Druga utakmica finala PH

U utorak 17. svibnja s početkom u 18.30 na bazenu u Gružu igra se druga utakmica finalne serije Prvenstva Hrvatske između Jug Adriatic osiguranja i splitskog Jadrana.

Jugaši bi eventualnom pobjedom napravili veliki korak ka osvajanju 39. naslova prvaka države. Osim rezultatskog, ova utakmica ima i humanitarni karakter jer je sav prihod od ulaznica i donacija namijenjen za pomoć u liječenju naše sugrađanke, osmogodišnje Goge Knego.

Cijena ulaznice je 10 kuna, a osim toga na ulazima na bazen bit će postavljene kutije s oznakom #sjugomzagogu u koje će gledatelji moći dati svoj prilog.

Prije 8 dana u Splitu, Jug je pobijedio 11:10 i poveo s 1:0. Najbolji pojedinac utakmice bio je Toni Popadić, a Jug je i taktički malo iznenadio s nekarakterističnom zonom. Analizu utakmice možete pročitati ovdje: https://www.dance.hr/jug/jug-pobijedio-u-prvoj-utakmici-finala-u-splitu.html

U međuvremenu, oba kluba su odigrala posljednje kolo grupne faze Lige prvaka. Jug je bez trenera Kobešćaka, bez kapetana Fatovića, te bez najiskusnijih igrača Jokovića, Popadića, Benića i Kakarisa odigrao neriješeno u Hannoveru. S druge strane Smodlaka je izostavio Bukića u porazu od Barcelonete.

Očekuje nas opet neizvjesna i zanimljiva utakmica u kojoj će Jadran loviti pobjedu kako bi izjednačio seriju u svom prvom pohodu na naslov prvaka Hrvatske te 10. naslov prvaka države. Tko ne stigne u Gruž, prijenos je na HTV2.

Odgovori