Smrdelj i Gvozdenica otplivali 10 km u Rtini

U subotu se u Rtini  (općina Ražanac kod Zadra) održao prvi plivački maraton “Rtina 2021.” u dužini od 10 km, u organizaciji KDP “Donat” Zadar.

Staza je postavljena pravocrtno sa 11 bova, od kojih 9 žutih te 2 crvene okretne, svi plivači su bove trebali okrenuti lijevim ramenom, a vremenski limit za završavanje utrke i bilježenje rezultata je bio tri sata i 30 minuta.

Utrka se bodovala i za CRO Cup serijal maratona Hrvatskog saveza daljinskog plivanja. Nastupilo je ukupno 46 daljinskih plivača i plivačica, a među kojima i dubrovački predstavnici: Pero Gvozdenica (HAKDP “Mladost” Zagreb) te Mato Smrdelj (KDP “Posejdon” Zagreb).

Pobjednik je bio mađar Kristof Rasovszky (svjetski i europski prvak, sudionik skorih Olimpijskih igara u  Tokiu) sa vremenom od 1 sata, 46 minuta i 58 sekundi, a među ženama mađarica Anna Olasz (također plivačica kvalificirana za OI Tokio) sa vremenom 1 sat, 58 minuta i 6 sekundi.

Najbolji od hrvatskih predstavnika bio je Roko Krpina (KDP “Donat” Zadar) sa 2 sata,  4 minute i 13 sekundi plivanja, te Matea Sumajstorčić (HAKDP “Mladost” Zagreb) sa 2 sata, 4 minute i i 29 sekundi.

Smrdelj je utrku završio za 2 sata, 36 minuta i i 20 sekundi, te zauzeo 28. mjesto od 46 natjecatelja ukupno, te 7. mjesto u Cro cup dobnoj kategoriji  M40 – 49, od 11 plivača. Gvozdenica je uspješno završio utrku, plivajući vrijeme 3 sata, 15 minuta i 44 sekundi, za 44. mjesto ukupno, te 10.  mjesto Cro cup kategoriji M40 – 49.

Na fotografiji naš Pero Gvozdenica u društvu sa Rasovszkyim i Annom Olasz.