Jadran stiže na party u Gružu

Na rasporedu je 9. kolo Jadranske lige. Prva utakmica je odigrana već večeras u Splitu gdje je Mornar rutinski svladao Medveščak 12 razlike. Očito da ni Emil Nikolić ne može od Medvjeda učiniti bar solidan klub. Ili je još prerano da se vide neki rezultati rada novog trenera.

Pao najjači Olympiakos u povijesti

Jug je pobijedio Olympiakosa u prvom kolu Lige prvaka pred više od 1000 gledatelja. Utakmica je bila neizvjesna od početka do kraja; tek je dvije minute prije kraja Jug otišao na +3 i riješio pitanje pobjednika.

 

S +2 na vrhu tablice

 

U prvom kolu lige prvaka Jug je upisao je 3 boda protiv Olympiakosa, a pobjeda od 2 razlike mu je čak bila dovoljna da zasjedne na vrh tablice. Naime, druge dvije utakmice završene su s identičnih 8:7 (poraz Primorja u Barceloni i pobjeda Recca u Egeru) što dovoljno govori o izjednačenosti ove, a i nikad kvalitetnije grupe u bilo kojoj Ligi prvaka.

Nakon Mladosti kreće i Liga prvaka

 

Jug je pred nešto više od 1000 gledatelja u subotu bio bolji od starog rivala, a danas (srijeda) ga očekuje start u novoj sezoni Lige prvaka. Gost je Olympiakos s kojim ni lani u Gružu nije bilo prelagano, što sugerira i konačnih 10:8.

Dnevnik Eduarda da Silve pred utakmicu s Islandom

 

Danas kažeš izbornič Kovač da vježbamom prilagodba. Ju mu rečeš da prilagodba što je to, jer da do tud s hrvatskom jezikon nisam došlo. Meni onda mi izbornič Kovač rečeš da kako ja dođeš do šesnaestmerca ako još nisi dođeš do tu sa hrvatskom jezikon. Ja se malo pokunjilo na oštar rieči izbornič Kovač.

Primorje teškom mukom do Lige prvaka

Rijeka, 9. XI. 2013.

Bazeni Kantrida

Uzvratna utakmica 3. kvalifikacijske runde za Ligu prvaka

Primorje Erste Banka – Szolnoki Vizilabda 8:7 (2:2, 1:4, 3:1, 2:0)

Primorje: Vićan, Radu 2, Buljubašić, Krapić (cap) 1, Denes Varga, Sukno, Muslim, Petrović 2, Daniel Varga, Obradović, Šetka, Garcia 3, Jelovina.

Szolnoki: Decker, Gocić (cap), Torok 2, Vamos 1, Hosnyanszky, Voros, Toth, Hangay, Jansik, Pasztor 1, Kis 3, Mitrović, Levai

Peterci: Primorje 1/1, Szolnoki –

Igrač više: Primorje 12/2, Szolnoki 4/2

 

Osvojene lopte u plivanju: Primorje 2, Szolnoki 2

Bolje smo igrali nego lani, ali smo duplo lošije prošli

 

I prošle godine prva utakmica Jug i Primorja bila je u 6. kolu Jadranske lige, također u Rijeci. Tada je Đuho grmio o najjačem Jugu u povijesti i pohodu na sva 4 trofeja. Ove godine Đuho opet preko medija pokušava steći neku prednost u odnosu na protivnika pa je u najavi pričao: „Nas je pritisak ubio, kočio prošle sezone, a sad ćemo vidjeti kako će se Primorje nositi s njim, jer, ponavljam, oni su sad favoriti.“ Očito nije toliko aktivan u taktičkoj pripremi derbija jer mu je momčad izgledala jako loše u tom pogledu.

Primorje – Jug 14:10

 

U prvom ovosezonskom srazu dvije najjače ekipe u Hrvatskoj i u Jadranskoj ligi bolje je bilo Primorje koje je sa 4 razlike upisalo šestu pobjedu u ligi i nastavlja kao vodeće, vjerujem do kraja ligaškog dijela. Utakmica nije bila baš na maksimalnom nivou, što je možda i donekle razumljivo za početnu fazu sezone, ali ipak je bilo previše loših poteza.