Osnovano udruženje vaterpolista

 

Nedavno je osnovan tzv svjetski sindikat vaterpolista, službenog naziva Water Polo Player’s Organizations. Službena stranica www.waterpoloplayers.org nudi više informacija o ovoj hvalevrijednoj inicijativi kojoj je na čelu Tony Azevedo.

 

WPO je neprofitna, neovisna međunarodna udruga osmišljena od grupe vaterpolista koji trenutno rade kao osnivači udruge. Od hrvatskih igrača tu su Miho Bošković i Maro Joković, a tu je i Jugaš Nikola Janović. Tu su i kapetan Italije Felugo, legendarni Gergely Kiss, Prlainović i ostali… Glavni cilj WPO-a je postati predstavnicima igrača diljem svijeta i uspostava odnosa sa čelnim ljudima vaterpola. Osim profesionalnim igrača i igračima pozivaju i amatere i bivše igrače da se uključe u rad udruge. Službeno predstavljanje je 20. srpnja u Barceloni, uoči Svjetskog prvenstva. Pres konferencija će se prenositi i putem live streama.

Svi koji imaju želju učlaniti se u ovu hvalevrijednu inicijativu mogu to učiniti besplatno na gorespomenutoj službenoj stranici. Nadajmo se da će WPO pokrenuti učmale vaterpolske strukture te da će se u najgorem slučaju zaustaviti pad vaterpola kao sporta.

Jedan komentar na “Osnovano udruženje vaterpolista”

  1. ima bit da pojedini jugaši zbog sindikalnog angažmana ne stignu trenirat punom snagom pa onda igra pati 😉