Ususret Dančarskom maratonu

Ususret Dančarskom maratonu, kao poticaj svim potencijalnim sudionicima, prenosimo mjesec dana staru vijest o nevjerojatno uspjehu hrvatskog Ironmana, gospara Marka Rafaja, 35-godišnjeg odvjetnika iz Siska, koji je u Zurichu sudjelovao na natjecanju “12 Hour Swim“.

Vijest prenosimo sa portala Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, a koristimo osobne slike gospara Rafaja.

Poznati Hrvatski plivački maratonac Marko Rafaj iz Siska uspješno je nastupio na natjecanju pod nazivom „12 Hour Swim“ održanom 01.03.2009. godine u Zurichu. Na tom unikatnom „plivačkom Ironmanu“ od 12 sati neprekidnog plivanja u bazenu, nastupila su 44 plivača iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Engleske, Škotske i Hrvatske.

Marko je uspio do kraja izdržati ovo izuzetno fizički i psihički naporno natjecanje i u zadanom vremenu isplivati 29 km osvojivši 4. mjesto u kategoriji seniora, svega 1.500 m iza trećega.

Ovim pothvatom postavio je i novi Hrvatski rekord u non–stop plivanju u bazenu: „Posebno bi se zahvalio Toniju Pavičić Donkiću koji je bio moj domaćin u Zurichu i koji je gotovo cijelo vrijeme plivao uz mene te mi svojim bodrenjem puno pomogao. Siguran sam da bez njega ne bi uspio. Nažalost, iako je preplivao 26 km i 400 m Toni nije ušao u službeni poredak, jer se kasno prijavio. Tijekom utrke sam podnosio velike bolove i grčeve u svim mišićima, ali sam nastavljao i nastavljao. U glavi sam bio izuzetno jak i ovo je samo dokaz da čovjek može postići sve što želi ako to stvarno hoće. Hvala i mojoj obitelji i roditeljima koji su ugradili dio sebe u ovaj pothvat.“ – rekao nam je Marko prilikom javljanja.

Njegov primjer najbolji je putokaz svim mladim plivačima da je, usprkos svim teškoćama i odricanjima najvažnije do kraja ustrajati u onome što radiš i voliš pa rezultat neće izostati.

U ime Saveza i svih ljubitelja daljinskog plivanja upućujemo Marku Rafaju iskrene čestitke.

😎

6 komentara na “Ususret Dančarskom maratonu”

 1. ako ne izazove pobjednika dančarske utrka ne priznajem ja ovo u zurichu 🙂 braco kad će ona priča o plivačkom spektaklu na dančama?

  1. Prvo se taj pobjednik Dančarske trke treba obračunat sa Bobanom, ako isti bude nastupao.
   Ma uostalom što je to 12h plivanja????

 2. svaka cast….12 ura ma samo biti u vodi….a kamoli plivati u prosjeku 2,5 km po uri, i tako 12 puta…

 3. nije to ništa. lani je veljko rogošić “plivo” od sicilije do tunisa. ta dionica kojom je on išo ima 140 km, a po njegovim riječima zbog toga što, naravno, nije plivo ravno da je on preplivo oko 170 km. a sve to za samo 50 sati i 10 min. što bi iznosilo da je plivo 140 m/min ili 8.4 km/h. a još je 30-40 km od afričke obale maestral digo velike valove i pojavio se jak kurenat u kontra smjeru, po njegovim tadašnjim riječima.
  koji lik, a i dobro smo ga vidjeli kako on “pliva” prije par godina kad je plivo od savudrije do prevlake i kad je trebo proplivat preka danača

  1. Nije bas Veljko za ove discipline (ko ova u Svicarskoj) gdje se mjeri tocno kolko si bio u vodi i kolko si isplivo. On vise voli sam procijenit… I cudo da ga izmedju Tunisa i Sicilije nije neka morska neman napala, i ispljunula na siciliju, tako da mora ponovo plivat izpocetka

 4. nije bilo nemani, ali je zato, kao i poslije svih maratona zadnjih godina (la manche, savudrija-prevlaka, europa-afrika), završio u bolnici i njegov sin liječnik je izvjestio javnost kako je jedva preživio taj poslijednji pothvat