Uvjeljiva pobjeda protiv Rusije za plasman u četvrtfinale

https://www.facebook.com/vkgalebmr

Hrvatska je i u četvrtom nastupu upisala pobjedu i sa maksimalnim učinkon završava grupnu fazu. Ovj put vrlo uvjeljiva pobjeda protiv Rusije, čak 13:5 uz potpunu dominaciju u igri i u rezultatu od početka do kraja.

Rusija se pokazala kao odlična momčad dan ranije kada su protiv Italije odigrali 9:9. Međutim, u ovoj utakmici nisu imali nikakve šanse. Od početka im je sve krenulo krivo i vrlo brzo su upali u veliki zaostatak i kasnije tijekom treće četvrtine njihova igra se potpuno raspala.

Odmah na otvaranju ruski sidrun okreće Roka Akrapa i peterac kojega Pavić brani Vasilevu. U idućih 5 napada zabijamo 4 gola i utakmica je već tada riješena. Prvo je Vukojević, pa onda i Duje Akrap zabio na zonu. Zatim je i Babić zabio s pozicije sidruna, a idući napad Vukojević bježi u kontru iz M zone i zarađuje peterac kojega Burburan realizira. Nešto kasnije i Žuvela uplivava na postavljenu obranu na lijevom krilu, a Tomasović mu odlično asistira s desnog vanjskog. 5:0 za 6 minuta igre i utakmica je praktički već tada riješena.

Obrana nam je bila i tada i do kraj odlična. Držali su bekovi dalje od 2 metra protivničke sidrune, a onda bi se obrana povukla u M zonu. Izgledalo je kao da igramo protiv nekoliko klasa lošijeg protivnika. Sigurno da je dio krivice i na Rusima, ali treba pohvaliti i našu igru. Vidjela se i ideja, a i provedba je bila odlična.

U drugoj četvrtini su Rusi zabili 3 gola. Malo je zaspao Pavić kod jednog dalekometnog šuta Ivannikova koji i nije bio jak. Kasnije mu je prošla lopta ispod ruke kad je sidrun šutirao, gdje je bek iskontolirao taj šut. Za nas je dva puta zabio Čondić Kadmenović. Jednom iz kontre, drugi put sa stative s igračem više na asistenciju Brubnjaka. Kasnije je Čondić dodao još jednu realiziranu kontru. Zanimljivo, u trećoj četvrtini imali smo dvije čiste kontre i još 3 polukontre i zabili smo 4 gol (opet nismo primili nijedan). Obrana je bila bez greške i bez opuštanja. Tek u zadnjih 5 mnuta utakmice još dva gola Rusije, oba na dodavanje desnog krila na drugu stativu s igračem manje.

Sve jake snage Rusije smo u potpunosti zatvorili, u napadu su svi plivali, zabijali i držali tempo. Za komentar utakmice zamolili smo Ivana Vukojevića koji je zabio prvi gol na zonu, kasnije iz kontre za 12:3, te izborio peterac u još jednoj kontri.

Istina je, utakmicu smo otvorili na odličan način, prvo obranjen peterac zatim smo odigrali odličnu obranu, a u napadu smo realizirali naše sanše. Njihovi centri su izuzetno fizički jaki, ali i dosta spori, te smo igrali pokretljivu obranu i nismo im dopustili da razviju svoju igru. Igrali smo kompaktnu obranu te nismo dopuštali njihovim opasnijim igračima da zabijaju golove. Bili smo plivački iznimno raspoloženi,  drugi dio utakmice oni su potpuno pali i mi smo iskoristili svoje šanse preko kontri.“

Očekuje nas utakmica sa Srbijom

Utakmica sa Srbijom će biti izrazito teška, jedan izuzetno dobar protivnik koji igra odličnu obranu. Utakmica će sigurno biti zanimljiva i nijanse će odlučivati tko će proći u polufinale.“

Izborili smo plasman direktno u četvrtfinale tako da sutra odmaramo. Još su Španjolska, Mađarska i Crna Gora osvojili preostale grupe tako da je raspored četvrtfinalnih utakmica u petak slijedeći:

Hrv – Srb/Bra

Špa – Ita/JAR

Mađ – Grč/Rus

CG – Nje/SAD

Hrvatska – Rusija            13:5 (5:0, 2:3, 4:0, 2:2)

Hrvatska: Roko Pavić, Noa Burburan 1(1), Petar Čondić Kadmenović 3, Roko Akrap, Karlo Babić 1, Luka Stahor, Marin Tomasović 2(1), Duje Akrap 1, Jerko Penava 1, Tin Brubnjak 1, Marko Žuvela 1, Ivan Vukojević 2, Ivan Jurišić. Izbornik: Vjekoslav Kobešćak. Pomoćnici: Hrvoje Koljanin, Jure Marelja i Goran Obradović.

Odgovori