Vukojević rasplakao Zambatu!

preuzeto sa index.hr
 
Put tamo

 

    28.10. smo se zaputili u Split na memorijalni turnir „4 kafića“ (iako turnir ima u nazivu broj 4, navodno nema nikakve veze s turnirom „2/4“ koji se održava na Dančama) u sastavu: Debeli Kaka (vozač i kapetan Turčina), Zambata (golman Špilje i trener Turčina) i Ogs (samo igrač Turčina, tzv. „common Joe“). Prva posta je bila kafić Kauri gdje su nas isproljevali kavom, iako Zambata tamo uživa kultni status.

Kijerna i škrpina u luku

kijerna izvor: zastitamora.org
    Ovo je jedan odličan ribarski recept za Badnji dan: kako spraviti kijernu ili škrpinu, zavisi koju ribu imamo na stolu.
    Riba se na ovaj način lagano šufiga u dosta luka (koliko i ribe) i dosta maslinovog ulja u svome soku, a na kraju dobijemo slatkasti ribarski specijalitet od kojeg se lijepe prsti kad se jede.
    Bit će nam potrebno 1 kg  kijerne ili škrpine, 0,9- 1 kg  luka, sol, papar,  1-2 dcl bijelog vina, 2-3 dcl maslinovo ulje, malo petrusina i 1-2 dcl vode.

Moja Sniježnica

    Kao malo dijete, do srpsko crnogorske agresije na Konavle odn. do moje 10te godine, SVAKI slobodni trenutak mojih roditelja sestra i ja smo provodili u Konavlima, odn. u Tušićima, zaseoku Grude. Uz babu i đeda, dunda, uvijek je bila puna kuća. Život je tijekom toga kraja 80tih godina prošlog stoljeća još uvijek bio pod utjecajem starije generacije ukućana, što znači da se stalno naporno radilo u polju i doma. Držali su se «praci», kokoši, krave, imao se kučak, išlo se u lov, radilo se dosta loze, kukuruza (za hranu beštijama), voća i povrća….uglavnom, pravi seoski život. Naravno, za dijete (posebno ono koje radni tjedan provodi u gradskoj betonsko/asfaltnoj sredini) je sve to fenomenalno iskustvo, toliko da u igri čak i daš imena domaćim životinjama, hraniš ih, čak i izvodiš vanka na pašu.

Tradicionalni uspon na Snježnicu!

    Planinarsko društvo Dubrovnik organizira tradicionalni uspon na Snježnicu na Svetog Stjepana-Dana u nedjelju 26.12.2010. Bit će graha, kobasica, vina i svega što uz to ide. Društvo poziva sve zainteresirane da se pridruže u što većem broju, a detalje i termine možete saznati ovdje, a prijaviti se možete preko kontakta na njihovoj stranici, gdje imate e-mail i brojeve telefona.
    Također, Društvo je nedavno dobilo internet stranicu na kojoj možete pratit prošla i buduća događanja, a trenutno su najangažiraniji oko obnove doma na Orjenu.

3. izbor za trofej „Rudi Reš“

    Polako se i 2010. približava kraju i vrijeme je da je rezimiramo. Naravno, to ćemo i ovaj put učiniti kroz izbor za najboljeg hrvatskog vaterpolistu u trofeju „Rudi Reš“. Prije kojih mjesec i koji dan uručili smo statue prvom osvajaču Franu Vićanu, kao i lanjskom pobjedniku Nikši Dobudu. Sad je na redu treći izbor.

Besplatni tečaj bridža

Kako je bridž jedno od sastavnih natjecanja “Dančarskih igara”, ponosni smo objaviti poziv na besplatan tečaj bridža koji smo dobili od članova Bridž kluba Dubrovnik. U nastavku objavljujemo cjelovit mail.