Razgovor s predsjednikom

Negdje početkom srpnja, prije nešto više od 20-ak dana, razgovarali smo s predsjednikom Juga, Lukšom Jakobušićem. Bila je to prilika da čestitamo na najuspješnijoj sezoni u 93-godišnjoj povijesti Juga te da protresemo sve aktualne teme; od sastava prve momčadi u idućoj sezoni, dolazi li Jakšić, preko prisjećanja na prošli intervju od prije dvije i po godine, pa do stanja u vaterpolu općenito.

 

Danas Horor na Dančama

????

 

Najmasovnija kartaška igra u sklopu Dančarskog ljeta na rasporedu je u danas u 1700. Svi koji žele igrati trebaju dioći koju do 1630 kada zavšavaju prijave. Igra za koju mladi danima pitaju kad će, a stariji se ljute što i mlađi igraju pa im uvale asa bata na njima nelogične načine :wink:.

[VIDEO] 2. i 3. kolo Glavnog turnira

 

 

 

Donosimo snimke utakmice Turčina protiv Sovrnje 12:3 i Orašca 5:5 pa poraz na četverce. Već ste imali prilike čitati kako je još jednom propušten ulazak među 8 najboljih, a sada možete i pogledti kako je to izgledalo.

Tony Azevedo najavljuje Olimpijadu za SAD

Nedavno je na portalu pastemagazine.com objavljen veliki intervju s kapetanom američke vaterpolske reprezentacije, s Tonyjem Azevedom. Intervju je radio Zach Blumenfeld. Azevedo je pun optimizma i kaže da će sve učiniti kako bi se oprostio od igračke karijere s prvim olimpijskim zlatom u povijesti američkog vaterpola (muškog). Dosad imaju 3 srebra i 3 bronce.

Velike planove ima i za budućnost „Glavni cilj mi je nakon ove Olimpijade i u budućnosti truditi da taj sport poraste u našoj zemlji, da postane puno uzbudljiviji, možda da ima profesionalnu ligu.“

Na Dančama pravila ne vrijede

Čak i ako promislim da odem na neku drugu plažu, nekom nevidljivom silom nađem se na Dančama. Taj trenutak kada te ta plaža usisa – da ne možeš zamisliti otići nigdje drugo – zvanično si postao Dančar. Kao neka vrsta inicijacije. Ali za razliku od raznih inicijacija, ovdje nema ništa teško i komplicirano, samo čista ljepota ovog mjesta s nevjerojatnim feng shuijem koji kao da je sam Buda konstruirao.

Dan kada je I.A.V.K. postao K.K.

 

Od danas su stvari za Turčin postale ozbiljnije, nema više utakmica u kojima se unaprijed zna pobjednik. I koliko god to zvučalo čudno Turci su se u skladu sa potrebama uozbiljili, i u Mokošicu je došla poveća ekspedicija igrača i simpatizera predvođena, po prvi puta ovog ljeta,  Radom „Erdoganom“ Garićem.

Posljednji pozdrav dr. Luku Dalmatinu

Jučer, 20. srpnja 2016. smo se sa srcem punim tuge, ali i ponosa što smo ga imali u svojim životima, na groblju u Močićima oprostili od našega dragoga Dančara, Konavljanina, Dubrovčanina, dr. Luka Dalmatina.

Generacije će ga pamtiti po predanom radu u operacijskoj dvorani dubrovačke  Opće bolnice, gdje je ostavio dubok trag među kolegama i mnogobrojnim pacijentima.  Vjerojatno ne postoji osoba u dubrovačkom kraju koja je naišla na odgovor „ne“ iz usta dr. Luka za bilo koju intervenciju, preporuku u vezi medicinskog stanja, kontakt sa kolegama liječnicima.

Mi ćemo dr. Luka Dalmatina pamtiti sa naših Danača gdje se donedavno svakodnevno družio uz partiju bridge-a, i uživao u našemu malome raju.  Uvijek blag i spreman na ugodan razgovor, čak i u vezi medicinskog stanja, iako je bio van radnoga mjesta – uz takav čovjekoljubljiv nastup,  pridonosio je onome „dančarskom“ osjećaju dnevnoga boravka i „pridružene“ obitelji koja to nije.

Uvijek je s posebnom pažnjom vodio brigu o svome ocu Pavu, također našem Dančaru, te svojoj djeci koja nastavljaju dančarsku tradiciju u obitelji Dalmatin.

Počivajte u miru dragi dr. Luko, i vidimo se opet u miru na nebeskim Dančama

Tucak odabrao za Rio

Prije 3 dana izbornik Tucak eliminirao je i preostalu trojicu prekobrojnih i odredio kojih 13 igrača putuje u Rio branio olimpijsko zlato. Na kraju spisak izgleda ovako:

Golmani: Pavić, Bijač i Marcelić

Sidruni: Lončar, Krapić i Pavlović

Bekovi: Bušlje, Burić, Macan, I. Milaković, Buljubašić

Vanjski i krila: Sukno, Joković, Garcia, Fatović, Muslim, Vukičević, Šetka, Bukić i Petković

[VIDEO] Sažetak utakmice protiv Penatura 2:11

 

 

 

Prvi nastup u Glavnom turniru koje je u biti drugo kolo protiv lanjskih finalista koji su ove godine na papiru veliki favoriti za naslov. Poraz očekivan, uz solidnu igru u prve tri četvrtine. Kako je to izgledalo pogledajte u sažetku: