Grci propustili osigurati prvo mjesto u grupi A

https://www.facebook.com/totalwaterpolonews

Italija – Grčka 6:6 (1:1) (1:1) (0:4) (4:0)

Suci: Buch (ESP), Ivanovski (MNE)

Igrač više: Italija 2/13, Grčka 2/7

Dva igrača više: Italija 0/1

Peterci: Italija 1/1

Italija: Del Lungo (10/16), Di Fulvio, Luongo 1, Figlioli 2(1/1), Presciutti, Velotto, Renzuto, Echenique 1, Figari, Bodegas, Aicardi 2, Dolce. Izbornik: Campagna.

Grčka: Zerdevas (15/21), Genidounias 1, Skoumpakis, Kapotsis 1, Fountoulis, Papanastasiou 1, Dervisis, Argyropoulos 1, Mourikis 1, Kolomvos, Gkiouvetsis, Vlachopoulos 1. Izbornik: Vlachos.

 Nakon što je iznenadila Mađarsku u prvome kolu, Grčka je propustila priliku doći i do druge pobjede ispustivši u posljednjoj četvrtini prednost od 4 gola. Jedna dosta čudna utakmica sa puno pogreški na obje strane u kojoj su se ubjedljivo najviše istaknuli golmani, posebice Zerdevas koji je i ovoga puta uspio skupiti 15 obrana. Malo toga zanimljivoga bi se imalo napisati o prve dvije četvrtine, i jedni i drugi uspjeli su postići tek po gol u svakoj od njih. Talijani od početka zarađuju masu igrača više koje ne koriste, što nastavljaju činiti sve tamo do pred kraj uspjevajući postići gol tek iz jedanaestog pokušaja (!!!). Najviše se “istaknuo” Luongo koji je 6 puta imao prilike ali su završavale što promašajima, blokovima ili najčešće obranama Zerdevasa, baš kao i kod šuteva Aicardia, Dolcea, Figliolia… Nisu se niti Grci u tome segmentu posebice istakli ali su oni imali i duplo manje prilika bazirajući se uglavnom na pokušajima sa vanjskih pozicija sa (osim treće četvrtine) uglavnom sličnim rezultatom. U prvoj četvrtini centri postižu golove na obje strane, Aicardi lagano koristi priliku kraj Vlachopoulosa dok Mourikis poravnava kod igača više iz drugog puta, nakon što mu sa stative brani Del Lungo. Očajan kod igrača više, Luongo svoj jedini gol postiže iz igre, pliskom sa desne strane, u drugoj četvrtini, u kojoj je kod Grčke jedini efikasan Papanstasiou lobom sa lijevog vanjskog.

 Nije se puno toga promjenilo ni u prvoj polovici treće četvrtine, osim što se opucavanjima kod Talijana osim uglavnom Figliolia priključio neuspješno u par navrata i Di Fulvio. Sve zanimljivo – 4 gola Grčke, odigralo se zapravo u dvije minute, kao da gledate highlights, tri prelijepa gola iz vana, najprije Genidouniasa sa nekih 9 metara, potom Kapotsis sa 10+, na kraju Vlachopoulos sa “samo” 7, prije toga još jedan ekspresno odigran igrač više na potpuno samog Argyropoulosa, tako da je bilo teško povjerovati da se gleda ista utakmica.

Za nevjericu je bila i posljednja četvrtina. Nakon nekih 12 minuta pauze Talijani najzad stižu do svoga trećega gola. Figlioli napokon uspjeva savladati Zerdevasa, iz peterca koga je na Bodegasu skrivio Papanastasiou, opet jedan od tragičara jer je u ovoj četvrtini još i propustio dvije prilike kod igrača više. Figlioli troši i desetoga igrača više (brani Zerdevas) da bi iz jedanaestog smanjio na 4:6, četiri i pol minute prije kraja. Grčka nastavlja kvariti svoju uspješnost kod brojčane prednosti a Italija ne uspjeva ni sa 2 igrača viška (Figari). Aicardi još jednom lako rješava u situaciji sa jednim čuvarom (Genidounias), Grčka više ne uspjeva ni organizirati napad kod igraša više pa Talijani stižu do poravnanja preko Echeniquea (igrač više), još imaju priliku i preokrenuti, isto iz igrača više, ali preokret spriječava tko drugi do Zerdevas braneći šut Figliolia.

Na kraju, i jedni i drugi bi morali biti itekako zadovoljni ovakvim ishodom, po bod za prikazanih par minuta ozbiljnog vaterpola više je no dovoljan.

Odgovori