Reflektori i dim na predstavljanju momčadi Juga

Foto by Tonči Vlašić

 

NBA-ovsko predstavljanje momčadi, reflektori, dim (doduše ne u režiji organizatora utakmice), nekoliko spektakularnih poteza na otvaranju nove sezone u Gružu. Još jednom je Jug pokazao kako je miljama ispred većine klubova s kojima se natječe. Jasno, ne mislim tu (samo) na igru i rezultate, nego puno više na organizaciju klubu i promišljanje o ovom sportu.

 

Dok primjerice predsjednik Zvezde koja je prije samo 2 godine baš Juga dobila u finalu Lige prvaka govori kako je najvažnije izgurat i preživit sezonu, dok na isti način radi i velika većina klubova ove lige, Jug pokušava u ovu ligu i ovaj sport donijet dašak glamura. Predstavljeno je svih 19 igrača koji će ove godine igrati u jugovoj seniorskoj momčadi. Tu su poznate udarne snage, pa ćemo nabrojati samo nove vlasnike kapica:

2 – Macan (ranije 12, odlaskom Tiha preuzima 2)

5 – Younger

6 – Loren Fatović (za mjesec dana punoljetan, sada vlasnik svog broja nakon lanjske uvodne seniorske sezone)

11 – Bicari

12 – Obradović (vratio svoju dvanaesticu nakon što je u Primorju nastupao u desetki)

13 – Popadić (vratio se s posudbe iz Australije, zamijenio Nižića na mjestu drugog golmana)

Osim Ivankovića i Bautovića, ostala 4 igrača su mahom juniori Buconić 1996., Pavličević i Dadić 1997, te treći golman Jarak 1998. godište.

 

U odnosu na prošlu utakmicu u sastavu je bio kapetan Dobud. Samo kretanje rezultata bilo je slično, Jug je opet na poluvremenu kao i u Splitu imao 11:4. I onda je u drugom dijelu uslijedilo malo opuštanje, sada još malo veće pa je konačni rezultat samo 14:10. Samo iz perspektive Juga i njegovih navijača. Šteta, treba, unatoč teškim treninzima, do kraja odigrat ozbiljno i postići najveći mogući rezultat.

Najveći pljesak dobio je opet Younger, fantastično je predriblao čuvara na lijevom krilu, prošao ga i lakoćom zabio. Opet smo mogli vidjeti na dijelu iznimno moćnih nogu. Zna se da se vaterpolo igra nogama, ruka je samo alat kojom se ta moć noga realizira.

Zabio je i Bicari opet sa dva metra, još efektnije, još snažnije nego u prvoj utakmici. I on je dobio veliki pljesak. Već u prvom napadu izborio je peterac. Spomenimo da je na predstavljanju najveći pljesak dobio Medo Obradović, povratnik iz Primorja.

Na početku, u prvoj četvrtini Janović je dva puta fenomenalno precizno pogodio, svojim već svima znanim brzim izbačajem lopte na prvu. Osim njega spomenut ću i Viskovića koji je sa druge, desne strane također dva puta lakoćom realizirao igrača više. Od njega se traži više samopouzdanja i realizacija tih izrađenih prilika. Nadajmo se da će dobiti i priliku i podršku suigrača koji su i veće zvijezde i znameniti šuteri, ali zna Viski pogodit kad treba.

Zamjetne su puno bolje akcije sa igračem više u odnosu na lani, lopta je brža. Prva tri igrača više tri gola, prvo Visković, pa Janović pa Macan sa stative. Inače je Macan zabio još jedan gol, iz polukontre. Nije loše igrao ni na beku. Malo je nepotrebno dobio treće isključenje, jest da je držao obje ruke u zraku kad ga je Periš izbacio, ali je isto tako u postavljanju Zlokovića mogao bez problema izbjeći kontakt pa bi tako Zlokovićevo pjenjenje na dva metra bilo bespredmetno. Vidi se i na Macanu napredak, samo mora još malo poraditi na ovim detaljima.

 

Na početku utakmice ukazali su se i pripadnici Torcide, kažu Mokošica. Navijali su za Hajduka 2-3 minute, zapalili dvije bengalke (bljeskalice), verbalno ubili pokojeg Srbina i otišli ća. Još su na kraju prisutnim Hajdukovcima (predsjednik, sportski direktor, par zaposlenika i trenera, te Maglica, Anđelković i Bencun) poručili da ne igraju ko pičkice ubuduće. Nama ostavili zadimljeni bazen. Ajde, ako su već željeli svoje pjesme naglasiti uz malo dima, ali nisu ovu drugu bljeskalicu morali zapaliti kad su izlazili.

Tribine ugodno popunjene. Izvještaji drugih kažu oko 800. Slažem se.

 

2. KOLO

Jug CO – Jadran HN        14:10 (5:3, 6:1, 2:2, 1:4)

Suci: Nenad Periš (Split) i Ivan Raković (Beograd). 

Jug: Bijač, Macan 2, Bošković 1(1), Janović 3(1), Younger 1, Fatović, Marković 2, Bušlje 1, Visković 2, Dobud, Bicari 1, Bautović 1, Popadić, Ivanković. Trener: Miho Bobić.

Jadran: Kandić, Gardašević, Popadić, Sekulić 2, Vidović 2, Moskov, Baničević 2, Sarić, Latinović, Zloković 3, Drašković, Pješević, Popović, Giga 1. Trener: Vlado Gojković.

Igrač više: Jug CO 4/7, Jadran HN 6/10

Peterci: Jug CO 2/2, Jadran HN –