Vrlić i Rudić bolji od Fatovića

U prvom kolu top termin imala je utakmica Brazila i Australije. Dvoboj koji je i nama zanimljiv zbog Rudića, Fatovića i Vrlića možda i Perronea. Domaćin je pobijedio 8:7 i na taj način počeo svoj put prema četvrtfinalu.

 

 

Utakmica se odigrala u odličnoj atmosferi. Brazil je poveo 2:0 nakon 3 minute utakmice i do kraja se stalno igralo gol za gol tako da Australija nije uspjela niti jednom izjednačiti. Igrač koji je imao najbolji učinak u fantasyiju bio je golman Soro. Baches Delgado je zabio 3 gola. Jasno da je najatraktiviji zabio Perrone. Odigrao je sve 32 minute, ni sekunde nije izašao iz bazena.

Za Australiju po dva gola Cambella i Cotterilla. Za pobjedu im je nedostajao učinak Youngera koji je zabio samo iz peterca, a promašio je svih ostalih 5 udaraca. On je još jedini osim golmana imao preko 30 minuta u igri, točnije 30:43. Nisam siguran kako zbrajaju vrijeme dok je igrač isključen, a obzirom da je Younger imao 2 isključenja možda je i on  u biti na klupi samo 40-ak sekundi.

Čestitali smo Josipu Vrliću na pobjedi i zamolili za komentar utakmice.

„Hvala na čestitkama. Bila je odlična atmosfera na tribinama, više publike nego sto smo mislili da će nas doći podržati, oko 4 tisuće.  Naravno da je bilo lakše igrati uz takvu publiku. Što se tiče same utakmice, dobro smo krenuli i odmah ostvarili vodstvo od 2:0 koje nismo ni u jednom trenutku ispuštali sve do kraja utakmice. Mislim da smo bili bolja momčad u napadu su nas predvodili Adrian Delgado sa 3 gola i po tko zna koji put Felipe Perrone (2 gola) kao najbolji igrač utakmice. Njegov gol sa 10 m, parabola kad je golman izašao malo sa gola da pomogne beku rijetko se viđa. Obranom, na čelu sa izvrsnim Sorom, kontrolirali smo utakmicu do samog kraja.

Sad trebamo zaboraviti ovu utakmicu i dobiti Japan protiv kojeg neće biti lagano, malo im je nedostajalo da dobiju Grke.“ – rekao je prvi sidrun Brazila Josip Vrlić.

 

Inače ovo je prva pobjeda Brazila u vaterpolo na Olimpijskim igrama u 48 godina. Nisu uspijevali izboriti nastup od 1984. (da nije bilo bojkota vjerojatno ne bi ni tada). Baš posljednja utakmica na tom turniru, u razigravanju za pozicije bila im je protiv Japana i izgubili su 9:8 i ostali posljednji 12.

Noćas, po hrvatskom vremenu pola sata iza ponoći Brazil bi pobjedom mogao već sada osigurati nastup u četvrtfinalu.