Španjolska na vrhu grupe B

Crna Gora – Španjolska 6:8 (2:3) (1:2) (2:2) (1:1)

Suci: Dervieux (FRA), Stavridis (GRE)

Igrač više: Crna Gora 4/9, Španjolska 4/8

Peterci: Španjolska 1/1

C.Gora: Kandić (9/17), Brguljan, Perković, Petković, Čučković, Popadić, Vidović 1, Ukropina, Ivović 2, Spaić, Matković 3, Banićević. Izbornik: Gojković

Španjolska: Lopez (11/17), Munarriz 1, Granados 2(1/1), Sanahuja 2, De Toro, Larumbe, Famera 1, Fernandez, Tahull, Perrone, Mallarach 2, Bustos. Izbornik: D. Martin.

Španjolska je došla i do druge pobjede na Olimpijskome turniru, ovoga puta u jednoj sasvim drugačijoj utakmici od one protivu Srbije. Sa manje golova i više pažnje posvjećene obranama, što je vjerovatno bila želja/ideja Vladimira Gojkovića za iskontrolirati ubojiti napad protivnika, no Španjolci su pokazali da i u takvoj igri, sa manje efikasnim Munarrizom i Granadosom, mogu iskontrolirati rezultat a kasnije i mirno privesti utakmicu kraju. Ako su im glavni aduti ovoga puta bili svedeni na nešto manji broj postignutih golova, sa također neefikasnim Perroneom, polako se potvrđuje da je i Sanahuja taj na koga se računa i koji može donjeti prevagu. Ovoga puta se tu priključio i Mallarach sa par svojih bitnih golova dok je Lopez ponovo imao jednu svoju dobru partiju.

Gojković je ovoga puta na golu pružio priliku Kandiću koji ju je dosta solidno iskoristio dopunjujući se sa dobrom obranom koja se pri tome uspjela održati na manjem broju dobijenih izbačaja. U napadu im je dosta teže išlo, vrlo visoki presing Španjolaca donosio je pogreške pri pokušajima odigravanja na 2 metra tako da su većinu golova postizali tek kod zarađenog igrača više. Dva gola iz igre bila su jedno uplivavanje po lijevoj strani Matkovića te kontra koju je realizirao Ivović. Matković im je ovoga puta bio i najefikasniji sa 3 gola od kojih je jedan sa stative (igrač više) bio dosta sretan, Ivović je pored spomenute kontre zabio još gol kod igrača više, Vidović isto kod jednog brzo izvedenog. Brguljan je bio ispod svoje razine uz tek jednu asistenciju, Ukropina nije puno ni imao prilika, dva puta samo stative a još nekoliko udaraca Crnogoraca pogađali su samo okvir gola što ih je prilično indisponiralo. Centri su im bili gotovo bez prilika, Spaić jednom kada se prilično izvukao od gola, neuspješno šraubom, i jednom sa stative (igrač više), Perković tek jednom na samome kraju kada mu je obranio Lopez.

 Španjolci su također većinu golova postigli kod brojčane prednosti, uz jedan iz peterca, svega 3 iz igre. Munarriz lobom, te Sanahuja u trećoj četvrtini 2 precizna šuta iz vana u trenutcima kada se  utakmica lomila. Crna Gora je jedino vodstvo imala sa početnih 1:0 koje su Španjolci okrenuli do kraja prve četvrtine. Krajem druge Španjolska prvi puta stiže do +2 a početkom treće četvrtine i do 3 gola razlike. Crna gora će se još jednom primaknuti na 5:6, no ponovni minus od 3 gola koji donosi Famera početkom zadnje četvrtine nisu mogli dostići. Posljednjih 6 minuta Španjolci su u napadu uglavnom trošili vrijeme dok je niz šuteva Ivovića i Matkovića zaustavljao Lopez ili su pogađali stative.

Obzirom na kasnija dješavanja u ovoj grupi (pobjeda Australije nad Hrvatskom), dodatno vrijedna pobjeda za Španjolsku i njihov sada, u odnosu na rivale, ipak lagodniji nastavak takmičenja.

Odgovori