Derbi

https://www.jutarnji.hr/scena/domace-zvijezde/emotivnim-kalendarom-vaterpolisti-mladosti-odali-pocast-legendama-kluba-15029281

Jug i Mladost po prvi put ove sezone sastat će se u petak u 20.00 u Gružu uz prijenos na Planet Sport 3. Utakmica je to 8.kola Prvenstva Hrvatske. Prva od mnogih koje nas očekuju u srazu dvije najveće momčadi u Hrvatskoj.

Nakon 3 i po mjeseca očekuje nas nova utakmica Juga i Mladosti. Ta, 25.7.2020. ušla je u povijest sporta, nevjerojatnih 19:3 u korist Juga. Mladost je sigurno željna uzvrata iako ova utakmica i nije toliko bitna. Osim toga, obje momčadi su u nemogućnosti normalno se pripremati obzirom na trenutačnu situaciju.

Prošle sezone susreli su se 7 puta. Mladost je pobjedila u oba finala na jednu utakmicu, kup i Jadranska liga. Dok je Jug dobio ostalih 5 utakmica (dvije finalne u PH na peterce).

U odnosu na lanjsku momčad Jug je ostao bez Lozine i Macana, a stigao je Obert. S druge strane, Mladost je ostala bez Ćuka, Bowena i Kunca, a stigli su Bušlje, Mislav Vrlić i Visković. Jug je slabiji na poziciji beka, ali tu je ionako bio super kvalitetno pokriven. Trenutno su tu Benić, Merkulov, Obradović i Žuvela. A i Obert i Lončar su dosta dobri na toj poziciji. Mladost je ostala bez prve i druge opcije vanjskog šuta, a znatno je jača na bekovskoj pozciji. Tu je i nova taktička mogućnost igranja s dva ljevaka na desnoj strani.

U dosadašnjem dijelu sezone Jug je odigrao 12 utakmica (7 PH i 5 kup) u kojima je ostavio sve pobjede uz gol razliku +129, skoro 11 golova po utakmici. Mladost je odigrala 15 utakmica (6 PH, 4 kup, 3 kvalifikacije LP i 2 kvalifikacije EK) u kojima ima 13 pobjeda i po jednu nerješenu i poraz. Taj poraz ju je koštao ispadanja iz Lige prvaka što je prvi značajni neuspjeh u ovoj sezoni. Imali su dvije neizvjesne utakmice s Jadranom, plus još 3-4 u Europi tako da su do sada imali više prilika od Jugaša za posložiti igru ove sezone. Lani ih je krasila kontra, opasna dva sidruna i Ćuk kao organizator igre u napadu. Jug je raznovrsniji u napadu što se tiče vanjskog šuta gdje prijeti nekoliko ponajboljih svjetskih šutera, dva sidruna koji nisu toliko fizički jaki, ali su dosta pokretljiviji, također i tranzicija. Jasno puno je tu još detalja.

Jug već od ponedjeljka očekuje serija od 3 utakmice u 3 dana u Ligi prvaka (Spandau, Marseille i Olympiacos) tako da će im ova utakmica bit dobar pokazatelj gdje se trenutno nalaze.

Nažalost, publika ne može na tribine, a prijenos je na Planet Sportu kojega se može pratiti isključivo na A1tv-u što znači da je jako mali broj ljudi koji su u mogućnosti pratiti ovu utakmicu. Stoga vam ne preostaje drugo nego pročitati izvještaj na danče.hr-u