Malonogometna liga Dubrovčana u Zagrebu

 
    Ovu subotu započela je 11. malonogometna liga Dubrovčana u Zagrebu. Dolaskom novog vodstva na čelo udruge  dubrovačkih studenata u Zagrebu liga se vratila na zatvorene terene. Po prvi put se igra na umjetnoj travi pod balonom na terenima ŠRC Trnje. Prijavljeno je rekordih 20 ekipa (dosadašnji rekord je bio 16 ekipa 2001/02 kad je organizator bio vaš kolumnist op.a. tj ja:smile:) koje su podjeljene u 4 skupine po 5 ekipa. Igrat će se svaki vikend do final4 koji će bit krajem ožujka.

    Najtrofejnije ekipe ove lige su Gimnazijalci s 3 i Podrum Tarmage i Kamen s po 2
Popularni Komunjara
naslova.
    Dio igrača prve dvije ekipe danas nastupa pod imenom MMK (Mate Mišo Kovač). VU Danče je zastupljena na ovoj ligi u tri ekipe, MMK, Ratnim zločincima i Kravljim ludilom. MMK predvođen legendom lige bata Joletom sigurno puca na sam vrh kao  uostalom i svake godine. Ratni zločinci su ove godine iskoristili novo pravilo o mogućem korištenju jednog Nedubrovčanina pa ih predvodi Marin Miočič Komunjara, ponosni sin loze Miočića, kojoj pripada i njegov rođo, mnogo poznatiji Mirko, i potajno se nadaju da bi mogli dogurat do same završnice uz oporavljenog Nardija koji je propustio prošlogodišnju ligu zbog ozlijede leđa. Kravlje ludilo je naporno treniralo od kraja prošle sezone te je zbog toga čak i žrtvovalo turnir na male barice. Početnom pobjedom su već ostvarili ovogodišnji cilj o osvajanju barem jednog boda te ni sami ne vjeruju da su po trenutnom poretku drugi i to ne od dna tablice.
    Na stranicama prijateljske udruge USD Libertas možete čitat rezultate svakog kola s kratkim izvještajima te izjavama aktera utakmica kao i davat razne prijedloge i sugestije koje bi dovele do poboljšanja i ovako odlično organizirane lige.
 

6 komentara na “Malonogometna liga Dubrovčana u Zagrebu”

  1. na mjestu autora trebala bi bit množina jer je i rg sudjelovo u pisanju vijesti ko što se vjerojatno iz stila pojedinih rečenica i može zaključit