Pobjeda protiv dobre Francuske

https://www.facebook.com/orangepicturesbv

Hrvatska je ostvarila i treću pobjedu, ali ovaj put puno teže i u puno zanimljivijom utakmici nego prethodna dva dana. Francuska je pokazala zrelu igru i bila ravnopravan protivnik gotovo čitavu utakmicu. Na kraju 13:10 uz pet peteraca za našu reprezentaciju.

Francuzi su se dobro spremili za ovu utakmicu i pohvale idu izborniku Nenadu Vukaniću. Postavili su zonu na našu desnu stranu, točnije na Miloša koji na ovom turniru kreće u prvih 7 umjesto Garcie. Isplatilo im se to i taj ulazak u utakmicu usmjerio je događanja. Miloš je dva puta loše šutirao sa desnog vanjskog, jednom jako loše pokušao dodati na sidruna i još i promašio kontru 3 na 2 s desnog krila. Sve to u prvih 9 minuta.

Uz to su Francuzi dobro krenuli i s igračem više, zabili su prve dvije akcije i poveli 2:0. U prvom poluvremenu imali su realizciju 5/6 i sve svoje golove su tako zabili – 5:5 na poluvremenu. Do kraja utakmice 8 golova su zabili s igračem više, jedan iz peterca i jedan na zonu. Inače je Crousillat prvi izbor za realizaciju, ali ga večeras nije išlo, a i druge opcije su se otvarale. 3 gola su zabili s desnog vanjskog (dešnjaci Babić dva i  Cannone), 3 sa lijevog krila (Cannone, Caumette i Vanpeperstraete) i još dva puta Vernoux s prve stative.

Inače je mladi Thomas Vernoux osim ta dva gola zaradio i peterac te još 5 igrača više. Za mjesec dana napunit će tek 19 godina, ali već sada je fizički iznimno jak. Vidjet ćemo hoće li i koliko još u tom segmentu napredovat.

Francuzi su igrali bez drugog sidruna Camarase te Saudadiera koji može uskočiti na tu poziciju. Tako da su se kripali s drugim igračima, ali nije ih to spriječilo da zarađuju igrače više. Naime, bili su iznimno pokretljivi u napadu, stalno su proplivavali i unosili pomutnju u našoj obrani na taj način. Nije im ni golman Garsau bio loš, upisao je 9/20 obrana. Zamijenio ga je trener malo više od 6 minuta prije kraja.

Nakon 0:2 Joković je promašio prvi peterac za Hrvatsku i također na taj način dodatno usmjerio utakmicu. Okrenuli smo do kraja četvrtine u 3:2, na kraju druge je bilo 5:5. Na pola treće prvi put smo poveli 2 razlike, 8:6 i otišli na 10:6 i 11:7. Međutim Francuzi se još jednom vraćaju na 11:9 5.17 do kraja, ali Fatović trećim golom odmah vraća na +3.

Danas Bijač nije imao takav postotak obrana kao u prethodnim utakmicama, 10/20 (50%). Obrana nije bila baš najbolja s igračem manje, Francuska je prejednostavno dolazila u situacije za šut, a da blok ne pokriva svoj dio gola i da nema agresivnijeg izlaska prema igraču s loptom. Vrlić je nastavio sa slabijim učinkom, opet samo jedan zarađeni igrač više uz jedan peterac. Lončar je zaradio 2 peterca i još 3 igrača više. Fatović je zaradio peterac i igrača više, uz to je napravio dvije čiste kontre (gol i spomenuti peterac). Asistirao je i Bušlji s igračem više na stativu. Joković je dva puta odlično pogodio s desnog vanjskog, jednom s igračem više, drugi put na zonu.

Hrvatska je odigrala dosta lošije, odnosno, gledajući rang protivnika, nivo naše igre bio je dosta ispod onoga što se očekuje. Loš igrač manje, jako puno problema u branjenju protivničkih proplivavanja gdje smo i jučer protiv Nizozemske imali velikih problema. Jest, bilo je i  loših sudačkih odluka, ali na obje strane i one se i ne odnose na to branjenje igrača koji uplivavaju, nego na neke duele na poziciji sidruna i beka.

Hrvatska – Francuska                 13:10 (3:2, 2:3, 5:2, 3:3)

Suci: WILLIS (RSA) i TURKKAN (TUR)

Hrv: Bijač (10), Macan, Fatović 3(1), Lončar, Joković 2(0), Bukić 3(3), Vukičević, Bušlje 2, Miloš 1, Vrlić 1, Burić, Garcia 1, Popadić. Izbornik: Ivica Tucak.

Fra: Garsau (9), Bouet 1, Marion Vernoux, Missy, Khasz, Vernoux 2, Crousillat, Babić 2, Marzouki, Cannone 3 (1), Vanpeperstraete 1, Caumette 1, Dubois (1). Izbornik: Nenad Vukanić.

Osobne pogreške: Hrv 14, Fra 12

Peterci: Hrv 4/5, Fra 0/1

Igrač više: Hrv (2/2+1/3+1/2+0/1)= 4/7 (57%), Fra (2/3+3/3+1/4+2/2)= 8/12 (67%)

Obrane: Bijač (3/5+2/5+3/5+2/5)= 10/20 (50%), Garsau (4/7+1/3+4/9+0/1)= 9/20 (45%), Dubois (1/3)= 1/3 (33%)

Ostale utakmice

Nizozemska – Rumunjska           9:8

Neizvjesna utakmica od početka do kraja, stalno se izjednačavao rezultat nakon nečijeg vodstva. Samo jednom je bilo 2 razlike, 2:4 u korist Rumunja. 1.12 prije kraja Van Ijpern je izjednačio, a s igračem više nakon time outa samo 4 sekunde do kraja Koopman je dobio pobjedu Nizozemskoj. I jedne i druge očekuju još utakmice s Francuskom u zadnja dva kola po grupama.

Gruzija – Kanada                            14:11

Gruzija se odvojila u prvom dijelu utakmice i otišla na 8:3 početkom treće i zadržala prednost do kraja uz minimalnu prednost od 3 razlike. Najefikasniji je bio Jelača s 4 gola,  naturalizirani igrači uz njega još i Elez, Vapenski i Baraldi su zabili ukupno 10 od 14 golova Gruzije. Ovom utakmicom je najvjeroatnije određen plasman za četvrtinale, Gruzija ide kao A3, a Kanada kao A4.

Rusija – Njemačka                         17:5

Njemačka toliko loše izgleda da je najbolji primjer situacija kada su imali 2 igrača više i u kojoj se nisu bili u stanju ni točno dodavati već je lopta čak dva puta odletjela nekoliko metara dalje od igrača prema kojem je bil upućena. Nisu ni šutirali iz te situacije. Zanimljivo, ni zapisnički stol ni suci nisu bili koncentrirani. Poglavito Krivokapić i Hoepelman koji nisu primjetili da je u toj istoj situaciji prvi isključeni Rus ušao natrag u igru 4 sekunde prije isteka vremena za isključenje. Katastrofalna Njemačka koja je sada i defitinitno otpala. Merkulov je zabio 6 golova i sa 10 ukupno dijeli s Bukićem prvo mjesto na listi strijelaa. Uz razliku da on nije nijedan zabio iz peterca.

Crna Gora – Brazil                          15:5

Crna Gora mirno nastavlja natjecanje. Sutra ih očekuje dvoboj s Grčkom u 16.00, za prvo mjesto u grupi.

Odgovori