Gaženje u 16 minuta; Srbija 10, Australija 1

https://www.facebook.com/rstra2

Srbija – Australia 14:8 (6:0) (4:1) (1:2) (3:5)

Suci: Ohme (GER), Stavridis (GRE)

Igrač više: Srbija 5/5, Australia 4/9

Dva igrača više: Srbija 1/1

Peterci: Srbija 2/2, Australia 1/2

Srbija: Mandić 4 (1/1), Dedović 1, Ranđelović, Lazić, Pijetlović 1, Rašović 3, Aleksić, Jakšić 1, Filipović (1/1), Prlainović 2, S.Mitrović 1, B. Mitrović (11/19). Izbornik: Savić

Australia: Hrysanthos (6/20), Campbell 1, G.Ford, Tomašević 1, Power, R.Edwards 1, Roach (1/1), Younger 1, A.Ford 1, Putt, Howden (0/1), B.Edwards 2. Izbornik: Fatović.

U dva dana, dva potpuno različita izdanja reprezentacije Australije. Nakon odlične igre i iznenađujuće pobjede nad Hrvatskom (uzimajući u obzir čak i njenu jako slabu igru), nakon dobre igre i u prvome djelu utakmice protiv Crne Gore u prvome kolu, ovakav debakl nitko nije očekivao.  Od fizičke i plivačke spremnosti, kao svojih glavnih aduta, Australci su pokazali jedino oštrinu u pojedinim duelima, te pobjede u 3 sprinta za loptu. Ostalo ništa nije funkcioniralo, barem dok je utakmica bila “ozbiljna”, a to je bila samo u prve dvije četvrtine.

Srbija je nakon poraza od Španjolske u prvome kolu svakako bila pod pritiskom neophodnosti pobjede u ovoj utakmici pa je od početka krenula maksimalno ozbiljno, no svakako je i njima bilo iznenađujuće da je utakmica bila prelomljena tako brzo. 3:0 u prve tri minute, 6:0 do kraja prve četvrtine, te 10:1 nakon druge, donijeli su mogućnost nonšalantnije igre u nastavku i odmaranja pojedinih igrača. Čvrsto i jako disciplinirano u obrani, veoma pokretljivom zonom i odličnim blokovima, potpuno je neutraliziran napad Australije. Sve to uz samo 3 dobijena izbačaja (u prve dvije četvrtine) i jedan skrivljeni peterac koji je Mitrović obranio Howdenu. Peterac je zaradio Tomašević, praktički jedini tada primjetan u svojoj reprezentaciji jer je postigao i jedini gol u prvih 16 minuta, sa stative kod igrača više. Probali su Australci dupliranjima na centru, par puta i sa 3 igrača na 2 metra, proplivavanjima, no sve je to koncentrirano isparatila srpska obrana. Na drugoj strani, napadi Srbije su bili i raznovrsni i iznimno efikasni. Igrača više nije bilo puno (6) ali su stoprocentno iskorišteni, sa krilnih pozicija su najefikasniji bili Rašović i Mandić, po ljevoj strani su uplivavali Prlainović i Mitrović, izvana pogađali Dedović i Jakšić, Pijetlović izborio 2 peterca te jednom zabio kod igrača više.

Druge dvije četvrtine donijele su opušteniju igru Srbije te, istina kasno, efikasniji napad Australije koja je poboljšala igrača više (uz više i zarađenih) ali najzad imala i nekoliko golova iz igre, Younger jedan sa srednjeg plus B. Edwards dva puta sa ljeve strane. Uz još jedan peterac, kojeg je zaradio Power a realizirao Roach u nastavku su stigli do 7 golova, ali 5 ihje bilo tek u posljednjoj četvrtini pred koju je bilo 11:3. Ako im je to za ikakvu utjehu, barem su izbjegli katastrofalan poraz, premda će im za proć grupu sada trebati vjerovatno dosta sreće. Srbija je poslije, ipak outsidera Kazahstana, dobila i jednog, barem je izgledalo, neugodnijeg protivnika, te sigurno dijelomice povratila samopouzdanje nakon početnoga poraza. Ipak, rasplet, te konačni poredak u grupi odlučit će još dva predstojeća derbija.

Odgovori