Prijave za 13. plivački maraton “Đuro Kolić”

Dragi prijatelji Danača, rekreativci, daljinski plivači, triatlonci, posjetitelji – dobrodošli na Dančarski plivački maraton „Đuro Kolić“, i to već sretni 13., koji će se održati subotu, 7. kolovoza 2021. u našoj voljenoj uvali Danče.

Svi smo svjesni trenutka u kojem živimo i uvjeta koje pojedine organizacije moraju zadovoljiti da bi se događaj održao, stoga ove godine imamo nešto ograničenu verziju našega maratona u odnosu na prošle godine. Naime, neće se plivati dječja, kao ni rekreativna utrka po samoj plaži Danče, već samo ona najduža utrka od cca 1700m.

Broj sudionika, sukladno propisanim mjerama je ograničen na 50. Stoga se prijavite što prije, svi oni koji dobiju startni broj do 50 su sigurni sudionici, ostalima ćemo javiti u slučaju da netko odustane. Također, molimo, ako se prijavite, a iz nekog razloga ne možete doći da nam javite na mail dancehr.sadrzaj@gmail.com ili putem društvenih mreža, kako bi netko drugi mogao upasti na vaše mjesto. Upravo iz navedenih razloga, kratak je rok za prijavu, do 06.08. u 23.00 sata.

I lani su na snazi bile brojne mjere i ograničenja, također smo imali samo najdužu trku i zahvaljujući svima, i vama i nama, sve je proteklo u najboljem redu.

Na dnu ovoga teksta možete pronaći link za prijave na utrku, ali prije same prijave molimo Vas da pročitate nekoliko tehničkih informacija:

Prijave su moguće SAMO I ISKLJUČIVO ONLINE, dakle, neće biti moguće prijaviti se u subotu ujutro prije utrke.

Prilikom dolaska na Danče, priđite stolu za registracije, pričekajte svoj red na dovoljnoj udaljenosti od ostalih natjecatelja, predstavite se volonteru ili volonterki na tome mjestu i upišite broj svoje registracije na ramena i lopatice. Molimo Vas da dođete što ranije kako bi izbjegli svaku moguću gužvu, nervozu, i kako bi svi uspješno držali međusobnu distancu.

Prije starta utrke, koji je u 10h, svi plivači trebaju biti na kopnu gdje će se održati „briefing“ od strane organizatora koji će objasniti stazu, na koju se bovu prvo pliva, kako ste starta i slično. Nakon toga, moguće je postaviti pitanje sucu, ukoliko je to potrebno. Nakon završetka briefinga svi plivači pažljivo ulaze u more, zauzimaju mjesto iza startne pruge na dovoljnoj udaljenosti od ostalih sudionika natjecanja i čekaju start, odnosno znak suca „priprema, pozor, start“.

Na svakoj od bova, nalazi se barka sa jednim od sudaca  utrke. Pri okretu obje bove lijevim ramenom, potrebno je sucima reći svoj broj i pokazati rame, kako bi se vaš ispravan prolazak bove evidentirao i time omogućio plasman u ukupnom poretku.

Stazu će osiguravati skuteri i barke, bit će tu i službeni liječnik utrke.

UTRKA SE  PLIVA  NA VLASTITU ODGOVORNOST I ORGANIZATORI NE PREUZIMAJU ODGOVORNOST ZA BILO KAKVU ŠTETU KOJA MOŽE NASTATI ILI PO ZDRAVLJE ILI PO IMOVINU NATJECATELJA TIJEKOM SAMOGA TRAJANJA DOGAĐANJA NA DANČAMA.

Svaki natjecatelj samom prijavom na dančarski plivački maraton2021. potvrđuje da je zdravstveno spreman na daljinsko plivačko natjecanje te preuzima punu odgovornost koja nije prenosiva na Organizatora ni u slučaju više sile – prijavom na samo natjecanje smatra se da NATJECATELJ prihvaća ovo pravilo i u potpunosti se s njime slaže. Ukoliko je prijavljeni natjecatelj maloljetnik, organizatori smatraju da je takav natjecatelj prije prijave na utrku obavijestio svoje roditelje ili staratelje o namjeri sudjelovanja i dobio njihovu privolu i potvrdu da smije sudjelovati u utrci daljinskog plivanja.

Strogo je zabranjeno IKAKVO kraćenje staze i vodi do automatske diskvalifikacije – potrebno je obići sve postavljene bove na plivačkoj stazi  utrke, kako bi se vaš rezultat uvažio.

Natjecatelji ne smiju u tijeku natjecanja dotaknuti barku, skuter, veslo ili neku osobu (u brodu ili na moru), niti smiju upotrijebiti ikakvo pomagalo za plivanje. Iznimka je u slučaju  pružanja pomoći službene osobe (liječnika) s barke. Strogo je zabranjeno udaranje, povlačenje ili bilo kakvo drugo ometanje drugih natjecatelja.

Zabranjena je upotreba plivačkih odijela – pliva se u klasičnim kupaćim kostimima M/F.

Pozivamo Vas na još jedno krasno subotnje jutro na mitskim Dančama, dođite, podržite natjecatelje, družite se, održimo tradiciju dančarskog plivačkog maratona čak i u ovim novim okolnostima.

Vjerujemo da smo sve pokrili u tekstu, prijave su ispod, pa krenite.

LINK ZA PRIJAVU

Odgovori