KPK prvak Hrvatske

Danas su „nade“, uzrast 11 godina i mlađi, korčulanskog KPK osvojile prvenstvo Hrvatske. Veliki je to uspjeh za klub velike tradicije. Trener Marinko Bojić za www.markopolosport.net kazao je: „KPK je daleke 1973. g zadnji put bio pionirski prvak Hrvatske. Tada prije 43 godine bio sam igrač, a sada zahvaljujući ovoj dici, sada kao najstariji, opet sam prvak.“

 

 

Prije 10-ak dana mlađi kadeti KPK u Gružu osvojili su broncu, a poslije turnira čuli smo da su na predstojećem turniru nada favoriti za zlato jer pola mlađih kadeta su godinu mlađi i imaju pravo nastupa i za nade. I tako je i bilo, KPK je u kategoriji nada jutros na Korčuli osvojio zlato. I to ne bilo kako već sa 7 pobjeda redom:

KPK – Cavtat                      9:2

KPK – Jadran St                  7:1

KPK – Palada                     17:1

KPK – Mornar                      8:2

KPK – Primorje                    7:1

KPK – Mladost                   13:3

KPK – Primorje                  10:3

 

Sve uvjerljive pobjede s barem 6 razlike kojima su opravdali ulogu favorita i nakon 43 godine osvojili su ponovno prvenstvo Hrvatske u najmlađoj kategoriji. Ako povučemo paralelu u to staro doba 6 godina kasnije su osvojili kup Jugoslavije, godinu potom i europski kup pobjednika kupova. Spomenimo momke i cure koji su sudjelovali u ovom velikom uspjehu:

Golman Robert Fiorenini koji je briljirao na golu, kapetan Marin Čumbelić, najbolji igrač prvenstva Toni Mozara koji je zabio 20 golova, ljevak Marjan Duhović koji je zabio 21 gol, Marko Filippi, Ivo Milat, Iva Fabris, Paula Batinović, Viktor Antunović, Roko Krkeljaš, Danijel Caktaš, Domagoj Čale, Zrinka Fabris, Antonio Silić, Igor Krstulović i Tristan Collet.

Uz trenere Marinka Bojića i Vilija Mladinića koji je prije 4 godine došao u KPK iz Mornara i postao šef struke u svim uzrastima. KPK je prije manje od 4 godine dobio zatvoreni bazen i uvjete da djeca mogu trenirati cijelu godinu i rezultati se već vide. Velike čestitke cijelom klubu i nadamo se da će nastaviti ovako i dalje. Očekujemo da stvaraju veliki broj zaljubljenika u vaterpolo, a ako se tko odluči i za seniorsku karijeru tu su brojni uzori poput Duška Antunovića, Gojka Arnerija, Boška Lozice, Slobodana Trifunovića, samog njihovog trenera Marinka Bojića i brojnih drugih koji su pronijeli slavu korčulanskog vaterpola i KPK-a.