Beach vaterpolo u organizaciji Keela i uz podršku Dejana Savića i Darka Udovičića

Na glavnom jezeru u Beloj Crkvi tijekom prvog vikenda kolovoza održano je šesto izdanje Keel Kupa. Skraćena verzija vaterpola (beach vaterpolo) na otvorenoj vodi, pred mnogobrojnom publikom bila je dobitna formula za sportsko-zabavni petak, subotu i nedelju. Tijekom 36 utakmica, osam ekipa borilo se za pehar, koji je nakon finalnog meča pripao domaćoj ekipi „Braća Karić“ pošto je u finalu bila bolja 10:4 od tima Supersport 710. Domaćini su tako poslije pobjede na prvom izdanju na Srebrenom jezeru 2015.  i beogradskoj Adi 2017. iz trećeg pokušaja slavili pred domaćom publikom.

 

Ponosan sam na učešću u ovakvom spektaklu. Uspeli smo da osvojimo prvo mesto. Hvala Keel-u, svima koji su učestvovali u organizaciji. Belocrkvanska publika je bila sjajna, nosila nas i opet dokazala da zna i voli vaterpolo. Ekipe su stigle iz cele Srbije, kao i gosti iz Banja Luke i drago mi je da smo im bili dobri domaćini van terena i oštri sportski konkurenti” – zaključio je kapetan „Braće Karić“ i vaterpolski internacionalac Dušan Talaja nakon dodjele pehara.

Treće mjesto pripalo je donedavnim  šampionima, ekipi Pirati sa Lida pošto su u utakmici za bronzu nadigrali subotički Select Fruit sa 16:4.  Najbolji pojedinac turnira bio je Aleksandar Pešterić iz pobjedničke momčadi, najbolji golman je čuvar mreže Pirata Vladimir Tanović dok je nagrada za najboljeg mladog igrača „Miodrag Novaković“, pripala Supersportašu Ivanu Živojinoviću.

Kompanija Keel koja tradicionalno organizira natjecanje u beach vaterpolu, upriličila je za šestu godinu turnira nekoliko iznenađenja. Promotor turnira bio je srpski selektor Dejan Savić koji je bio prisutan finalnog dana turnira. Uz njega je oko 1000 gledatelja uživalo u odlučujućim borbama i lijepom vremenu u nedjelju, a događaj je zaključen dodjelom pehara, nastupom mažoretkinja i vatrometom.

Ove godine smo imali veliku podršku Opštine Bela Crkva kao i Vaterpolo kluba Jezero. Keel se potrudio da to gostoprimstvo nadogradi sjajnim nagradama, dobrom i uvežbanom ekipom organizatora, a posebno smo ponosni i zahvalni na uvaženim gostima. Turnir je otvorio pomoćnik ministra za sport i omladinu Darko Udovičić, ispred Vatrepolo saveza Srbija tokom celog turnira bio je prisutan koordinator za razvoj vaterpola Mihajlo Korolija, i naravno dolazak i podrška selektora Savića velika je čast i privilegija” –  istakao je direktor turnira Nenad Tomić.

Uz dvije domaće ekipe vaterpolisti su stigli iz Subotice, Beograda, Šapca i Banja Luke. Oni su činili okosnicu programa, ali je izvanredan ukupan dojam zasluga publike i dobre organizacije. Nije tajna da je vaterpolo na otvorenom uz muziku i dobrog voditelja zanimljiv ljetnji sadržaj, a Keel Kup je to ponovo dokazao.

 

Konačni plasman:

  1. Braća Karic
  2. Supersport 710
  3. Pirati sa Lida
  4. Select fruit
  5. Tajsonovi Majkovi
  6. Borac Banja Luka
  7. Veterani Šabac
  8. Gagijevi zmajevi