Kreće vaterpolska škola „Olympic“

    Legendarni Jugaški dvojac Veselin Đuho i Božo Vuletić prošle godine osnovali su vaterpolsku školu „Olympic“ s ciljem da okupljaju dječake od 12 do 17 godina iz cijelog svijeta u vaterpolskom kampu u Dubrovniku. Planirani početak rada ovog jedinstvenog kampa u Hrvatskoj ovoga je ljeta. Prva grupa trebala bi startati 3. srpnja i kroz 4 tjedna u srpnju izmjeniti će se 4 grupe polaznika. Na internetskoj stranici www.vaterpolska-skola.hr možete vidjeti detalje o programu kroz pojedine dane, kao i kontakt za prijavu.

    Veselin Đuho i Božo Vuletić dio su velike Jugaške generacije iz 80-tih godina prošlog stoljeća. Nakon 29 godina vraćen je naslov prvaka bivše države u Gruž. Osvojeno je 5 prvenstava, 2 kupa. Obojica su i osvajači zlatne olimpijske medalje iz Los Angelesa 1984. godine – Đuho je i 4 godine kasnije u Seulu osvojio zlato, kao i brojnih drugih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava.
    U trenerskoj karijeri su također već dugi niz godina plodonosni. Đuho je započeo trenersku karijeru kao trener/igrač u talijanskom Cagliariju odakle je stigao u Jug sa kojim je osvajao prvenstva, kupove, LEN kup i naslov prvaka Europe. Osim Juga vodio je grčki Olympiacos, Šibenik, Mladost, Budvu, a trenutačno vodi Koper i slovensku reprezentaciju. Vuletić je najveći dio karijere proveo u Italiji, tako je i trenutno u Salernu. Vodio je VK Dubrovnik do finala kupa Hrvatske i prvi je trener koji je neovisnoj Hrvatskoj uzeo bod Mladosti na bazenu na Savi. To ga je dovelo i na klupu Mladosti sa kojom je ostao treći u Euroligi.
    Svakome mladom vaterpolistu san je da može doći u priliku raditi sa takva dva imena i još u Dubrovniku gdje će Jugovi igrači biti demonstratori. Također, planirana su predavanja i drugih velikih trenerskih imena. Do sada je načelno dogovoren dolazak hrvatskog izbornika Ratka Rudića, kao i španjolskog izbornika Rafaela Aguilara. Formirati će se grupe po 20-ak polaznika koji će svakodnevno uvježbavati razne tehničko – taktičke vježbe. Treninzi će se odvijati ne samo na bazenu, nego i po plivalištima drugoligaških klubova u okolici, kao i na divljeligaškim terenima.
    Bit će to prilika da se u Dubrovniku svako ljeto okupljaju brojni mladi igrači, buduće zvijezde vaterpola, trenerska krema te da Dubrovnik i u tom smislu postane svjetski vaterpolski centar. Nadamo se da ćemo i mi na Dančama ponekad ugostiti vaterpolsku školu „Olympic“.

2 komentara na “Kreće vaterpolska škola „Olympic“”

  1. morat cu ispravit malu adminovu greskicu, do finala kupa vk dubrovnik vodio je legendarni vido bogdan!

  2. je li ih vido vodio samo u finalu – znam da su do tada već bili bankrotirali sa svojim sponzorom PRO CRO 😉 – ili ih je vodio od početka sezone?