[U20 PRAG 2021] Hrvatska krenula laganom pobjedom protiv Argentine

Hrvatska je na otvaranju U20 Svjetskog prvenstva u Pragu pobjedila Argentinu 20:7. Bio je to dvoboj neravnopravnih protivnika u kojem je naša reprezentacija imala dvoznamenkasti broj kontri. Puno zanimljiviji i teži dvoboj očekuje nas danas u 16.30 protiv Italije.

Utakmicu smo započeli po dosta jakoj kiši, a do kraja je granulo i sunce. Već u prvoj četvrtini imali smo 4-5 kontri, međutim nismo ih sve realizirali. Kasnije kroz utakmicu, posebice u trećoj i četvrtoj četvrtini, kada su i Argentinci pali sa snagom, bilo ih je još dosta i većinom su to bili golovi ili izboreni peterci ili igrači više. Brubnjak je zabio 5 golova (jedan peterac), Vukojević i Burburan po 3. Vukojević je svoje zabijao s igračem više s desnog krila. Dok su dvojica Riječana zabijali većinom iz kontri.  

Pitali smo izbornika Kobešćaka za kratki komentar utakmice:

Dobro današnja utakmica je bila nekakav uvod – priprema za naš daljni nastup na prvenstvu i današnju utakmicu protiv Italije. Uvijek je ta prva utakmica na neki način čudna dok se ne osjeti malo bazen i kriterij suđenja. Sigurno da Argentina nije protivnik od kojeg smo očekivali više problema tako da nam je na neki način ova utakmica idealno došla.

Danas nas očekuje puno jači protivnik, Italija.

Čeka nas Italija koja je prema nekim predviđanjima momčad koja pretendira za sam vrh je su oni ti koji su osvojili prošlo prvenstvo na kojem je sudjelovala velika većina ovih igrača koji su 2002. godište. Ta utakmica će nama poslužiti da vidimo gdje se trenutno nalazimo i koja će direktno odlučiti o pozicijama u skupini. Nekih većih saznanja nemamo o njima (op.a. a i bili su slobodni jučer u prvom kolu), a i mislim da je više fokus na nama i da nam naša igra da nadu i putokaz za kasnije, za utakmice u osminifinala i četvrtfinala jer zapravo to su utakmice koje te lansiraju gore ili dole. Mislim da će utakmica imati visoki ritam s puno plivanja i agresivnog pokrivanja i tko se brže snađe na kriterij bit će bliži pobjedi.

Baš taj segment igre, sudački kriterij, i danas nam je zadavao dosta problema. Imali smo barem 5 isključenja na vanjskim pozicijama u potpuno bezpotrebnim i bezopasnim situacijama kada je protivnik čak bio potpuno statičan. Prijenos preko FINA-inog kanala bio je toliko loše rađen da je bilo teško dokučiti jesu li to propusti naših obrambenih igrača ili plod čudnog kriterija sudaca. Međutim, protiv ovoliko lošijeg protivnika, treba se moći prilagoditi i na takav kriterij puno ranije.

O tome koliko su kamermani i režiser prijenosa loše radili svoj posao svjedoče i ova dva klipa.

Hrvatska – Argentina     20:7 (4:2, 5:1, 6:3, 5:1)

Hrvatska: Roko Pavić, Noa Burburan 3, Petar Čondić Kadmenović 2, Roko Akrap 1, Karlo Babić 1, Luka Stahor, Marin Tomasović, Duje Akrap 2(1), Jerko Penava 2, Tin Brubnjak 5(1), Marko Žuvela 1, Ivan Vukojević 3, Ivan Jurišić. Izbornik: Vjekoslav Kobešćak. Pomoćnici: Hrvoje Koljanin, Jure Marelja i Goran Obradović.

Odgovori