SPEED DATING – DO VEZE U 4 MINUTE

izvor fotografije: www.manhattanstyle.com

U životu mi se u posljednje vrijeme ništa posebno nije događalo, naravno, ako izuzmemo dosadnu svakodnevnicu. Je li to zbog dolaska zime, skraćenih dana ili nečeg trećeg, zaista ne znam, ali osjećam se nekako učmeljeno, kao da mi je paučina prekrila mozak.

„Stari, užas“

     Vrlo loše popodne Juga na Savi, teški potop. Do negdje polovice 2. četvrtine Jug je još i dobro funkcionirao. Točnije Sandro Sukno je još uvijek mogao sam parirat Mladostašima. Tada je uslijedila serija domaćih 7:0 i sa 4:5 su došli na 11:5. Nekoliko minuta prije kraja bilo je 13:6 i sa 2 gola na kraju Jugaši su izbjegli da Nikolić i Mladostaši mogu reći: „Duplo, duplo smo iz razbili.“ Ovako bi samo parafrazirao jednog drugog vaterpolskog djelatnika: „Stari, užas“.

5. kolo Triglav – Jadranske lige

 
   Danas je na rasporedu 5. kolo Jvl-a. Iako je već nekoliko puta u novinama bilo napisano da je sponzorski ugovor između Triglav Osiguranja i Jadranske lige potpisan, to se dogodilo tek prije 2 dana u Zagrebu. Inače. Predsjednik Uprave Zavarovalnica Triglav d.d. je Matjaž Rakovec, bivši predsjednik slovenskog vaterpolskog saveza, a danas vaterpolski sudac (a i predsjednik slovenskog hokejaškog saveza) – VIDEO.

   Raspored kola je slijedeći:

Jug na ispitu kod Nikolića i Udovičića

    Na redu je prva utakmica u sezoni između dva najveća rivala u hrvatskom vaterpolu. U subotu u 1730 uz izravan prijenos na Htv-u Mladost dočekuje Juga. U posljednje 2 sezone omjer pobjeda je 13:3 u korist Juga. Međutim, kad se gledaju samo utakmice u Zagrebu tada je 3:2 za Mladost.
    U najavi utakmice trener Mladosti Nikolić, znani i kao vaterpolski Mourinho, nije bio ni približno Mourinhovski raspoložen pa ovaj put nema rečenica kao prije posljednje utakmice ovih protivnika – „Ni vuvuzele neće pomoći jugašima“. Sada su očekivanja uprave puno veća, a ekipa je doživjela već 2 poraza ove sezone, pa su prisutni i nervoza i pritisak pa se nema vremena smišljati takve rečenice.

“Za Cibonu ja dao bi sve”

    Dolaskom Presidentea u Zagreb procvao je sportski život. Tko bi rekao da jedna takva osoba, vrlo vjerojatno cijepljena protiv sporta u mladim danima, doživi takav sportski preokret i zavoli ono nešto što mu je do jučer bilo najmrže. Naime na njegovu inicijativu, okupilo se nas 6 i pošli smo put Draženova doma na utakmicu koju je domaća Cibona igrala protiv Barcelone. Ne računajući na gužvu zbog standardno loše posječenosti  Ciboninih utakmica, uživali smo na pivi do 15 minuta prije utakmice, te se tek onda lagano uputili put dvorane. Kad smo došli imali smo što i za vidjeti, ogromni redovi na ulazu.

Laku noć grdobinari

izvor: www.nuffieldtheatre.co.uk
Već od najranijih dana portala Dance.hr uredništvo me pritišće da napišem članak o grdobinarenju. Možete zamisliti koliki mi je to bio pritisak pošto o temi ne znam praktički ništa. Ne želeći razočarati Uredništvo (i Predsjedništvo), nisam imao izbora nego pokušati prikupiti informacije i sklepati članak po svaku cijenu. Raspitivao sam se na svakom koraku, prisluškivao razgovore, kupovao informacije, molio, prijetio, podmićivao… I napokon, nakon skoro dvije godine truda, konačno sam uspio. Pošlo mi je za rukom dogovoriti intervju s pravim grdobinarom, po pričama, jednim od istaknutijih u zadnje vrijeme.

Ubola se Mladost u Igalu

    Na početku lista igrača, domaćima nedostaje Tešanović, gostima Karač. Tako da su za Jadran debitirala 2 juniorska reprezentativca; Stefan Vidović i Gavrilo Subotić kojem je tek 15 godina.
    Krenulo je s obostranim realizacijama igrača više, po 3 s obje strane:

Jug – Primorac 12:7

Za razliku od Samsona, Joka se preporodio otkad je obrijo brke - igrač utakmice sa 4 gola izvor: slobodnadalmacija.hr/cropix
    Utakmica – kamilica, sa jako malo navijanja i malim brojem gledatelja. Primorac bez 6 vrlo važnih igrača (Radić, Milić, Petrović, Pavlović, Šetka, Trajković) koji nisu nastupili zbog „financijskih razloga“. Iako je nakon treće četvrtine bilo samo 7:5 stjecao se dojam da Jug sigurno dobija.

Svjetska liga 2011.

 
    Danas kreću kvalifikacije za Svjetsku ligu. Kao glavni kandidat za domaćinstvo Superfinala dugo je figurirao San Francisco. Međutim, već kad je napravljen ždrijeb europskih kvalifikacija, Lonzi je izabrao Italiju za domaćina. Još nije poznato koji će to biti grad, a spominje se Lonzijeva rodna Firenca. Superfinale se igra 21 – 26.6. i osvajač Svjetske lige stječe pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu.