Čeka nas praznik vaterpola

 

Hrvatska je pobijedila u prvom kolu Ameriku i sad na očekuje dvoboj protiv Crne Gore. Nakon najmlađe slijedi najstarija momčad turnira. Igramo u udarnom terminu u 2050 što bi po našem vremenu bilo 10 minuta do 2 iza ponoći.

 

 

Šćepanović 34, Draško Brguljan 32, Radović 29, Mlađan Janović 32, Ivović 30, Petrović 34 i Klikovac 27 godina čine prvu postavu Crne Gore. Jokić 33, Darko Brguljan 26 i Pasković 31 imaju veliku minutažu u ulasku s klupe. Još su tu drugi sidrun Mišić 30 i Čučković s 26 godina. Potonji je igrao samo 3 i po minute protiv Francuza, pomalo iznenađujuće.

 

Crna Gora otvorila je protiv najslabijeg protivnika, Francuske. Vodili su 5:0 na poluvremenu, a onda su već tradicionalno otkako ih vodi Gojković izgubili drugo poluvrijeme. Konačni rezultat 7:4. Očigledno tempiraju potrošnju jer je identično bilo protiv sličnih pa i slabijih protivnika na EP-u u Beogradu, a onda su protiv Italije, Mađarske i Srbije u zadnje tri utakmice od početka do kraja odigrali u istom, vrlo visokom ritmu.

Vjekoslav Kobešćak o Crnoj Gori kaže:

To će biti fantastična utakmica. Uz nas najjača bekovska linija na svijetu. Nekoliko vrhunskih pucača. Vrhunski trener koji je jednu relativno sporu momčad pretvorio u momčad punu ritma. Ritam koji kreće iz njihove obrane. Čeka nas praznik vaterpola.

 

Hrvatska je pobijedila SAD 7:5. Gubili smo do 3:4, a onda smo početkom zadnje četvrtine prelomili utakmicu.

Kobešćak: Trebali bi biti zadovoljni i sa pobjedom i sa igrom. Prve dvije četvrtine smo bili malo slabiji, moglo se predvidjeti kada će netko od naših igrača ići na udarac. U druge dvije smo se opustili i to je izgledalo dobro. Obrana je bila jako dobra i tu je stvar naše brzine koju smo dobili sa ovom momčadi, ne samo u tranziciji, već u reakcijama vanjskih obrambenih igrača!

Bekovi su bili dobri, možda su dva– tri puta mogli proći bez izbačaja, ali rizik u ovakvim utakmicama i nije potreban. Za mene je dobro odigrao Krapić, ugodno je iznenadio. Igra nije padala kada je Lončar bio na klupi i to je jako dobro. Desna strana je bila dobra, ali mislim da oni mogu i puno bolje. Xavi i Joke nisu igrali koliko je vjerojatno bilo zamišljeno, uslijed Xavievih ranih izbačaja.

Danče.hr: Bijač?

Kobešćak: Bijač je apsolutno bio najbolji igrač naše momčadi jer nije napravio niti jednu grešku, dapače, ulijevao je sigurnost našoj igri. To je velika stvar za našu momčad i igru. Iako sam uvjeren da je i Pavić zasjeo na gol i da je došao direktno sa otvaranja, da bi bio sjajan. Eto takva dva golmana imamo. Obrana je u ovoj utakmici izgledala bolje nego na Europskom i samim time to olakšava posao golmanima, a bez njihovih vrhunskih predstava, teško se dolazi do uspjeha.

Danče.hr: SAD?

Kobeščak: Što se tiče Amerike, malo su čak i razočarali. Opasna momčad, ali na ovoj utakmici su izgledali kao da još nisu spremni za sami vrh kao što su najavljivali prije OI. Puno mladih, lijepa budućnost je pred njima, ali njihovi najkvalitetniji mladi igrači, Cupido i Bowen, nisu odigrali zapažene partije, dapače. Zanimljivi mladi centar, Hallock, borben, trpi i bori se dalje. Čini mi se velika perspektiva (op.a. 18-godišnjak).

Puno su proplivavali po lijevoj strani, čistili prostor za svoje pucače, ali smo to nakon nekoliko prvih proplivavanja, zatvorili vrlo dobro. Desna strana im nije bila uopće opasna. Kao što rekoh, bekovi su nam zatvorili njihove centre, pogotovo Manna.

Danče.hr: Komentar mijenjana golmana na poluvremenu kod SAD-a.

Kobešćak: Ne znam zašto je D. Udovičić promijenio golmane. Možda je to bio dogovor prije utakmice. Oba golmana su im branila vrlo dobro, s time da bi McQuin Baron mogao izrasti u vrhunskog golmana.

Danče.hr: Komentar na utakmicu Brazil – Australija?

Kobeščak: Nažalost nisam gledao ovu utakmicu. Poraz otežava put do četvrtfinala Australiji, ali ja mislim da će se oni izvući protiv neke od favoriziranih momčadi njihove skupine (op.a. razgovor vođen sinoć, a danas je Australija odigrala neriješeno s Mađarskom). Oni to mogu. Za Brazil ovo je veliki korak prema četvrtfinalu, i njihovom povijesnom uspjehu. Izgleda da imaju i lijepu atmosferu na bazenu. Ratko uvijek zna pogoditi formu. Za očekivati je da budu još i bolji.

Danče.hr: Pratite li naš fantasy? Neki igrač Vas je iznenadio u prvom kolu?

Kobeščak: Prvo kolo turnira je pokazalo tj. potvrdilo da je riječ vrhunskom turniru na kojem će se igrati izjednačeni vaterpolo. Sve utakmice su bile guste, niti jedna pobjeda nije ostvarena lagano.

Što se tiče fantasya, za mene tu nema iznenađenja, ovaj turnir je prepun vrhunskih igrača i svaka momčad ih ima! Neki više neki manje, ali doslovce svaki igrač na ovom turniru može odigrati vrhunski.

Uživajmo u ovom turniru, početak obećava u svakom pogledu! Gledajmo što više utakmica, a natjecateljima fantasya savjetujem da ne robuju imenima, da prate utakmice i da me slijedeći put uzmu da igram i ja.