The Big Picture (A Train ride to Holland)

So, I took a train to Venlo. Haven’t done that in a while. One of the perks of living in Düsseldorf is that you can take a short train ride from the main station and visit Holland. Gate 4. Train RE13. It drives every hour at :49. I used to go there when ever I needed some time just to get away from everything, clear my head and listen to my own thoughts. Usually I read a book, took one with me, but I couldn’t read this time. Lately I am just tired of all the information circulating around me and around the whole world.

Budućnost hrvatske vaterpolske reprezentacije

preuzeto sa sport.hrt.hr

Zadnjih dana mogli smo pročitati dva članka o sadašnjosti i budućnosti hrvatske i ostalih reprezentacija nakon Olimpijskih igara u Tokiju. Iako je u nedostatku utakmica vjerojatno dosadno to ne suspendira i potrebu da članci budu bar blizu činjeničnog stanja.

Zabranjeno Pušenje (Poslednja pesma o tebi)

Stari, nisan mislia da ću ikada ovo napisati, ali kako me snerva Estiarte. 20 godina ga ni ćut, ni vidit i onda mi se iz niotkuda pojavi sa onon svojon parolon “Water polo will never die”. Podsjetilo me na zadnju scenu iz onog filma sa Bruce Lee-jen, U Zmajevom Gnijezdu. Znate onu scenu kada specijalci dolaze cili nabrijani u već riješenu situaciju. Tako i on. Mislin da je svima već jasno da vaterpolo neće izumrijeti.

Završnica PH u srpnju!

Foto Tonči Vlašić, dubrovacki.hr

Prije točno sedam dana započeli smo dopisivanje s Milivojem Bebićem koji je povjerenik za natjecanje u HVS-u i regionalnoj ligi. U međuvremenu, prije 3 dana i javno su objavljeni termni utakmica play offa PH kao i F4 RVL-a. Donosimo vam pregled nekih aktualnih tema koje nam je gospodin Bebić prokomentirao. Nije tu samo nastavak sezone, već i proširenje A1 lige, igranje u moru, sustav natjecanja, termin EP-a u Splitu itd.

Gotovo je s vaterpolom

Nazvali smo Nikolu Sutića da prokomentiramo situaciju u Francuskoj, a doznali i ekskluzivu; odigrao posljednju utakmicu u svojoj profesionalnoj karijeri i da se okreće novim izazovima u životu. Ova korona situacija skratila je dugu i bogatu karijeru za par mjeseci. Jug, Italija, Španjolska, Šibenik, opet Jug, Primorac i na kraju Strasbourg zadnjih 7 godina. Bilo je tu i Malte dva ljeta.

U Grčkoj sam kao u rudniku zlata

Hrvoje Koljanin trener je Vouliagmenija koji se trenutno nalazi na drugom mjestu u Grčkom prvenstvu sa 47 bodova (15 2 1), 5 iza vodećeg Olympiacosa. Ostala su još 4 kola i play off za koja su Grci čim su se natjecanja prekinula rekli da će se nastaviti polovicom lipnja.