Intervju s Damirom Burićem – 4. dio

I stigli smo do kraja najdužeg intervjua danče.hr-a svih vremena. Još jednom čestitke Damiru Buriću na osvajanju ove prestižne nagrade i zahvaljujemo mu što je odvojio vremena za nas. Cijeli intervju je obavljen samo u 32 minute, unutar kojih smo stigli i proćakulat o nastupu danče.hr ekipe na Copa Cupu.

Juniorsko SP u Volosu – Hrvatska u četvrtfinalu

 

Odigrane su i utakmice drugog, kao i pola trećeg kola. Drugog dana nije bilo jačih, pa niti neizvjesnijih utakmice između podjednako slabijih protivnika. Čak su Hrvatska i Srbija pobjedile sa najmanje razlike, po 7. Hrvatska je bila bolja od Egipta 11:4 (Egipćani su postigli posljednja tri gola na utakmici), a Srbija od Meksika 12:5.
Danas, trećeg dana, na raporedu je bio derbi grupe C, Hrvatska protiv Crne Gore. Naši su od početka krenuli odlično i lakoćom slavili 10:6. Već u prvoj četvrtini poveli smo 5:2, na poluvremenu 8:4, pa smo drugi dio samo održavali prednost. I prije posljednje utakmice smo osigurali prvo mjesto u grupi te u četvrfinalun koje je na rasporedu petak, najvjerojatniji protivnici biti će nam Španjolci.

Tko je protiv koga

 

Završila je i ovogodišnja Divlja liga. Na članku na dubrovački.hr-u o pobjedi Špilje jedno vrijeme mogao se vidjeti komentar jednog od 8 osnivača udruge Divlja liga Dubrovnik kako čestita dančarima iako je istoimeni portal pokušao uništiti Divlju ligu?! Još prije toga Mario Buconić u DuListu je napisao članak „Martić kontra Vlašića“ (prenesen niže u tekstu). I treće, dobili smo usmenu poruku kako će ubuduće pravnici od Dubrovačkog Vjesnika pratiti što se piše na ovom portalu.

1. dan juniorskog SP-a u Volosu

Detalj s utakmice Grčka - Australija, fotograf: Ilias Karatsalos

Počelo je SP za igrače do 20 godina. Na otvorenom bazenu u Volosu prvih 5 dana igrat će se po 8 utakmica i jučer je odigrano prvo kolo. Najuvjerljiviju pobjedu ostvarili su Mađari koji su sa 26:0 bili bolji od Kuvajta. Batory je opet krenuo po titulu najboljeg strijelca, jučer je zabio 6 golova.

“Uvijek vjerni” od gospara Frana Dabrovića do današnjih dana!

Na Portalu Oko objavljen je prvi dio feljtona o Dančama pod nazivom: “Uvijek vjerni” od gospara Frana Dabrovića do današnjih dana! Ima dosta starih fotografija i uglavnom se govori o 20-tim godinama prošloga stoljeća te o nastanku nogometnog te plivačkog i vaterpolskog kluba. Također, u tekstu se spominju i kupališne republike i kraljevine. Zanimljivo je pročitajte na: http://www.portaloko.hr/clanak/feljton-1-dancari-uvijek-vjerni-od-gospara-frana-dabrovica-do-danasnjih-dana/0/18005/.

Osvrt na malonogometni turnir “Marko Baldun”

Završen je treći po redu turnir na male barice „Marko Baldun“. Treći otkad traje na ovaj način, u kontinuitetu i s manje-više istim pravilima. Jasno pravila su podložna promjenama i neke su neophodne, ali o tom na slijedećem izdanju. Kako se u zadnjim člancima pisalo o svemu a najmanje o turniru, gledat ću biti statistički suhoparan i izbjegavati opijate i likove na njima.

16. Svjetsko juniorsko prvenstvo – Volos

Pozdrav pred polufinalnu utakmicu SP-a 2009

Danas u Volosu u Grčkoj počinje Svjetsko prvenstvo za igrače rođene 1991. godine i mlađe. Taj lučki grad sa nešto više od 80.000 stanovnika nalazi se u središnjoj Grčkoj u pokrajini Tesaliji, na obali Pagazetičkoj zaljeva. Nedavno je došao u sportske vijesti jer je tamošnji nogometni prvoligaš Olympiacos Volos zbog namještanja utakmica izbačen iz Europske lige i iz grčke prve u četvrtu ligu, a vlasniku je doživotno zabranjen rad u nogometu.

Artičoke s graškom (bižima)

Artičoka je biljka koja je jako cijenjena u gastronomiji i smatra se pravom poslasticom. Poznata je bila i egipatskim faraonima koji su je izuzetno cijenili. Naše područje juga je idealno za uzgoj ove biljke, ali proizvodnja nije dovoljno velika iako je dosta skupa i tražena kao namirnica. Artičoku često  možete vidjeti po dubrovačkim docima, ali mi se čini da nismo pretjerano zainteresirani za spravljanje ove proljetne delicije. Kod artičoke se jede još neprocvali cvijet, a stađon joj je krajem proljeća. Talijani spravljaju jela čak i od  lišča i stabljiki artičoke. Ako se ostavi da procvjeta dobije se krasan ljubičasti cvijet koji kad se osuši je lijep dekor u kući.

Brazilci osvojili 2. memorijalni turnir “Ivica Bačić”

18. i 19. kolovoza u Neumu je odigran 2. memorijalni turnir ,,Ivica Bačić”. Naš uvijek nasmijani Baćo bio je osnivač neumskog Jadrana, kao i dugogodišnji igrač Špilje. Uskoro se pune dvije godine kako nas je prerano napustio, a ovogodišnji turnir u njegovu čast i spomen osvojila je brazilska U20 reprezentacija. U vrlo uzbudljivom i napetom finalnom susretu Brazilci su pobijedili domaćina, Jadran Neum, rezultatom 13:12.
Pred prepunim gledalištem na neumskom plivalištu Brazilci su iz ruku gradonačelnika Neuma i glavnog pokrovitelja turnira, Živka Matuška, primili zlatne medalje i pehar za prvo mjesto. Sve je to popraćeno zvucima sambe i prekrasnim vatrometom, a igrači Brazila su priuštili gledateljima i slavljenički ples u tom ritmu.