Final6 za kadete

 

    U Kranju se slijedeća 4 dana Final6 za kadete (1997. godište i mlađi). Pravo nastupa imaju 3 najuspješnije ekipe sa kupa Hrvatske (1. Mornar, 2. Medveščak i 3. Jug), ali su Mornari odustali od nastupa zbog nedostatka novaca. I Jadran je kao 4. odbio nastupiti, pa je ko treći hrvatski klub uskočila Mladost koja je ostala 5. na kupu.

Jug – Mladost, live chat

U subotu 2.4. VK Jug igra polufinalnu utakmicu Jadranske vaterpolo lige protiv HAVK Mladosti. Hoće li Jugaši u Rijeci po prvi puta ove sezone svladati Mladost možete gledati na HTV 2, s početkom prijenosa u 1755, a mi pozivamo sve čitatelje, bez obzira imaju li signal HTV-a ili ne, da se uključe sa svojim komentarima tijekom utakmice u naš live chat.

Nastanak trofejnih športova

 
    Donosimo Vam kolumnu prof. Milivoja Petkovića koju smo našli u arhivi Dubrovačkog Vjesnika iz 1991. g. „Nastanak trofejnih športova“.

    U razdoblju od pojave modernog športa krajem prošlog stoljeća, pa do 1950. g. Dubrovčani su najveće uspjehe postizavali u plivačkom športu. Napominjemo, da se u međuratnom razdoblju pod pojmom plivanje podrazumijevalo: plivanje, vaterpolo, ronjenje i skokovi u vodu. Zbog zapaženih uspjeha plivački se športovi u Dubrovniku nazivaju trofejnim.

Partizan s pola snage

Crnogorski reprezentativac zabio k'o cijela Mladost

Partizan Raiffeisen – Budva M:tel 10:2 [4-1]  [4-0]  [1-0]  [1-1]

Bazen: Banjica; Gledatelja: 1000; Suci: Reemnet(NED), Galkin(RUS)
Igrač više: Partizan 3/4, Budva 1/11

Partizan Raiffeisen: Soro, Chatzitheodorou, Rađen, Korolija, Dedović, Pijetlović 4, Prlainović 1, Radović 1, Avramović, Mitrović 1, Vujasinović, Ćuk 2, Mandić 1.
Trener: Milanović

Budva M:tel: Lazović, Petković, Bašić, Boyd, Ljubanović, Tičić, Pejaković, Pasković, Vukčević 1, Žanetić 1, Trbojević, Jokić.
Trener: Krivokapić

Zanimljiva borba za vrh 1B lige

 
    Sinoć je odigrano 9. kolo 1B lige gdje se vodi dosta zanimljiva borba za drugo i treće mjesto s obzirom da Galeb suvereno dobiva sve utakmice i čvrsto drži prvo mjesto. Sva tri pretendenta za drugo mjesto su sinoć dobili svoje utakmice,  možda je najtežu imao Zadar u gostima kod Delfina mada su na neki način i domaćini bili gosti s obzirom da svoje domaće utakmice igraju u Sisku.

Jug pregazio Jadran HN za nove bodove u Euroligi

Jugaši su u posljednje vrijeme u odličnoj formi, a to su nam pokazali i večeras kada su pregazili goste iz Herceg Novog. Time su prekinuli crnu seriju protiv Jadrana koja je trajala zadnje 3 sezone.
Za početak spomenimo atmosferu i broj gledatelja koji se nije puno razlikovao od prošlih utakmica ove kvalitete. Ukupni broj se malo podebljao zbog mlađih kadeta čiji kup se održava u Dubrovniku te zbog četvero navijača iz Herceg Novog (tri muškarca, jedna žena, jedna perika i bubanj) koji su stigli na bazen pred kraj druge četvrtine. Tu je bio i gost večeri Davor Gobac, koji je večeras vjerojatno prvi put gledao vaterpolo uživo, a zadatak da ga dovede na pravo mjesto je dobio Jugo Bašica. Sjedio je u loži, a po dolasku ga je pozdravio prezidente Hrnić.

3. kolo četvrtfinalnih grupa Dalekovod Eurolige

    Na redu je treće kolo četvrtfinalnih grupa Dalekovod Eurolige. Tri utakmice se igraju u subotu, a četvrta, ona u Beogradu na rasporedu je u nedjelju. Htv je još jednom promašio ulogu javne televizije i ne prenosi niti jednu utakmicu, niti onu iz Dubrovnika, niti onu iz Rijeke.

Kup Hrvatske za mlađe kadete

    Na redu je četvrti završni turnir Kupa Hrvatske za mlađe uzraste. Kao i mlađi juniori i mlađi kadetu završnicu igraju u Gružu. Prije se običavalo rasporediti završnice u različite gradove, ali ove sezone ni Mladost ni Medveščak nisu podnijeli kandidaturu uz obrazloženje da su zagrebački bazeni zimi prebukirani i da imaju mogućnost kvalitetnije organizacije u ljetnom periodu kada su na redu završni turniri Prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste.

 

Hrvatska nastavila s pobjedama

Kapetan Jugu donio bod

 

    Lagana, peta pobjeda reprezentacije ove sezone iz isto toliko utakmica. Pobijeđena je Grčka sa 14:10. Nije se umiralo u ljepoti, ali s obzirom na razliku u kvaliteti i stadij sezone logično je da se odigralo smanjenim intenzitetom. Neki igrači, ponajprije Obradović imali su veliku minutažu, a i Hinić je odigrao više nego inače. Na kraju je zadnje 3-4 minute debitirao i Petar Juraj Selem.