Kad će stići naputak: Peterac, zadnja minuta ili ipak ne?

U izvještaju s utakmice Szolnok – Jug u prošlu srijedu napisao sam par netočnih informacija. Iz neznanja, što me neopravdava. Odmah nakon objave članka, točnije ujutro dobio sam mailove da ispravim slijedeće pogreške:

 

„Pogrešno je u članku, nije Visković isključen nego je samo napravio faul. Za namjerno guranje lopte nakon faula (samo u zadnjoj minuti četvrtina ili utakmice) sudi se peterac. To je novo pravilo (od prije 2 mjeseca), baš mi je u ponedjeljak jedan naš vrhunski sudac  (op. b/a, ime namjerno izostavljeno jer nije oportuno za bilo kojeg suca da se dovodi u vezu za dance.hr-om) to objašnjavao, a i danas je Kobešćak izjavio da su na to upozoreni na tehničkom sastanku prije utakmice, ali da je zaboravio na to upozorit igrače.

 

MNK SQUARE – MNK MURTER 4:2

U petak, 27.03.2015., u nešto ranijem terminu zbog play-offa odbojkašica, odigrala se utakmica 18. kola Hrvatske malonogometne lige između domaćina MNK Square i gostiju MNK Murter.

Nepotreban poraz

Jug je poražen u Kragujevcu 13:12. Poraz je to koji ne utječe na poredak, u zadnjem kolu, ali potpuno nepotreban. Pogotovo obzirom da je Radnički prvi put poveo 15ak sekundi prije kraja. Igralo se dosta revijalno, čemu dovoljno svjedoči broj postignutih golova.

Primorje rutinski do 3 boda

Rijeka, 25.03.2015, utakmica 7. kola Lige prvaka

 

Primorje – Partizan 14:8

(3:3; 4:2; 3:2; 4:1)

Primorje: Vićan, Burić 1, Radu 3, Kapić 2, Buljubašić 1, Sukno 3, Peroš, Vrlić, Mudradžija, Elez 2, Šetka 2, Garcia 1.

 

Partizan: Rističević, Gielen 1, Mandić 1, Vico, Subotić 1, Repanović, Gogov 1, Jakšić 1, Manojlović, Radojević 1, Stojanović 1, Asanović 1.

Kvalifikacije za Euro

Protivnici u kvalifikacijama

 

U srijedu, četvrtak i subotu Dubrovnik je bio domaćin kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016.godine koje će se održati u Srbiji. Kako Hrvatska ima visoko mjesto u poretku država Europe, kao prvi nositelj u skupini dobila je protivnike koji su slabije rangirani: reprezentacije Slovačke, Turske i Armenije.

Istarska maneštra konavoskog dubrovčanina na radu u Istri

 

Kako su prva dančarska gastronomska pera u posljednje vrijeme bez značajnijeg doprinosa u Gastro kutku dance.hr, posegli smo za alternativama u vidu Dančara na privremenom radu van područja bivše Dubrovačke republike – kako se u kuhanju i pisanju recepta (može li uopće stati u istu rečenicu sa Gastro doajenom s Danača, Nikolom Biličićem – Biletom 😉 ) snašao drugi pripadnik „Turčina Danče“ Joško Pulić pročitajte ispod.

Vjeko protiv Mladosti

 

Jug je pred oko 500 gledatelja uvjerljivo savladao Mladost, barem tako govori konačan rezultat. Međutim, Mladost je na poluvremenu vodila 4-3 i sasvim dobro izgledala. Griješila je manje od Juga, igrala čvrsti presing što je duže mogla, a onda se povlačila u zonu. Još su se držali do 6-5 sredinom treće, a onda je nastao potop.

Timski kup i Jerrijev ulazak u Guinessa

izvor dubrovacki.hr, foto by Tonči Vlašić

Bridž klub Dubrovnik je domaćin timskog kupa Hrvatske u bridžu te turnira povodom 102. rođendana Jerka Kovača, najstarijeg svjetskog bridž igrača. Timski kup Hrvatske je na rasporedu u petak i subotu, 13. i 14. ožujka, a parski turnir u nedjelju, 15. ožujka. Oba događaja održat će se u dvorani Coral Importanne Resort hotela Neptun.