugi kod igrača više. Unatoč neefikasnosti, ne može se reći da su napadi bili statični i bezidejni, trudilo se i igrati brzo, dosta proplivavati, duplirati na 2 metra, pokušavati preko centara, sva sa jako malo uspjeha.

Od početnoga vodstva Mađarske igralo se gol za gol sve dok Varga nije, iz šestoga pokušaja, realizirao igrača više za 4:2 potkraj druge četvrtine. Slijedeći gol Mađari će postići tek u finišu treće četvrtine, drugi iz desetoga igrača više, – Angyal, ali u međuvremenu su i Italijani postigli samo jedan, uz niz neuspješnih šuteva na obje strane. Kod Mađara su se u njima isticali Manhercz i Zalanki, kod Talijana Di Fulvio, Figlioli i Echenique, centri su se (osim zarađenim izbačajima) uglavnom isticali kontrafaulovima, Manhercz je uspio jednom i pobjeći u kontru ali su ga ipak dovoljno omeli da mu Del Lungo obrani šut. Već početkom posljednje četvrtine, Figlioli smanjuje na 5:4 a nakon još niza neuspješnih napada sa igračem više,  Di Fulvio iz jednog (uz time out) uspjeva izjednačiti na 5:5 na malo više od minute prije kraja. Za kraj se ponovo ističu golmani zaustavljajući šuteve Haraia na jednoj, i Bodegasa (igrač više) na drugoj strani. Da li su se i koliko štedjele ove dvije reprezentacije tijekom grupne faze, ostaje se vidjeti u četvrtini finala kada prostora za kalkuliranje više nema a protivnici će bit itekako ozbiljni.

Odgovori