Srbija prelagano protiv Crne Gore

https://www.facebook.com/rstra2

Srbija – Crna Gora 13:6 (6:1) (2:1) (3:2) (2:2)

Suci: Severo (ITA), Ohme (GER)

Igrač više: Srbija 3/5, C.Gora 1/9

Peterci: Srbija 5/5, C.Gora 3/3

Srbija: Mandić (1/1), Dedović 2, Ranđelović, Lazić 1, Pijetlović 2, Rašović, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović (3/3), Prlainović (1/1), S.Mitrović 1, B.Mitrović (14/20). Izbornik: Savić

C.Gora: Kandić (11/24), Brguljan, Perković, Petković, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina 1, Ivović 3 (2/2), Matković 2 (1/1), Banićević, Tešanović. Izbornik: Gojković.

U vrijeme igranja ove utakmice bilo je već poznato da će poraženi ići na Grčku, a pobjednik na Italiju u četvrtfinalu pa je bilo zanimljivo vidjet na što će ispast ova utakmica. Bez da se ikome nešto spočitava, uostalom u modernome sportu se odavno svašta događa, činjenica ostaje da se reprezentacija Crne Gore nekako brzo i lako predala. Je Srbija maksimalno ozbiljno ušla u ovu utakmicu, posebice se trudeći u obrani, no nije baš da se često viđa ovoliki broj kontri kao što je imala u prvoj četvrtini. Iz prve je Dedović pogodio za 1:0, iz još dvije su slijedili peterci i još jednu nije realizirao Lazić. Pored broja kontri, zanimljiv je i broj peteraca, ukupno 8, čak 5 za Srbiju koja je imala npr. tek 5 puta igrača više. Pored zarađenih u kontri, dva je zaradio Jakšić na 2 metra, još jednoga Pijetlović. Crna Gora je od 6 svojih golova, 3 dala iz peteraca, jedina dva u prve dvije četvrtine, a prvi gol iz igre im je dao Ukropina polovicom treće četvrtine. Također, prvi i jednini gol sa igračem više postigli su iz devetoga pokušaja, u posljednjoj četvrtini. Ni ovoga puta, zbog ozlijede, kod Crne Gore nije bilo Spaića, na dva metra je Perkoviću uglavnom pomagao Banićević a kako je izgledala vanjska linija još su na centru i solidni bili. Brguljan je, neuobičajeno uzimao mnogo šuteva, Ukropina isto, a nešto bolji po uspješnosti su bili Ivović i Matković.

Srbija je u napadu dominirala preko 2 metra, od 3 gola sa igračem više, 2 su bila preko stative, Lazić i Pijetlović davali su golove i iz igre, Mitrović jednim uplivavanjem. Sve je već bilo odlučeno u prvoj četvrtini (6:1), a do poluvremena je Srbija imala +6. Na stranu rezultatski minus, Crna Gora je izgledala potpuno nemoćno bilo što odigrat te postignut gol. Ovoga puta je na golu bio B.Mitrović pa je i sa te strane bolje stajala Srbija nego na prošloj utakmici protivu Hrvatske. Druge dvije četvrtine nije niti Srbija htjela previše forsirati, neki igrači su malo mogli predahnut, ali obrana nije naročito popuštala. Na kraju je valjda završeno svima po volji, C.Gora će u četvrtfinalu na protivnika koji joj “više leži”, dok je Savić mogao biti zadovoljan pristupom, zalaganjem ali i učinkovitošću svoje reprezentacije nakon neugodnog poraza u prošlome kolu a pred odlučujuću faza natjecanja.

Odgovori